Welcome to the candy shop!

Διονυσία Καλαποθαράκου
Welcome to the candy shop!

H μόδα της φετινής άνοιξης φοράει τις πιο γλυκές παστέλ αποχρώσεις και μας κάνει να νιώθουμε πως μπαίνουμε σε μαγαζί με ζαχαρωτά.

a
ss
X X

Tα παστέλ χρώματα «κουβαλάνε» πολλά κλισέ από πίσω τους. Για να τα φοράς «πρέπει» να είσαι ευαίσθητη, ρομαντική, βαθιά συναισθηματική με μια θετική στάση ζωής και μια αισιόδοξη πρόβλεψη για τα πάντα. Πράγμα βαθιά περιοριστικό για όλες εμάς που δεν πετάμε στα σύννεφα, αλλά ακουμπάμε σταθερά στη γη. Για εμάς που υπάρχουν φορές που, ναι, βλέπουμε το ποτήρι μισοάδειο και που η γκαρνταρόμπα μας θα μπορούσε να ντύσει την Morticia Addams σε μία επανέκδοση του «Addams Family».

Αυτή όμως την σεζόν τέτοιου είδους στυλιστικά στερεότυπα «σπάνε» και οι pal αποχρώσεις γνωρίζουν στιγμές αποθέωσης και «ενηλικίωσης» μέσα από outfits που υμνούν την ώριμη εκδοχή τους. Οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας του πλανήτη, όπως: Chanel, Fendi, Valentino, Giambattista Valli, Anya Hindmarch και Lacoste, παρουσίασαν για τις συλλογές τους S/S 2017 φορέματα, tops, shorts, φούστες, παντελόνια, ακόμα και πανωφόρια σε παστέλ μονοχρωμίες, αέρινες διαφάνειες και διακριτικά liberty prints που δίνουν στην έννοια «ανοιξιάτικα looks» μία πιο sexy και σοφιστικέ διάσταση.

Οι τόνοι του απαλού ροζ, του μοβ της λεβάντας, του baby blue αλλά και του κίτρινου του ηλιοβασιλέματος είναι μόνο μερικοί από του «αφανείς ήρωες» της ενδυματολογικής δράσης αυτής της σεζόν και υπάρχει η δυνατότητα να τα εντάξεις και εσύ στην καθημερινότητά σου με γλυκό, αλλά όχι γλυκανάλατο τρόπο. Θέλεις παραδείγματος χάριν να φορέσεις ένα floral φόρεμα σε λιλά αποχρώσεις και το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι η ατάκα της Miranda Priestly (aka Meryl Streep) στην ταινία «Ο Διάβολος φοράει Prada»: «Florals? For Spring? Ground-breaking!» Και αυτόματα νιώθεις όλο το στυλιστικό οικοδόμημα που είχες χτίσει στο μυαλό σου γύρω από αυτό το σύνολο να γκρεμίζεται;

Kακώς! Πολύ κακώς! Γιατί αν κάτι μάθαμε φέτος από τα catwalks και την ανοιξιάτικη συλλογή κοσμημάτωνPANDORA είναι πως τα κοσμήματα είναι ικανά να μεταμορφώσουν ένα σύνολο. Να του δώσουν αυτό το twist που θα το μετατρέψει από girly σε δυναμικό και από απλά ρομαντικό σε θηλυκά ρομαντικό. Στην PANDORA βρήκαμε, λοιπόν, κομψά bangles από σμάλτο σε γαλάζιες, πράσινες, μοβ και ροζ αποχρώσεις που μπορούν να φορεθούν πολλά μαζί και να δώσουν μια bohemian essence στο λουλουδάτο φόρεμά σου. Επίσης τα δαχτυλίδια και τα σύμβολα της PANDORA στις ίδιες αποχρώσεις, θα δέσουν αρμονικά με τα αντίστοιχα παστέλ ρούχα σου, δίνοντας ένα touch προσιτής πολυτέλειας και ανεπιτήδευτης κομψότητας σε μονόχρωμα spring outfits. Τα κοσμήματα PANDORA έχουν χειροποίητες λεπτομέρειες, πράγμα που τα καθιστά αυτομάτως μοναδικά και ιδιαίτερα. Τι σημαίνει στην πράξη αυτό; Πως μπορείς να έχεις αγοράσεις ένα παλ ρούχο από οποιοδήποτε economy brand της αρεσκείας σου και να το συνδυάσεις με εντυπωσιακά κοσμήματα PANDORA από μασίφ ασήμι 925ο, σμάλτο σε υπέροχες αποχρώσεις και λαμπερή κυβική ζιρκόνια, για να το αναβαθμίσεις στο λεπτό. «Η απλότητα είναι το κλειδί της αληθινής κομψότητας», έλεγε η Coco Chanel και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο. Φέτος απλά αυτή η κομψότητα έρχεται στην παστέλ version της. Απόλαυσέ την υπεύθυνα.... Σαν ένα μεγάλο κουτί ζαχαροπλαστείου γεμάτο πολύχρωμα μακαρόν!
Info: www.pandorashop.gr
www.pandora.net
www.facebook.com/PandoraGreece