Γιατί τελικά είναι τόσο σημαντική η υγιεινή;

Γιατί τελικά είναι τόσο σημαντική η υγιεινή;

Όταν φροντίζουμε και περιποιούμαστε τον εαυτό μας, νιώθουμε πιο όμορφες! Η καθημερινή καθαριότητα και περιποίηση του σώματος μας είναι κάτι που μαθαίνουμε από μικρές. Ένα μπάνιο μετά από μία δύσκολη μέρα μας χαλαρώνει, μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα, ανακουφίζει το μυϊκό μας σύστημα, μας χαρίζει ευεξία και μας αναζωογονεί.

Η καθαριότητα του σώματος άλλωστε είναι απαραίτητη για την καλή κυκλοφορία του αίματος, την απομάκρυνση των μικροβίων από το δέρμα και την αποφυγή της δυσοσμίας. Ειδικά, τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει, τα ντουζ, γίνονται όλο και πιο συχνά, για να δροσιστούμε αλλά και γιατί θέλουμε να νιώθουμε φρέσκες… Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να το παρακάνουμε!

Γιατί τελικά είναι τόσο σημαντική η υγιεινή

Πόσο συχνά λοιπόν πρέπει να πλένουμε το σώμα μας;

Οι περισσότερες κάνουμε μπάνιο μία ακόμα και δύο φορές την ημέρα. Παρόλα, αυτά οι ειδικοί δεν έχουν την ίδια γνώμη και υποστηρίζουν ότι δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές! Αυτό φυσικά εξαρτάται και από τις καθημερινές δραστηριότητες κάθε γυναίκας, καθώς μία χειρονακτική δουλειά για παράδειγμα, καθιστά το καθημερινό ντουζ αναγκαίο...

Σύμφωνα με την Elaine Larson, ειδική στις μολυσματικές ασθένειες και αντιπρύτανη ερευνών στο Columbia: «Πολλοί πιστεύουν ότι κάνουν μπάνιο για λόγους υγιεινής ή για να είναι πιο καθαροί, αλλά από την πλευρά της βακτηριολογίας, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το μπάνιο θα απομακρύνει τις οσμές εάν μυρίζετε ή εάν έχετε πάει στο γυμναστήριο».

Επίσης, έρευνες έδειξαν ότι όσο περισσότερο κάνουμε μπάνιο, τόσο πιο λεπτό και αφυδατωμένο γίνεται το δέρμα μας. Το ξηρό δέρμα επιτρέπει την εισχώρηση των μικροβίων. Παράλληλά, το συχνό πλύσιμο αφαιρεί από το δέρμα μας την απαραίτητη φυσική λιπαρότητά του, προκαλώντας προβλήματα στο ανοσοποιητικό, καθώς σε τέτοιο περιβάλλον ευδοκιμούν τα βακτήρια, σύμφωνα με τον Dr. C. Brandon Mitchell, επίκουρο καθηγητή δερματολογία στο George Washington University.

Γιατί τελικά είναι τόσο σημαντική η υγιεινή2

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να αποφύγουμε τη δυσοσμία;

Σύμφωνα με τον καθηγητή, το καθημερινό μπάνιο δεν είναι απαραίτητο και καλό θα είναι να πλένονται μόνο οι περιοχές που εκκρίνουν οσμές. Το υπόλοιπο σώμα δεν χρειάζεται σαπούνι τόσο συχνά όσο μπορεί να πιστεύαμε μέχρι σήμερα!

Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι για να διατηρήσουμε υγιές δέρμα πρέπει να ισορροπήσουμε το pH, το οποίο μπορεί να διαταράξουμε, κάνοντας υπερβολική χρήση σαπουνιών. Μία καλή λύση για να νιώθεις μοναδική αίσθηση καθαρισμού και φροντίδας της επιδερμίδας είναι το Zewa Almond Milk Υγρό Χαρτί Υγείας, σε συνδυασμό με το κλασικό Χαρτί Υγείας Zewa Exclusive Almond Milk, καθώς έχει ουδέτερο pH και περιέχει αμυγδαλέλαιο που έχει ευεργετικά για το δέρμα μας συστατικά. Έτσι, θα νιώθεις φρέσκια και καθαρή χωρίς να προκαλείς προβλήματα στην επιδερμίδα σου!