Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε μπάνιο τελικά;

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε μπάνιο τελικά;

Κάνεις μπάνιο καθημερινά; Μπορεί το σαπούνι να είναι ο αγαπημένος σου φίλος και ένα ντους να σε χαλαρώνει και να σε αναζωογονεί. Πόσο μάλλον τώρα, τις ζεστές μέρες του Καλοκαιριού, που θέλεις να δροσιστείς. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου για το καθημερινό ντους!

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη της καθηγήτριας και ειδικού σε θέματα μεταδιδόμενων νοσημάτων στο Columbia University School of Nursing, Elaine Larson υποστηρίζει ότι πρέπει να κάνουμε μπάνιο μία το πολύ δύο φορές την εβδομάδα. Σύμφωνα με την ίδια «Πολλοί πιστεύουν ότι κάνουν μπάνιο για λόγους υγιεινής ή για να είναι πιο καθαροί, αλλά από την πλευρά της βακτηριολογίας, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το μπάνιο θα απομακρύνει τις οσμές εάν μυρίζετε ή εάν έχετε πάει στο γυμναστήριο. Αλλά αναφορικά με την προστασία από αρρώστιες, το να πλένετε συχνά τα χέρια σας δεν αρκεί».

Δεν είναι όμως λίγοι και οι επιστήμονες και δερματολόγοι που φαίνεται να συμφωνούν και να ενισχύουν την παραπάνω άποψη. Το καθημερινό μπάνιο μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα δερματικά προβλήματα, καθώς απομακρύνει τα έλαια που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας και τα καλά για το σώμα μας βακτήρια που βρίσκονται στο δέρμα μας.

Επίσης, έρευνες έδειξαν ότι όσο περισσότερο κάνουμε μπάνιο, τόσο πιο λεπτό και αφυδατωμένο γίνεται το δέρμα μας. Το ξηρό δέρμα επιτρέπει την εισχώρηση των μικροβίων. Παράλληλα, το συχνό πλύσιμο αφαιρεί από το δέρμα μας την απαραίτητη φυσική λιπαρότητά του, προκαλώντας προβλήματα στο ανοσοποιητικό, καθώς σε τέτοιο περιβάλλον ευδοκιμούν τα βακτήρια, σύμφωνα με τον Dr. C. Brandon Mitchell, επίκουρο καθηγητή δερματολογίας στο George Washington University.

«Το δέρμα σας είναι μία “καλά λαδωμένη” φυσική μηχανή και το καθημερινό πλύσιμο δεν είναι απαραίτητο»,συμπληρώνει ο καθηγητής. Καλό θα είναι να πλένονται μόνο οι περιοχές που εκκρίνουν οσμές. Το υπόλοιπο σώμα δεν χρειάζεται σαπούνι τόσο συχνά όσο μπορεί να πιστεύαμε μέχρι σήμερα! Παρόλα αυτά, τα δεδομένα αλλάζουν για τους ανθρώπους που κάνουν χειρωνακτικές εργασίες ή αθλούνται καθημερινά… Τότε μπορεί να γίνει μία εξαίρεση στον κανόνα!

Η περιποίηση του σώματος μας είναι πολύ σημαντική για να νιώθουμε όμορφες κάθε στιγμή, για αυτό μην σταματάς να φροντίζεις τον εαυτό σου. Το Zewa Exclusive Almond Milk με λοσιόν αμυγδάλου και μοναδικό απαλό άγγιγμα θα σου προσφέρει την αίσθηση φροντίδας και καθαρισμού που χρειάζεσαι καθημερινά. Βάλτο στο μπάνιο σου!