5 ιδέες για πιο «οικολογικό» μπάνιο

5 ιδέες για πιο «οικολογικό» μπάνιο

Μήπως ήρθε η ώρα να ενισχύσεις την οικολογική σου συνείδηση; Υιοθετώντας μία πιο φιλική στάση απέναντι στο περιβάλλον μπορούμε να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής. Ακόμα και οι μικρές αλλαγές αρκούν για να κάνεις λίγο καλύτερη την καθημερινότητά σου. Βάλε φαντασία, μείωσε τις σπατάλες και γίνε λίγο πιο δημιουργική, ξεκινώντας από το μπάνιο σου!

Μείωσε τις πλαστικές συσκευασίες!

Προσπάθησε να αποφύγεις πλαστικές θήκες, κουτιά και αντικείμενα φτιαγμένα από το εν λόγω υλικό, όπως οι χτένες, το καλάθι άπλυτων και η σαπουνοθήκη. Δοκίμασε να κάνεις μία μικρή ανακαίνιση στο μπάνιο σου, επιλέγοντας έπιπλα και αντικείμενα από ξύλο, μπαμπού και φυσικά βιοδιασπώμενα υλικά. Έτσι, δεν θα ανανεώσεις μόνο τον χώρο σου, αλλά και τη διάθεσή σου. Παράλληλα, δοκίμασε να αντικαταστήσεις τις πλαστικές συσκευασίες μίας χρήσης με αλουμινένιες ή έστω με επαναχρησιμοποιούμενες πλαστικές. Μην ξεχνάς, άλλωστε, ότι ακόμα και στα μεγάλα σούπερ μάρκετ της χώρας μας, ήρθε το τέλος για τη δωρεάν πλαστική σακούλα! Γιατί όχι και στο σπίτι σου λοιπόν;

Προτίμησε φυσικά προϊόντα

Στα ράφια των φαρμακείων θα βρεις πληθώρα καλλυντικών με οργανικά και φυσικά συστατικά, που δεν επιβαρύνουν το δέρμα σου με χημικές ουσίες. Απόφυγε τα επεξεργασμένα προϊόντα καθαρισμού σώματος και διάβασε προσεκτικά τις ετικέτες πίσω από τα μπουκαλάκια!

Βάλε τα έλαια στη ζωή σου! Έχουν θεραπευτικές ιδιότητες που θα σε γεμίσουν ευεξία και ζωντάνια. Το αμυγδαλέλαιο, για παράδειγμα, θα κάνει το πρόσωπο και το σώμα σου πιο απαλό. Το λάδι καρύδας, το δαφνέλαιο και το καστορέλαιο είναι ιδανικά για να περιποιηθείς το δέρμα σου φυσικά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Zewa Exclusive Almond Milk δεν πρέπει να λείπει από το μπάνιο σου! Είναι ιδανικό για να φροντίσεις το σώμα σου, καθώς περιέχει λοσιόν αμυγδάλου και δεν θα επιβαρύνει ούτε στο ελάχιστο το σώμα σου ή το περιβάλλον!


Φτιάξε δικές σου κρέμες προσώπου και σώματος

Γιατί όχι; Δοκίμασε να φτιάξεις μόνη σου κρέμες και scrub με αγνά υλικά που βρίσκονται στο ψυγείο σου και στα ράφια του σπιτιού σου! Το γιαούρτι, το αμυγδαλέλαιο, το αλάτι, το μέλι είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Στο Διαδίκτυο θα βρεις πολλά tutorials για να δημιουργήσεις τη δική σου κρέμα, ακριβώς όπως την θέλεις!


Επίλεξε οικολογικά καθαριστικά μπάνιου

Μείωσε τα τοξικά απόβλητα! Υπάρχουν απλοί τρόποι για να καθαρίσεις το σπίτι χωρίς να χρησιμοποιείς χημικά. Για παράδειγμα, για να καθαρίσεις το πάτωμα ανάμειξε νερό με ξύδι που θα εξαφανίσει τα μικρόβια και για να ξεβουλώσεις τους νιπτήρες χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα. Τέλος, αντί για αποσμητικά χώρου προτίμησε αρωματικά έλαια!


Εξοικονόμησε νερό

Μην κάθεσαι με τις ώρες κάτω από το καυτό νερό. Δεν είναι καλό τόσο για το σώμα σου όσο και για το περιβάλλον! Ένα σύντομο ντους αρκεί για να χαλαρώσεις. Κλείσε τη βρύση όταν βουρτσίζεις τα δόντια σου ή όταν σαπουνίζεις τα χέρια σου. Μην ξεχνάς ότι κάθε σταγόνα μετράει! Έτσι, δεν εξοικονομείς μόνο ενέργεια αλλά και χρήματα.

Μπορεί η αρχή να σου φανεί δύσκολη, αλλά το αποτέλεσμα μετράει και για τον οργανισμό σου και για τον πλανήτη. Και μην ξεχνάς, δεν αφήνουμε τα φώτα αναμμένα στο μπάνιο, βάλε κεράκια για να κάνεις ατμόσφαιρα!