Τα προϊόντα περιποίησης μπορούν να «χαλάσουν» το pΗ του δέρματός μας;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Τα προϊόντα περιποίησης μπορούν να «χαλάσουν» το pΗ του δέρματός μας;

Γιατί το pΗ του δέρματός μας έχει τόσο μεγάλη σημασία; Ποια είναι τα επίπεδα στα οποία πρέπει να το διατηρούμε; Ποια προϊόντα μπορούμε να εμπιστευόμαστε; Οι απορίες όσον αφορά στην περιποίηση και την υγεία της επιδερμίδας μας είναι πολλές...

Ξεκινώντας από τα βασικά λοιπόν, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το pH αποτελεί τη μονάδα μέτρησης της οξύτητας ή της αλκαλικότητας, και μετριέται σε κλίμακα 14 βαθμίδων. Το δέρμα μας έχει ελαφρώς όξινο pH (5,5) και πρέπει να παραμένει έτσι προκειμένου να συντηρεί τα φιλικά βακτηρίδια που υπάρχουν σε αυτό και αντιμετωπίζουν τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς.

Επιπλέον, το δέρμα μας εκκρίνει υγρά όπως για παράδειγμα ο ιδρώτας προκειμένου να προστατέψει τον οργανισμό μας και να ενισχύσει την άμυνά του. Χρησιμοποιώντας ακατάλληλα προϊόντα υγιεινής και ομορφιάς, μπορούμε να διαταράξουμε τους παραπάνω μηχανισμούς και την ισορροπία της επιδερμίδας μας. Παράλληλα, δυσκολεύουμε τον οργανισμό μας να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιούμε.

Το παραπάνω σημαίνει ότι πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των ενυδατικών κρεμών και άλλων καλλυντικών που χρησιμοποιούμε, για να αποφύγουμε προβλήματα, όπως η λιπαρότητα και η ξηροδερμία, που μπορεί να προκληθούν από ακατάλληλα προϊόντα.

Πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιείς δερματολογικά ελεγμένα προϊόντα2

Καλό θα ήταν να επισκεφτούμε τον δερματολόγο μας, ο οποίος είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να μας συμβουλέψει και να μας προτείνει αυτό που είναι καλύτερο για το σώμα μας, σύμφωνα με τον τύπο και τις ανάγκες του. Πριν λοιπόν αγοράσεις το σαπούνι προσώπου σου, μίλα μαζί του.

Τέλος, μην ξεχνάς να διαβάζεις προσεκτικά τις ετικέτες σε κάθε προϊόν που χρησιμοποιείς, προκειμένου να είσαι ενημερωμένη για τα συστατικά που περιέχει και την ασφάλειά τους. Επίλεξε δερματολογικά ελεγμένα προϊόντα με ουδέτερο pH τα οποία θα φροντίσουν κατάλληλα το δέρμα σου, όπως για παράδειγμα το Zewa Almond Milk Χαρτί Υγείας. Είναι απολύτως ασφαλές και προσφέρει μοναδική αίσθηση καθαρισμού, υγιεινής και φροντίδας της επιδερμίδας. Έτσι, ξέρεις ότι μπορείς να το εμπιστεύεσαι άφοβα!