Γιατί η Δούκισσα Kate, υποφέρει για τρίτη φορά από υπερέμεση κύηση;

Γιατί η Δούκισσα Kate, υποφέρει για τρίτη φορά από υπερέμεση κύηση;

Συχνά συμβουλεύουν τις έγκυες γυναίκες, να περιμένουν μέχρι να περάσει η 12η εβδομάδα της κύησης, εβδομάδα που ο κίνδυνος αποβολής πέφτει σημαντικά, για να ανακοινώσουν ότι περιμένουν παιδί.

Αλλά η Kate Middleton, η οποία διανύει ακόμη το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης της, ανακοίνωσε την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, ότι θα γίνει για τρίτη φορά μαμά. Δεν είναι επειδή ήθελε να μάθει όλος ο κόσμος ότι ο πρίγκιπας George και η πριγκίπισσα Charlotte θα αποκτήσουν ένα ακόμη αδερφάκι, αλλά επειδή η ίδια πάσχει από υπερέμεση κύηση.

Τι είναι όμως ακριβώς αυτή η κατάσταση; Και γιατί η Δούκισσα Kate υποφέρει από αυτήν για τρίτη φορά; Ο γυναικολόγος του Mothersblog, Μενέλαος Λυγνός, μας δίνει μερικές απαντήσεις!

Σε τι διαφέρει η υπερέμεση κύηση από την πρωινή αδιαθεσία;

Σε μερικές γυναίκες, τα συμπτώματα της ναυτίας μπορεί να είναι αρκετά σοβαρά και να οδηγήσουν σε μια πολύ σοβαρή κατάσταση που ονομάζεται υπερέμεση εγκυμοσύνης ή HG. Αυτό το είδος του προβλήματος απαιτεί ειδική μεταχείριση και οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να εισαχθούν σε νοσοκομείο για την πλήρη ίασή τους.

Τα συμπτώματα της ναυτίας και του εμετού σε αυτή την περίπτωση είναι τόσο σοβαρά που η εγκυμονούσα δεν μπορεί να «κρατήσει» στο στομάχι της ούτε μια μπουκιά φαγητό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, χαμηλή αρτηριακή πίεση και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Η έντονη πρωινή αδιαθεσία μπορεί να προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα και την εργασία πολλών γυναικών, διαταράσσοντας την ποιότητα της ζωής τους.

Γιατί η Δούκισσα Κate είναι τόσο ευαίσθητη στην υπερέμεση κύηση;

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr