3 τρόποι για να εξοικονομήσεις χρήματα όταν έρχονται δύσκολες μέρες

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 τρόποι για να εξοικονομήσεις χρήματα όταν έρχονται δύσκολες μέρες

Και αυτές οι μέρες συνήθως έρχονται συχνά

Είναι πια γεγονός πως σχεδόν κανένας δεν χαίρεται όταν τελειώνει ο μήνας και όχι γιατί δεν θέλει να έρθει ο επόμενος, αλλά γιατί οι τελευταίες μέρες είναι πάντα δύσκολες ειδικά όταν έχεις σχεδόν ξεμείνει. Ευτυχώς όμως αυτό συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους και όχι μόνο σε σένα, οπότε το σίγουρο είναι πως το σύμπαν δεν τα έχει βάλει μαζί σου.

Τι μπορείς όμως να κάνεις κατά τη διάρκεια του μήνα, προκειμένου να μην ξεμένεις τελείως όταν πλησιάζουν οι μέρες; Παρακάτω λοιπόν, θα ανακαλύψεις μερικούς τρόπους για να εξοικονομήσεις χρήματα και να μην αγχωθείς την επόμενη φορά που ο μήνας θα φτάνει στο τέλος του.

#1. Άλλαξε την beauty ρουτίνα σου
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να σταματήσεις να ξοδεύεις άσκοπα χρήματα για την beauty ρουτίνα σου. Γιατί να πας κάπου αλλού να φτιάξεις τα φρύδια και τα νύχια σου και να μην τα κάνεις μόνη σου; Και αν δεν ξέρεις πώς να κάνεις το κατάλληλο σχήμα σε αυτά ή να βάψεις με ακρίβεια τα νύχια σου χωρίς να τα χαλάσεις υπάρχει και το YouTube, το οποίο μπορεί να σου προσφέρει τρομερή βοήθεια.

#2. Διέγραψε τα περιττά newsletter από το email σου
Ένας τρόπος για να σιγουρευτείς ότι δεν θα κάνεις επιπόλαιες αγορές, είναι να κάνεις unsubscribe από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τις ιστοσελίδες από τις οποίες δεν χρειάζεται να αγοράσεις κάτι. Έτσι ποτέ δεν θα ξέρεις πότε υπάρχουν εκπτώσεις ή πότε βγήκε κάποιο καινούργιο ρούχο ή έπιπλο. Μπορείς πάντα να επανεγγραφείς στο μέλλον, όταν ο τραπεζικός σου λογαριασμός θα είναι λίγο πληρέστερος.

#3. Πες ναι στα κεράσματα
Εάν η καλύτερη φίλη σου, σου προσφέρει να σε πάει για φαγητό, πες ναι και μην αισθανθείς καμία ενοχή. Εάν ο μεγάλος αδερφός σου θέλει να πληρώσει για τις κάρτες σου για να σε βοηθήσει, άφησε τον και στείλε του μία ειλικρινή ευχαριστήρια σημείωση. Αναζήτησε δραστηριότητες δωρεάν διασκέδασης στην πόλη σου. Υπάρχουν πολλές δωρεάν συναυλίες και τα περισσότερα μουσεία προσφέρουν πάντα μία ελεύθερη μέρα το μήνα. Δεν κοστίζουν χρήματα όλα τα ήδη διασκέδασης.