Πώς θα βγάλεις την τέλεια selfie: 5 εύκολα tips

Πατουχέα Μαριάννα
Πώς θα βγάλεις την τέλεια selfie: 5 εύκολα tips

Οι παρακάτω συμβουλές θα σου αλλάξουν τη ζωή

Βάζουμε στοίχημα ότι πίσω από κάθε δημοσίευση σου στο Instagram κρύβονται άπειρες φωτογραφίες/ πόζες/ εκφράσεις που πήρες μέχρι να βρεις την ιδανική. Μην το αρνηθείς, όλες το κάνουμε κι αυτό γιατί για να βγει η τέλεια selfie χρειάζεται ο ιδανικός φωτισμός, ένα καλό background, το δυνατό σου προφίλ και πόσοι ακόμα παράγοντες.

Εμείς, ρίξαμε μια ματιά στις πιο επιτυχημένες φωτογραφίες από bloggers, μοντέλα, τραγουδίστριες και γενικά διάσημες προσωπικότητες και συλλέξαμε τις πιο βασικές τους κινήσεις για μια καλή λήψη.

  1. Φωτισμός

Όσο προφανές κι αν σου ακούγεται η τέλεια φωτογραφία χρειάζεται τον καλύτερο φωτισμό, κι αυτός δεν είναι άλλος από το φυσικό φως. Όπως λέει και η Jordan Liberty, διάσημη blogger «Το φως είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο προϊόν ομορφιάς και δεν χρειάζεται καν να πληρώσεις για να το αποκτήσεις». Αντί να βλέπεις την οθόνη του υπολογιστή σου ή την τηλεόραση, στρέψου προς ένα παράθυρο με φυσικό φως. Ή ακόμα καλύτερα, βγες κατευθείαν στο φως του ήλιου που πραγματικά μπορεί να εξαφανίσει μαύρους κύκλους και σκιάσεις.

  1. Φόρεσε το πιο λαμπερό χαμόγελο

Πόσες και πόσες φωτογραφίες κατακλύζουν καθημερινά τις αρχικές μας σελίδες με γυναίκες που για την ανάγκη μιας δημοσίευσης χαμογελούν δειλά με κλειστό το στόμα ή ψεύτικα χωρίς να αισθάνονται πραγματικά χαρούμενες; Αυτές οι γυναίκες έχουν –σίγουρα-βγάλει τις πιο αποτυχημένες φωτογραφίες. Όταν χαμογελάς με όλη σου την ψυχή, μεταφέρεις την ενέργεια σε όλο σου το πρόσωπο και αμέσως βγάζεις την πιο λαμπερή σου φωτογραφία.

  1. Η τέλεια γωνία

Αν έχεις να πάρεις κάτι από την Kim Kardashian αυτό είναι το καλύτερο tip ever: «Κράτα το σαγόνι σου χαμηλά και την κάμερα ψηλά» γιατί δεν έχει βρεθεί ακόμα άνθρωπος που θα βγάλει selfie από χαμηλά και δε θα βγει με αυτό το κλασικό προγούλι που τόσο μας ενοχλεί. Ιδανικά, η κάμερα θα πρέπει να βρίσκεται από το ύψος των ματιών σου και πάνω και αυτά να μην κοιτούν κατευθείαν στο «πουλάκι» αλλά λίγο πιο δεξιά. Σύμφωνα με την Kim, έτσι θα δείχνεις πιο μοιραία.

  1. Προσοχή στο background

Κάνε εικόνα τον τέλειο φωτισμό, με το πιο λαμπερό σου χαμόγελο, και την ιδανική θέση της κάμερας. Ωραία; Τώρα σκέψου ότι όλα αυτά τραβήχτηκαν στην κουζίνα με πιάτα άπλυτα και τις σακούλες από το super market στο background. Νομίζω αυτό ήταν αρκετό για να καταλάβεις ότι αν δεν έχεις ένα όμορφο τοπίο από πίσω, ή έστω έναν λευκό τοίχο δεν χρειάζεται να μπεις στον κόπο να τραβήξεις την πολυπόθητη selfie.

  1. Εκφράσεις

Είπαμε ότι η ιδανικότερη έκφραση είναι αυτή του φυσικού χαμόγελου σου, όμως, επειδή δε βγαίνουμε σε όλες τις φωτογραφίες χαμογελαστές καλό θα ήταν να έχεις τον εξής απλό κανόνα στο μυαλό σου: Αν η φωτογραφία μοιάζει με την πρώτη που έβαλες στο Facebook όταν το πρωτοάνοιξες με την διπλανή σου στο λύκειο το 2008, καλύτερα να μην την τραβήξεις (πόσο μάλλον να την δημοσιεύσεις). Όπως καταλαβαίνεις το κλασικό V ή το thumbs up με τα δάχτυλα σου ή ακόμα χειρότερα η duckface έκφραση που κάναμε προ αμνημονεύτων χρόνων, δεν έχουν θέση στην τέλεια selfie σου.