Ο Χρήστος Φερεντίνος μιλάει στο Queen.gr

Ο Χρήστος Φερεντίνος μιλάει στο Queen.gr

Για τις αλλαγές στην εκπομπή, τις μετρήσεις, την οικογένεια αλλά και όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό.

Κάπου εκεί το πρωί κατά τις 10, ο Χρήστος Φερεντίνος προσπαθεί να μειώσει το κενό ανάμεσα στη "σοβαρή" δημοσιογραφία και στην "ανάλαφρη" πλευρά της επικαιρότητας . Μερικοί ακόμη στοιχηματίζουν αν θα περάσει τελικά στις εξετάσεις. Στην πραγματικότητα ο Χρήστος έχει διανύσει χιλιόμετρα στο χώρο και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Από εκείνον τον πιτσιρίκο, που στις αρχές της δεκαετίας του '90 κυκλοφορούσε στο κέντρο της Αθήνας με ένα μικρόφωνο και έκανε πλάκα στους περαστικούς για το ραδιόφωνο μέχρι τον σημερινό Χρήστο, έχουν περάσει 20 χρόνια. Όπως και να 'χει, τις δικές του εξετάσεις τις έχει δώσει.


Λένε πώς όταν πάει καλά μια εκπομπή οφείλεται στον παρουσιαστή, όταν δεν πάει καλά φταίει η ομάδα. Λάθος ή σωστό;
Και σωστό και λάθος, αναλόγως σε ποια πλευρά ανήκεις και τι σε βολεύει. Γενικά το παν στην τηλεόραση είναι η ομάδα, ό,τι μαγικά και να κάνει ο παρουσιαστής, όποια χαρισματική προσωπικότητα και να 'χει, δεν γίνεται τίποτε χωρίς μια δεμένη ομάδα.

Συμφωνείς με τις αλλαγές που έγιναν στο πάνελ και στην αρχισυνταξία της εκπομπής;
Όλα γίνονται μέσα από συζήτηση, δοκιμάζουμε νέα πράγματα, προσαρμοζόμαστε και προσπαθούμε να ενισχύσουμε και να δώσουμε νέο ρυθμό στην εκπομπή ώστε να λειτουργεί καλά η μηχανή. Μου άρεσαν οι αλλαγές που έγιναν, είναι για το καλό της εκπομπής.

Ζητήθηκε η γνώμη σου ή έγιναν όλα εν αγνοία σου;
Συζητήσαμε διάφορα, υπήρξε η σκέψη και δρομολογήθηκε. Δεν το έμαθα ξαφνικά και είπα: τι γίνεται εδώ;

Έχοντας φτάσει σχεδόν στα μέσα της σεζόν, πόσο ευχαριστημένος είσαι με τη δεύτερη θέση στα νούμερα τηλεθέασης;
Είμαι ευχαριστημένος, έχουμε μια αξιοπρεπή πορεία, δεν αισθανθήκαμε ήττα και απογοήτευση και είμαστε δεύτεροι –αυτό δεν χωράει συζήτηση- αλλά δεν περιμέναμε να ήμασταν πρώτοι εύκολα. Ανεβήκαμε, όμως, πάνω από το 20% στα νούμερα τηλεθέασης και αυτό είναι καλό για μια καινούργια ομάδα. Θεωρώ ότι πάμε καλά- και το Mega πάει πολύ καλά.

Τι έχεις ζηλέψει στην απέναντι εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά;
Δεν έχω δει και πάρα πολύ την εκπομπή για να σου πω, γιατί είμαστε στον αέρα, αλλά απ'ότι έχω δει αποσπασματικά, είναι μια ευχάριστη παρέα. Όμως, δεν έχω τίποτε να ζηλέψω απ'την απέναντι εκπομπή.

Πόσο τυχερός αισθάνεσαι που εν μέσω κρίσης σύντομα θα είσαι παρουσιαστής σε δύο προγράμματα του Ant1; Μάλλον τρία, αν υπολογίσει κανείς και τις κληρώσεις.
Αισθάνομαι τυχερός, αλλά και περίεργα. Υπάρχει μια αμηχανία όταν βλέπεις ταλαντούχους να βρίσκονται εκτός και να τα βγάζουν πέρα δύσκολα, αλλά έτσι συμβαίνει στην ελεύθερη τηλεόραση. Ισχύει ότι έχει συρρικνωθεί, έχει ξεφουσκώσει και θα συνεχίσει και άλλο. Οι ατέλειωτες εκπομπές, οι υψηλοί μισθοί και οι υπερβολές, τέλος. Ναι λοιπόν, είμαι τυχερός και δεν το συζητάω αλλά από την άλλη δεν κληρώθηκα για αυτές τις δουλειές. Κάτι θέλουν από μένα και εγώ το προσφέρω. Αν δεν σε χρειάζονται, δεν θα σου κάνουν το χατίρι να σε κρατήσουν. Μέσα από την σκληρή δουλειά υπάρχω και εγώ.

Αν σε ρωτήσει κάποιος τι δουλειά κάνεις τι θα απαντήσεις; Παρουσιαστής δημοσιογράφος, κάτι άλλο;
Θα του έλεγα "καμιά εκπομπή κάνω" και ό,τι καταλάβει. Εγώ σε κάθε δουλειά, είτε είναι εκπομπή, είτε είναι τηλεπαιχνίδι, είτε δρόμος, το ίδιο πράγμα κάνω. Είμαι πολυεργαλείο. Δεν διεκπεραιώνω, αλλά προσπαθώ μέσα στο γήπεδο να παίξω μπάλα και δεξιά και αριστερά, σαν τον Τοροσίδη ένα πράγμα.

Η ταυτότητά σου τι γράφει στο επάγγελμα;
Δημοσιογράφος και έτσι αισθάνομαι γιατί έτσι ξεκίνησα πριν από πολλά χρόνια.

Μετά από 14 χρόνια με τον ίδιο άνθρωπο σε ποια πράγματα αναγκάστηκες να συμβιβαστείς εσύ και σε ποια η σύζυγός σου, Σοφία;
Θες κατάλογο (γέλια). Αυτό με το οποίο συμβιβάζεσαι είναι ότι κάποια όνειρα θα γίνουν από κοινού, και όχι ξεχωριστά. Κυρίως αυτό κάνει τα ζευγάρια να αντιδρούν. Πρέπει να συμβιβαστείς στο ότι πλέον δεν μπορείς να ονειρεύεσαι ξεχωριστά, αλλά πρέπει να βάζεις και τον άλλον μέσα και να έχεις κοινούς στόχους και καθημερινότητα.

Έχει τύχει ποτέ να διαφωνήσετε έντονα μπροστά στα παιδιά;
Έχει τύχει και το μετανιώσαμε, αλλά ευτυχώς ήταν μικρά και συνειδητοποιήσαμε ότι αυτό δεν μπορεί να ξαναγίνει. Είναι ωραίο να μην κρύβεσαι, να μην μεταμορφώνεσαι και να μην προσποιείσαι, αλλά με τίποτε έντονοι καυγάδες μπροστά στα παιδιά.

Πώς αντιμετωπίζεις την θλίψη που επικρατεί γύρω μας;
Μεγαλύτερη ήττα είναι να σε σκεπάζει όλο αυτό. Και εγώ περνάω τα ζόρια μου –ανεξάρτητα αν εγώ έχω δουλειά- και όλοι μας, βλέποντας τα χειρότερα που έρχονται, όμως δεν πρέπει να πάψουμε να στηριζόμαστε σε φίλους, να ερχόμαστε πιο κοντά με ανθρώπους που αξίζουν. Οι φίλοι σε βοηθάνε να αντιμετωπίσεις τη θλίψη.

Διάβασα ότι πήγες και εσύ στην πλατεία Συντάγματος την προηγούμενη Κυριακή, άρα διαφωνείς με την υπογραφή του δεύτερου Μνημονίου;
Είμαι μπερδεμένος στην κατάσταση και κανείς δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει τι γίνεται στο παρασκήνιο, αλλά δεν θα ήθελα μια άμεση πτώχευση που θα προκαλούσε γενικό πανικό και προβλήματα, σύμφωνα με αυτά που ακούω. Δεν είμαι ευχαριστημένος, αλλά είναι μονόδρομος, δεν είναι η καλύτερη λύση αλλά τι άλλο θα μπορούσε να γίνει; Είμαι όμως υπέρ της διαμαρτυρίας, υπέρ του να σταλεί ένα μήνυμα και να δημιουργηθεί ένας μοχλός πίεσης.

Μέχρι τώρα που μιλάμε ξέρεις τι θα συμβεί με το "Ελλάδα έχεις ταλέντο"; Ποιοι θα συμμετέχουν τελικά;
Δεν έχω ιδέα, δεν ξέρω τίποτε. Αλλά και η Ελλάδα και το "Ελλάδα έχεις ταλέντο" πάντα την γλυτώνει την τελευταία στιγμή. Αυτό ξέρω σαν πληροφορία.