Αντώνης Λουδάρος: «Με δίαιτες έβαζα τον εαυτό μου σε κίνδυνο»

Αντώνης Λουδάρος: «Με δίαιτες έβαζα τον εαυτό μου σε κίνδυνο»

Το θέατρο τα οικονομικά του και η μάχη με τη ζυγαριά!

Στη σκηνή ή στην οθόνη φαίνεται ότι είναι πολύς σε όλα του. Πολύ ψηλός, πολύ ταλαντούχος, πολύ υπερβολικός, πολύ αστείος, πολύ ευφυής.
Και είναι αλήθεια, αυτό που φαίνεται είναι. Ο Αντώνης Λουδάρος έγινε γνωστός και πολύ αγαπητός, σε ένα παράλληλο σύμπαν από εκείνο που θέλει τους άντρες πρωταγωνιστές, αδύνατους, αθλητικούς με αναλογίες μοντέλου. Και ευτυχώς γιατί αν δεν είχαμε τον Λουδάρο πραγματικά το θέατρο θα ήταν πολύ φτωχό και ας ακούγεται αυτό, σαν άλλο ένα τραγικό κλισέ.
Αυτές τι μέρες εμφανίζεται στη σκηνή του Παλλάς στο μιούζικαλ Chicago, ενώ ετοιμάζεται να φορέσει τα τακούνια του και να μεταμορφωθεί σε κυρία επιθεώρηση για τις ανάγκες της μουσικής παράστασης «θα σε πάρω να φύγουμε».

Πώς ήταν το καλοκαίρι σου με 2 λόγια;
Ήταν ένα καλοκαίρι ξεκούρασης και ηρεμίας, πήγα σε διάφορα νησιά, είδα φίλους, έκανα νέους φίλους. Ήταν μια χαρά.

Είσαι από τους τυχερούς και μέσα στη κρίση έχεις πάντα δουλειά. Πιστεύεις ότι οφείλετε στο ταλέντο σου ή στη τύχη;
Θεωρώ ότι οφείλεται στον τρόπο που δούλεψα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι αποτέλεσμα πολλής δουλειάς, 25 χρόνια δουλειάς.

Μετά από 2 μεγάλες παραγωγές, στις οποίες ήσουν πρωταγωνιστής, είπες ναι στο Chicago και σε ένα β΄ ρόλο. Γιατί;
Γιατί ο συγκεκριμένος ρόλος ήταν μια πρόκληση για μένα, γιατί αγαπώ πολύ αυτό το μιούζικαλ, γιατί ο ρόλος μου έχει ζουμί και γιατί μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω. Ήταν μια δουλειά που την έκανα με μεγάλη χαρά και με πολύ κέφι.

Το Chicago μιλάει για το αφροδισιακό της φήμης ακόμη και αν πρόκειται για κακή φήμη. Οι Έλληνες ακόμη θέλουμε τη φήμη ή η κρίση μας έχει προσγειώσει;
Θεωρώ ότι οι άνθρωποι που θέλουν την εφήμερη δόξα είναι πολύ ανώριμοι και πρέπει να πάνε σε ψυχολόγο. Ευτυχώς στη χώρα μας, η τωρινή κατάστασης μας βοήθησε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο και να καταλάβουμε, ότι η εφήμερη δόξα δεν οδηγεί πουθενά, μάλλον στο σκοτάδι. Είμαστε σε καλή φάση για να το ξεπεράσουμε εντελώς και το συνειδητοποιούμε και εμείς οι καλλιτέχνες, ότι το εφήμερο δεν σε προχωράει πουθενά.

Αγόρασες σπίτι τις καλές εποχές. Το έχεις μετανιώσει;
Προς το παρόν δεν το έχω μετανιώσει και όλα δείχνουν ότι μπορώ να ανταπεξέλθω. Το αγαπάω πολύ το σπίτι μου, όμως έχω να σου πω το εξής. Ακόμη το παλεύω και είμαι εντάξει με το σπίτι και με τις πληρωμές, αλλά αν -χτύπα ξύλο- κάτι δεν πηγαίνει καλά ή δεν πάει στο μέλλον, δεν δένομαι με αντικείμενα και αν ό μη γένοιτο χάσω το σπίτι μου, θα προχωρήσω κανονικά και θα πάω παρακάτω. Θα ξαναφτιάξω το σπίτι και τη ζωή μου απ τη αρχή, δεν θα το βάλω κάτω. Δεν με λυγίζουν οι δυσκολίες. Άλλωστε μου αρέσει και η περιπέτεια στη ζωή.

Πώς είναι η σχέση σου με το χρήμα; Έχεις κάρτες δάνεια, το παλεύεις;
Όπως όλοι ο Έλληνες έκανα ανοίγματα. Πάντα μου άρεσε να ξοδεύω τα χρήματα και να τα μοιράζομαι. Δεν είμαι άνθρωπος που είμαι για την πάρτη μου. Ήθελα να τρώγονται ζεστά τα λεφτάκια και με φίλους, να διασκεδάζω. Αφού εγώ όταν έχω χρήματα, πιο πολύ σκέφτομαι τα δώρα που θα πάρω για τους άλλους, παρά για μένα

μπορείς να μείνει ένα χρόνο χωρίς να δουλέψεις
Αν εννοείς οικονομικά, όχι φυσικά και δεν μπορώ .

Η κρίση λένε ότι ενώνει τους ανθρώπους. Είδες κάτι τέτοιο να ισχύει στον χώρο σας που είναι απόλυτα ανταγωνιστικός;
Ναι το έχω δει, υπάρχει συσπείρωση στου ηθοποιούς και θα φανεί και σε σας λίγο αργότερα όλη αυτή η προσπάθεια που κάνουμε να βοηθήσει ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί να βοηθήσουμε "Το σπίτι του ηθοποιού". Ούτε ένας δεν μένει απ έξω, όλοι θέλουμε να συνεισφέρουμε.

Διάβασα ότι έκανες μια δίαιτα όπου για ένα μήνα έπινες μόνο υγρά; Αλήθεια;
Έχω κάνει διάφορες χαζομάρες πολύ παλιά και πολλά χρόνια πριν όταν δεν ήξερα με πιο τρόπο να χάσω κιλά και με παρόμοιες δίαιτες, έβαζα τον εαυτό μου σε κίνδυνο και σε περιπέτειες.

Τελικά μετά από τόσες όσες δίαιτες τι συμπέρασμα έβγαλες;
Ότι το σκαρί του ανθρώπου δεν αλλάζει ό,τι και να κάνουμε. Απλά πρέπει να προσέχουμε για λόγους υγείας.

Σήμερα ξέρεις πόσα κιλά είσαι;
Ναι, γιατί πρόσφατα ζυγίστηκα και μάλιστα τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά και λέω, «μπα χαλασμένη θα είναι η ζυγαριά». Αυτό ήταν το πρώτο που σκέφτηκα, γιατί υπολόγιζα ότι θα ήμουν πολύ περισσότερα κιλά, οπότε θεώρησα ότι είναι χαλασμένη.

Έγινες πιο ευτυχισμένος όταν είδες τον εαυτό σου αδύνατο;
Βασικά δεν με είδα ποτέ ως έναν αδύνατο άνθρωπο, δεν έφτασα σε τέτοιο σημείο. Χάρηκα που έφτασα το στόχο μου, αλλά ξέρεις ότι η μεγαλύτερη δυσκολία είναι να διατηρηθώ σε αυτό τον στόχο και το παλεύω.

Τελικά η δίαιτα και η νέα σου εικόνα, σου κόστισε στη δουλειά;
Ναι, γιατί αν έχεις συστηθεί κάπως και σε βλέπουν διαφοροποιημένο, κάνει εντύπωση. Δεν μου έκοψε δουλειές, αλλά τώρα που πήρα κάποια κιλά πίσω, μου λένε πολλοί «δεν ήταν τελικά πολύ καλό που έχασες κιλά δεν ήσουν εσύ».

Η παράσταση "Θα σε πάρω να φύγουμε" πότε πηγαίνει Θεσσαλονίκη;
Στις 17 Οκτώβρη για 3 εβδομάδες

Πώς είναι να παίζεις 3 ώρες στη σκηνή πάνω σε τακούνια;
Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Είναι επίπονο, πονάω πολύ στη μέση, στα γόνατα, δεν ξέρω πώς το κατορθώνουν οι γυναίκες, αλλά είναι δύσκολο.