Ευγενία Μανωλίδου: «Είχα και φέτος και πέρυσι τηλεοπτικές προτάσεις»

Ευγενία Μανωλίδου: «Είχα και φέτος και πέρυσι τηλεοπτικές προτάσεις»

Το όχι στο Mega, η τηλεόραση και η νέα της ζωή

Η Ευγενία Μανωλίδου κλήθηκε να λογοδοτήσει για πολλά. Επειδή έκανε μια πετυχημένη εκπομπή, επειδή ήταν νέα, ωραία, φρέσκια, επειδή ήταν παντρεμένη με πολίτικό, επειδή χόρευε όμορφα, επειδή ήταν αυθόρμητη και άλλα τόσα πολλά.
Όμως σε ένα κόσμο και σε μια εποχή που πολλοί -αν όχι οι περισσότεροι- είναι πρόθυμοι να διαθέσουν δωρεάν τον ελεύθερο χρόνο τους, η Ευγενία βρέθηκε να είναι η εξαίρεση κα μάλιστα με την καλή έννοια. Είπε όχι σε μια τηλεοπτική πρόταση και μάλιστα στις μέρες μας που οι προτάσεις είναι σπάνιες σαν να κερδίζεις στο ΛΟΤΤΟ, αποδεικνύοντας, ότι θέλει και μπορεί να είναι στην τηλεόραση με τους δικούς της όρους.

Πώς αισθάνεσαι τώρα που ασχολείσαι μόνο με τη μουσική;
Είμαι ενθουσιασμένη! Επέστρεψα στη βάση μου.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο άγχος σχετικά με τις παραστάσεις;
Μα φυσικά να ικανοποιήσουμε τον κόσμο που έρχεται να μας ακούσει. Δουλεύουμε πολύ επάνω στο πρόγραμμα, στην επιλογή των κομματιών και των συντελεστών και μοναδικό μας μέλημα είναι να ταξιδέψουμε τον κόσμο μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητάς του έστω και γι' αυτό το δίωρο. Ευτυχώς μέχρι τώρα τα καταφέρνουμε μια χαρά.

Έχεις και την ευθύνη της παραγωγής των παραστάσεων. Μεγάλο άγχος, μεγάλο ρίσκο ή σε φυσιολογικά επίπεδα;
Λόγω της τελειομανίας μου, αρρωσταίνω. Είναι και το άγχος μεγάλο και το ρίσκο. Όμως, έως τώρα προχωρώ με πολύ μικρά και προσεκτικά βήματα και όλα πάνε κατ' ευχήν. Αυτή τη φορά το στοίχημα είναι ακόμα μεγαλύτερο, γιατί οι συναυλίες έχουν και Χριστουγεννιάτικο χαρακτήρα, έχουν εμπλουτιστεί με χορογραφίες, πλοκή και ρόλους και εύχομαι πραγματικά να αρέσει τόσο πολύ στον κόσμο, όσο και η καλοκαιρινή μας προσπάθεια με το "Musical, Αγάπη μου!"

Είχες δηλώσει ότι αν κερδίσεις το στοίχημα των συναυλιών, δεν θα επιστρέψεις στα τηλεοπτικά δρώμενα. Τώρα πλέον τι πιστεύεις;
Μα, το έχω κάνει πράξη. Είναι κοινό μυστικό ότι είχα και φέτος και πέρυσι τηλεοπτικές προτάσεις, αλλά προτίμησα να κάνω 14 συναυλίες και τώρα, με τις 6 που έπονται, κλείνουμε αισίως τις 20 συναυλίες μέσα στο 2013! Not bad.

Πώς είναι σήμερα το πρόγραμμα σου; Τι κάνεις με τον ελεύθερο χρόνο σου που φαντάζομαι θα είναι περισσότερος από παλιότερα.
Κάνεις λάθος, είναι πολύ λιγότερος, να μη σου πω ότι έχει χαθεί εντελώς. Ασχολούμαι πάρα πολύ με τη μουσική, το δημιουργικό κομμάτι της – γιατί η βασική μου ιδιότητα είναι η σύνθεση και όχι η διεύθυνση ορχήστρας όπως νομίζει ο περισσότερος κόσμος – όπως επίσης με την παραγωγή των συναυλιών, που σημαίνει ότι είμαι υπεύθυνη για όλα τα πρακτικά ζητήματα της περιοδείας, κάτι που μου παίρνει όλο μου το χρόνο. Μετά, μην ξεχνάς ότι έχω τρία παιδιά με πολύ έντονο πρόγραμμα το οποίο παρακολουθώ στενά, φροντίζω το σπίτι να έχει τα απαραίτητα καθημερινά, να βρίσκομαι κοντά στο σύζυγό μου όταν με χρειάζεται και επιπλέον να είμαι πάντα ευδιάθετη, χαρούμενη και ήρεμη. Η τηλεοπτική περίοδος για μένα ήταν πολύ πιο ξεκούραστη, απλώς ήταν για λίγο και ένιωθα πολύ έντονα την ανάγκη να επιστρέψω.

Ο κόσμος τι σου λέει στο δρόμο; Του λείπεις; Πώς σου το εκφράζει;
Συχνά μου λένε ότι τους λείπω από την τηλεόραση και εγώ τους προτρέπω να έρχονται στις συναυλίες μας. Ακόμα και στις συναυλίες, έρχονται στο καμαρίνι μου και μου το λένε. Δεν σου κρύβω ότι χαίρομαι, αλλά νιώθω ειλικρινά ότι στη σκηνή προσφέρω πολύ περισσότερα στον κόσμο από ότι μέσω μιας οθόνης. Είμαι πολύ ευγνώμων όμως για το ότι αυτή η οθόνη μου έδωσε την ευκαιρία να με γνωρίσει τόσος κόσμος και να έρχονται τώρα στις συναυλίες μου, σε όλη την Ελλάδα και δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Τελικά είναι ωραίο να παρακολουθείς (απ΄ έξω) τι συμβαίνει στο γυαλί;
Δεν παρακολουθώ Θανάση μου, δεν ταυτίστηκα ποτέ με αυτό το χώρο.

Ειλικρινά σου έλειψε η τηλεόραση; Και αν ναι τι; Κάποια συγκεκριμένη στιγμή, κάποιοι άνθρωποι;
Καθόλου, ήταν μια πολύ δύσκολη φάση για μένα, αλλά συγχρόνως και ένα μεγάλο σχολείο. Μου λείπουν συνεργάτες, αλλά με πολλούς από αυτούς μιλάμε αρκετά συχνά και χαίρομαι που τους συναντώ όταν πηγαίνω στις εκπομπές που συμμετέχω ως καλεσμένη.

Η τηλεκριτικός Αφροδίτη Γραμμέλη σε πρόσφατη συνέντευξη της δήλωσε ότι ίσως σε αδίκησε. Τι σημαίνει για σένα αυτό; Είναι δικαίωση ή όχι;
Τα έχω αφήσει όλα αυτά τόσο πίσω Θανάση μου, που δεν έχουν σημασία πια.

Τα αρνητικά σχόλια και τις κακές κριτικές τις αφήνεις πίσω σου ή μαθαίνεις απ' αυτές;
Η τηλεόραση δεν αποτέλεσε ποτέ για μένα χώρος καριέρας. Επομένως, δεν ασχολήθηκα ποτέ με κακόβουλα σχόλια, ούτε και ενθουσιάστηκα ποτέ με τα καλά. Γενικά, χαίρομαι που βγήκα αλώβητη από το χώρο και ισορροπημένη.

Είπες όχι στο πρωινό του Mega. Σχολιάστηκε ως ένα "όχι" τολμηρό και "σοφό". Εσύ το μετάνιωσες και πως σχολιάζεις που ακούστηκαν τόσο καλά λόγια για μια άρνησή σου;
Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα, αφού το όνειρό μου ήταν να επιστρέψω στη σκηνή. Επίσης, σου υπενθυμίζω ότι ποτέ δεν σχολίαζα αυτά που γράφονταν για μένα και δεν σκοπεύω να ξεκινήσω να το κάνω τώρα.

Τι σου άρεσε περισσότερο από τα δύο φετινά πρωινά προγράμματα και τι λιγότερο;
Δεν παρακολουθώ Θανάση μου τηλεόραση, ειδικά το πρωί που ασχολούμαι από τις 8:00 το πρωί μέχρι τουλάχιστον τις 4:00 το απόγευμα με την προετοιμασία των συναυλιών μου.

Υπάρχει κάτι που βλέπεις στην τηλεόραση;
Βλέπω ειδήσεις το βράδυ και μέχρι να με πάρει ο ύπνος ίσως κάποιο αστυνομικό σήριαλ.

Μακριά από την τηλεόραση, αλλάζεις, ηρεμείς, χαλαρώνεις σαν άνθρωπος. Αλήθεια ή μύθος;
Αν είσαι άνθρωπος της τηλεόρασης, σαφώς και θέλεις να είσαι μέσα στο χώρο. Εγώ πάντα ήμουν ήρεμη και χαλαρή και παραμένω – απλώς δεν ήμουν ποτέ του χώρου.

Τα δύο μεγάλα σου παιδιά (ο γιός σου και η κόρη σου) σε λίγο θα φύγουν από το σπίτι για σπουδές; Στεναχωριέσαι; Τι τους συμβουλεύεις.
Δεν στεναχωριέμαι, ίσα-ίσα που είμαι πολύ υπερήφανη που κατάφερα να τους μεγαλώσω σωστά, παρ' όλο που όταν τους έκανα ήμουν ακόμη φοιτήτρια στην Αμερική. Ανησυχώ εννοείται για την απόσταση, αλλά
πιστεύω ότι έχουν πάρει τις απαραίτητες βάσεις για να τα καταφέρουν μόνοι τους. Τους συμβουλεύω να έχουν προτεραιότητα την οικογένειά τους και να είναι πάντα ειλικρινείς και έντιμοι.

Θα σκεφτόσουν να κάνεις και άλλο παιδί; Ο Άδωνις θέλει;
Και οι θα θέλαμε, αλλά τώρα δεν το βλέπω, ίσως λίγο αργότερα.

Το πρόγραμμα των συναυλιών "Musical, Αγάπη μου! Magical X-mas Tour*

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, Θέατρο Παλλάς Αθήνα
Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, Δηµοτικό Θέατρο Πειραιά
Πέµπτη 19 Δεκεμβρίου, Δηµοτικό Θέατρο Λαµίας
Παρασκευή 20 Δεκεµβρίου ,Χώρος Τεχνών, Πολιτιστικό Κέντρο Βέροιας,
Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Δεκεµβρίου, Μέγαρο Μουσικής Κοµοτηνής
(προπώληση viva.gr)

*Μαζί με την Ευγενία Μανωλίδου συμμετέχουν οι: Παναγιώτης Πετράκης, Αντιγόνη Ψυχράµη, Γιάννης Φίλιας και Ευδοκία Μωυσίδου.