Γιατί τόσο ενδιαφέρον και χαρά για τον χωρισμό του Πέτρου και της Τζένης;

Γιατί τόσο ενδιαφέρον και χαρά για τον χωρισμό του Πέτρου και της Τζένης;

Όταν ένα διαζύγιο πουλάει σαν τρελό!

Δεν κάνει σε κανέναν φαντάζομαι ιδιαίτερη έκπληξη το γεγονός ότι το διαζύγιο ή έστω η ανακοίνωση του χωρισμού του Πέτρου Κωστόπουλου και της Τζένης Μπαλατσινού έγινε η πιο διαβασμένη είδηση σε όλα τα site και social media.
Αναμενόμενο, αλλά ακόμη και όσοι θεωρούν ότι δεν έχουν καμία σχέση με εκείνους που ενδιαφέρονται για παρόμοιες ειδήσεις είναι οι πρώτοι που τις διαβάζουν και είναι πλήρως ενημερωμένοι.

Από την προηγούμενη Δευτέρα και μέχρι σήμερα τουλάχιστον δύο ειδήσεις μονοπωλούν το ενδιαφέρουν και πουλάνε σα φρέσκο ψωμί. Ο χωρισμός και ο κροκόδειλος Σήφης ή Μανωλιός που κάνει διακοπές στο Ρέθυμνο. Και ενώ το θέμα του κροκόδειλου εξαντλήθηκε γρήγορα, το θέμα του χωρισμού ενός από τα χρυσά ζευγάρια της Ελλάδας μπορεί να μην έγινε διεθνής είδηση σαν το Σήφη, κράτησε όμως περισσότερο και εξαντλήθηκαν όλες οι πτυχές του, σοβαρές και φαιδρές.

Ποιος έφυγε, ποιος φταίει; Τι θα συμβεί από δω και στο εξής; Έκλαψε η τζένη και αν ναι, πόσο; Ο Πέτρος είναι στη Μύκονο μόνος; Πίνει; Δείχνει στεναχωρημένος; Πόσα τσιγάρα κάπνισε; Πόσα πούρα άναψε; Πολλά ερωτήματα ξεκινούν από ένα διαζύγιο και είναι λογικό γιατί εκεί έξω υπάρχει ένα πλήθος που λαχταρά να διαβάζει τέτοιες ειδήσεις και μάλιστα τις διαβάζει χαμογελώντας με μια κρυφή ηδονή.

Το χουμε ξαναπεί, ο ξένος πόνος μπορεί εύκολα να γίνει πηγή ευχαρίστησης και διασκέδασης (έξω απ την πόρτα μας η δυστυχία και ας είναι όπου να΄ ναι).

Ο Πέτρος και η Τζένη υπήρξαν η προσωποποίηση της τελειότητας. Πολύ όμορφοι και οι δυο τους, πετυχημένοι, πολύ ερωτευμένοι, με πανέμορφα παιδιά, υπεροχές ζωές σε ευρύχωρα σπίτια. Έμοιαζαν σαν να προέρχονται από έναν άλλο κόσμο στον οποίο οι υπόλοιποι δεν χώραγαν. Σαν ζευγάρι ελληνικής ασπρόμαυρη ταινίας που τελειώνει με happy end.

Όταν λοιπόν ραγίζει αυτός ο τέλειος κόσμος, κάποιοι νιώθουν μια ανακούφιση ότι δεν είναι μόνοι τους στη μιζέρια, έχουν και παρέα και καμιά φορά η παρέα είναι upper class. Στη μιζέρια οι άνθρωποι αισθάνονται ίσιοι ακόμη και όταν δεν είναι.
Η δυστυχία φέρνει στο μυαλό κάποιον μια δικαιοσύνη, μια ισορροπία στο σύμπαν που τους άφησε απέξω ενώ σε κάποιους -στο Πέτρο και στη Τζένη στην προκειμένη περίπτωση- φέρθηκε απλόχερα.

Αυτά, για όσους χαμογελούν και γράφουν μηνύματα πίκρας και ξέφρενης χαράς στο facebook. Απ΄ το «Καλά να πάθουν» μέχρι άλλα, όχι τόσο κομψά. Κα επίσης υπάρχουν και οι άλλοι... που αντιμετώπισαν την είδηση όπως της ταιριάζει: σαν ωραίο gossip που διαβάζεται με ευκολία και γρήγορα θα αντικατασταθεί από ένα άλλο.

Οι ζωές των άλλων όμως δεν είναι εξώφυλλα, δεν είναι λαμπερά δέρματα, ούτε ακριβά ρούχα και είναι ρηχό και αφελές να κρίνεις, να χαίρεσαι και να φθονείς ανθρώπους που ζουν σαν και σένα, αγαπούν όπως εσύ και χωρίζουν το ίδιο με σένα.