Το πρωινό-επιθεώρηση του Μάρκου Σεφερλή στο Mega!

Το πρωινό-επιθεώρηση του Μάρκου Σεφερλή στο Mega!

Τι πρόκειται να δούμε!

Τελικά είναι αλήθεια. Η ελληνική τηλεόραση ή μάλλον τα πρωινά προγράμματα έγιναν και επίσημα επιθεώρηση.
Όχι ότι είχαμε καμία αμφιβολία για το αντίθετο, αλλά ήρθε η απόφαση του Mega να βάλει το Μάρκο Σεφερλή στη θέση του κεντρικού παρουσιαστή στο πρωινό του πρόγραμμα και έβαλε την επίσημη βούλα σε κάτι που γνωρίζαμε και σατιρίζαμε εδώ και καιρό.

Αν η περσινή απόφαση του καναλιού να βάλει τον Πέτρο Κωστόπουλο στο πρωινό μας ξάφνιασε και μας έκανε να αναρωτηθούμε αν ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο, η τωρινή απόφαση μοιάζει με αστείο και δεν εννοούμε αστείο τύπου black χιούμορ, αλλά φάρσα και μάλιστα κακόγουστη.

Ο Μάρκος Σεφερλής, για να εξηγούμαστε, είναι μια χαρά άνθρωπος, όπως μπορώ να υποθέσω από αυτό το ελάχιστο που τον έχω γνωρίσει. Είναι αξιοπρεπής χαρακτήρας, αστείος, ευφυής, προφανώς καλός οικογενειάρχης και σίγουρα καλός κωμικός ηθοποιός που γεμίζει τα θέατρα του. Ως εκεί όλα καλά.

Αυτός ο Μαρκος, ο ηθοποιός, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος και ενίοτε παρουσιαστής σατυρικής εκπομπής, μας αρέσει ή τέλος πάντως δεν μας φαίνεται ότι «κλοτσάει». Ο Μάρκος όμως ως παρουσιαστής του πρωινού θα είναι σαν πρόγραμμα της ΕΡΤ από τη δεκαετία του '80, σαν κακόγουστη επιθεώρηση και μάλιστα πρωί πρωί στο Mega. Τα κανάλια μέχρι πρότινος είχαν, έστω και επιγραμματικά, μια επίφαση ενημέρωσης με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Τώρα πλέον δεν τους απασχολούν τέτοια προσχήματα.

Ξαπλώστε λοιπόν άνετα στους καναπέδες και απολαύστε το «Καλώς ήρθες Δελφινάριο» από τις οθόνες σας. Τον Μάρκο να ντύνεται Μενεγάκη ή Τζούλια ή δεν ξέρω ποια άλλη θα είναι στην επικαιρότητα, να κάνει σεξιστικά ή ρατσιστικά αστεία, να σκούζει σαν τον Τρύφωνα. Θα κάνει και άλλα προφανώς, αυτά που θα χρειάζεται μια πρωινή εκπομπή. Λίγο κουτσομπολιό, λίγο μαγειρική, λίγο αστρολογία, λίγες συνεντεύξεις και πολύς μα πολύς μέσος όρος, γιατί καλλιτέχνες όπως ο Μάρκος με τέτοια τεράστια μαζική αποδοχή από τον κόσμο δεν μπορούν να εκφραστούν άνετα και δυστυχώς είναι καταδικασμένοι να εκφράζουν τον χρυσό μέσο όρο, τον συντηρητικό και μικροαστικό μέσο όρο.

Όμως ο Μάρκος και ο κάθε Μάρκος είναι το ελάσσονος σημασίας μέρος μια εξίσωσης που σκοπό έχει μάλλον να προκαλέσει και να γίνει θέμα παρά να καλύψει ένα κενό, εκτός και αν εκεί στο Mega βλέπουν ή ξέρουν κάτι που εμείς αγνοούμε. Αλλά μάλλον όχι, τα ίδια μαύρα μεσάνυχτα έχουμε όλοι και όπως το πάνε τα κανάλια θα παραμείνουμε στη σκοτεινιά!

Όσο για σένα Μάρκο... πάρε τα λεφτά και τρέχα!