#WhyIStayed: Ένα hashtag δείχνει τους λόγους που οι γυναίκες μένουν με βίαιους συντρόφους

#WhyIStayed: Ένα hashtag δείχνει τους λόγους που οι γυναίκες μένουν με βίαιους συντρόφους

Κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει απλά δώσει βάση

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από το βίντεο του αμερικανού ποδοσφαιριστή ο οποίος χτύπησε τόσο πολύ την αρραβωνιαστικιά του στο ασανσέρ αφήνοντάς της αναίσθητη, προκάλεσε πολύ μεγάλη οργή.

Μάλιστα στο twitter γίνεται χαμός με το hashtag #WhyIStayed δίνοντας την ευκαιρία σε θύματα που έχουν βιώσει την ενδοοικογενειακή βία να πουν τους λόγους που παρέμεναν σε μια αρρωστημένη κατάσταση.

Αυτό που φαίνεται ότι εξόργησε περισσότερο τις γυναίκες με αφορμή την επίθεση του Ray Rice στην αρραβωνιαστικιά του είναι ότι λίγο αργότερα εκείνη τον παντρεύτηκε!

Έτσι λοιπόν η αμερικανίδα συγγραφέας η Beverley Gooden, που η ίδια έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας ξεκίνησε το #WhyIStayed ενθαρρύνοντας κι άλλες γυναίκες να πουν τις ιστορίες και να βοηθήσουν με αυτό τον τρόπο κι άλλες γυναίκες που αρνούνται να δουν την πραγματικότητα. Μάλιστα προστέθηκε και το hashtag #WHYILEFT, εξηγώντας και τους λόγους που έφυγαν.

Κάποια tweets είναι ιδιαίτερα ανατριχιαστικά:
"#whyistayed δεν ήθελα να είμαι μόνη μυ ξανά#whyileft γιατί δεν ήθελα να είμαι μόνη μου στην κάσα".

"#whyistayed γιατί με έκανε να νιώθω ότι ήμουν τίποτα χωρίς αυτόν #whileft γιατί έκανε τα παιδιά μου να νιώθουν ότι είναι ένα τίποτα".

Δείτε το απαράδεκτο video της επίθεσης του Ray Rice στη γυναίκα του.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο κακός του James Bond, ο Jaws με τα ατσάλινα δόντια, σε ηλικία 74 ετών!

Έγιναν τα... αποκαλυπτήρια: Ποιο είναι το διάσημο νεογέννητο στην πρώτη του φωτογραφία;