Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο οι πριγκίπισσες της Disney δεν είχαν ποτέ μητέρα

Γωγώ Φούντα
Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο οι πριγκίπισσες της Disney δεν είχαν ποτέ μητέρα

Σίγουρα δεν είναι αυτό που φαντάζεστε

Τι κοινό έχει η Ariel η μικρή γοργόνα, η Σταχτοπούτα, η Belle από την Πεντάμορφη και το τέρας, η Χιονάτη και η Jasmine του Aladdin; Eκτός φυσικά από το ότι είναι δημιουργήματα του μεγαλύτερου παραμυθά στον κόσμο του Walt Disney και των συνεχιστών του φυσικά, έχουν όλες ακόμα ένα κοινό στοιχείο: Δεν έχουν μητέρες!

Πολλοί κατά καιρούς είχαν υποθέσει, ότι ο διάσημος συγγραφέας ήθελε τις ηρωίδες του ορφανές, ώστε να είναι ακόμα πιο συμπαθείς στο κοινό, και ιδίως στις γυναίκες και στα μικρά παιδιά. Kι όμως, ο πραγματικός λόγος, όσο κι αν σας εντυπωσιάζει δεν είναι αυτός. Ο Disney, είχε πολύ κακές αναμνήσεις από την μητέρα του και γι' αυτό το λόγο, ήθελε οι ηρωίδες του να έχουν μόνο πατέρα ή μητριά.

Το παράξενο της υπόθεσης βέβαια, είναι ότι δεν έχασε την μητέρα του νωρίς, ούτε ότι δεν είχε καλές σχέσεις μαζί της, αλλά ότι θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για το θάνατό της. Συγκεκριμένα, όταν άρχισε να πλουτίζει, αποφάσισε να αγοράσει ένα σπιτι στους γονείς του. Κάποια μέρα, κάλεσε τους συνεργάτες του να φτιάξουν το φούρνο των γονιών του που είχε χαλάσει. Μετά από λίγες μέρες, μία διαρροή αερίου, κόστισε δυστυχώς τη ζωή της μητέρας του, κάτι που ο ίδιος δε συγχώρησε ποτέ στον εαυτό του.

Bέβαια, ο Disney πέθανε τη δεκαετία του '60, ενώ το ιδιότυπο αυτό trend συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Διαβάστε ακόμη:

Ετοιμάσου για τη νέα σεζόν! 17 πράγματα που πρέπει να κάνεις αυτό το Φθινόπωρο

Παρουσιαστής που πάσχει από καρκίνο αποκαλύπτει on air ότι έχεις λίγους μήνες ζωής