To γελαστό κορίτσι στην πιο iconic φωτογραφία της Diana, έχασε την μάχη με τον καρκίνο

Γωγώ Φούντα
To γελαστό κορίτσι στην πιο iconic φωτογραφία της Diana, έχασε την μάχη με τον καρκίνο

Διαβάστε την ιστορία της 4χρονης που κάποτε γοήτευσε την πριγκίπισσα

Oι λόγοι που η Diana λατρεύτηκε και λατρεύεται ακόμα, όχι μόνο από τους Βρετανούς, είναι λίγο πολύ γνωστοί. Υπήρξε όχι μόνο γλυκιά και δοτική, αλλά έτοιμη να αγνοήσει τα πρωτόκολλα και τις διάφορες απαγορεύσεις του παλατιού και να κάνει αυτό που πραγματικά πρόσταζε η καρδιά της, όπως το να αγκαλιάζει τα παιδιά της δημόσια, κάτι που απαγορευόταν αυστηρά.

Τον Ιούλιο του 1997 λοιπόν, η Diana επισκέφτηκε το νοσοκομείο Παίδων Northwick Park στο Βόρειο Λονδίνο, προκειμένου να δει τα παιδιά και να μιλήσει μαζί τους. Η μικρή Hollie η οποία έπασχε από λευχαιμία, τράβηξε αμέσως την προσοχή της Lady D. η οποία δε δίστασε να την βάλει στα πόδια της και να της πιάσει την κουβέντα.

«Η Diana σήκωσε τη Hollie και την κάθισε στα γόνατά της λέγοντας γελώντας ότι είναι βαριά και ίσως και να ζύγιζε και ένα τόνο», αποκαλύπτει η μητέρα του κοριτσιού Claire Robinson. «Γι' αυτό η Hollie φαίνεται ότι γελάει στη φωτογραφία. Της φάνηκαν αστεία τα λόγια της πριγκίπισσας».

Η συγκεκριμένη φωτογραφία, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, μιας και είναι από τις πιο διάσημες της πριγκίπισσας, και μία από τις λίγες που χρησιμοποιήθηκαν σε μία σειρά νομισμάτων που κυκλοφόρησαν μετά τον τραγικό της θάνατο. Τα χρόνια πέρασαν, και η Hollie, αφού ανάρρωσε δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της στήριξης οικογενειών με άρρωστα παιδιά.

Και εκεί που όλα πήγαιναν καλά, στα 21α της γενέθλια, μαθαίνει ότι ο καρκίνος επέστρεψε, ένα σπάνιο φαινόμενο που συμβαίνει 1 στο εκατομμύριο όπως της είπαν οι γιατροί. Και μπορεί ο 18χρονος αδερφός της να ήταν έτοιμος να γίνει δότης μυελού των οστών προκειμένου να σωθεί η αδερφή του, η αρρώστια ωστόσο εξελίχθηκε γρήγορα με αποτέλεσμα ο οργανισμός της Hollie να καταρρεύσει και τελικά να χάσει την μάχη.

Όταν έγινε γνωστός ο θάνατός της αλλά και η ημερομηνία της κηδείας της, χιλιάδες ανθρώπων ήρθαν σε επαφή με την οικογένειά της προκειμένου να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους.

Διαβάστε ακόμη:

Χαμός στο fashion κόσμο: Η Stella McCartney προωθεί την ανορεξία και ξεσηκώνει αντιδράσεις

Δείτε το απίθανο μωρό που τα... σπάει με το χορό του και έχει 123.000 followers