Ρίο 2016: Σπύρος Γιαννιώτης, άρχοντας και στη θάλασσα και στη στεριά

Ερμιόνη Σαρρή
Ρίο 2016: Σπύρος Γιαννιώτης, άρχοντας και στη θάλασσα και στη στεριά

Με επίλογο την κατάκτηση ενός αργυρού Ολυμπιακού μεταλλίου, ο Σπύρος Γιαννιώτης κλείνει μια σπουδαία καριέρα, γραμμένη από την αρχή ως το φινάλε με χρυσά γράμματα. Ο Έλληνας κολυμβητής, πραγματοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση στα 10.000μ ανοιχτής θάλασσας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, έχασε το χρυσό μετάλλιο στη... λεπτομέρεια, κέρδισε όμως για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις με το μεγαλείο της ψυχής του.

Ο Γιαννιώτης ήξερε ότι βουτούσε στη θάλασσα του Ρίο για να δώσει τον αγώνα της ζωής του, στην πέμπτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Και τον έδωσε με τον καλύτερο τρόπο, «αναγκάζοντάς» μας για άλλη μια φορά να τον παραδεχτούμε και να του βγάλουμε το καπέλο.

Με μία εντυπωσιακή αντεπίθεση στα τελευταία μέτρα της μαραθώνιας κούρσας, κατάφερε να φτάσει τους προπορευόμενους και επιστρατεύοντας τις τελευταίες του δυνάμεις πήρε «κεφάλι».Έπειτα από σχεδόν δύο ώρες «μάχης», πέρασε τη γραμμή του τερματισμού κι ενώ στην Ελλάδα πανηγυρίζαμε το... χρυσό, στη Βραζιλία οι κριτές σαστισμένοι, προσπαθούσαν να... καταλάβουν ποιος αθλητής είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο.

Διάβασε τη συνέχεια στο cnn.gr