15 διάσημοι καλλιτέχνες που βγήκαν νικητές στη μάχη με τον καρκίνο

Νάνσυ Μητσοστέργιου
15 διάσημοι καλλιτέχνες που βγήκαν νικητές στη μάχη με τον καρκίνο

Μπορείς κι εσύ..

Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 280 οργανώσεις σε 90 χώρες του κόσμου. Ο καρκίνος είναι η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Κάθε χρόνο 7 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και 11 εκατομμύρια νοσούν, το 70% των οποίων σε χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος.

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και εμείς θα κάνουμε ένα μικρό flashback στις ζωές των αγαπημένων μας star που πάλεψαν και βγήκαν νικητές από αυτή τη μάχη. Και είναι πραγματικά κάτι για το οποίο πρέπει να αισθάνεσαι περήφανος /η. Η πρόληψη σώζει ζωές, γι’ αυτό ποτέ μην αμελείς να φροντίζεις τον εαυτό σου.

Είναι μία από τις κορυφαίες τραγουδίστριες του Hollywood με μία εκπληκτική φωνή, που δεν το έβαλε κάτω ποτέ. Η Anastacia έδωσε ουκ ολίγες φορές μάχη με τον καρκίνο του μαστού, όμως βγήκε νικήτρια.

Καρκίνο στο λάρυγγα, στο φάρυγγα και το στόμα είχε ο Michael Douglas, τον οποίο κατάφερε να ξεπεράσει.
Ύστερα από την εμφάνιση μιας περίεργης ελιάς στη μύτη του, ο Hugh Jackman ανακάλυψε πως είχε καρκίνο του δέρματος, τον οποίο και ξεπέρασε.

Μπορεί τώρα πια να μη τη βλέπουμε πολύ συχνά στις οθόνες ή στις κινηματογραφικές αίθουσες, υπήρξε όμως μία από τις καλύτερες και πιο όμορφες ηθοποιούς. Η Jane Fonda αντιμετώπισε τον καρκίνο του μαστού και μάλιστα είχε δηλώσει: «Είχα τρομάξει με την εμφάνιση του καρκίνου του μαστού. Πλέον όμως αισθάνομαι τόσο τυχερή που το αντιμετώπισα. Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους, οι οποίοι μου έχουν γράψει όμορφα γράμματα. Ήταν πολύτιμα για μένα σε αυτήν την περίοδο της ζωής μου».

Τον καρκίνο του μαστού αντιμετώπισε και η Kylie Minogue, η οποία κάποτε σε συνέντευξη της είχε πει: «Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι μπορείτε να το ξεπεράσετε. Ναι μπορείτε!»

Η Christina Applegate είναι μία ακόμη celebrity που ήρθε αντιμέτωπη το 2008 με τον καρκίνο του μαστού. Έκανε θεραπείες και διπλή μαστεκτομή και είναι σήμερα υγιέστατη.

applegate

Εγχείρηση και χημειοθεραπείες έκανε η Sharon Osbourne το 2002 για να ξεπεράσει τον καρκίνο στο έντερο, ενώ το 2006, η Cynthia Nixon έμαθε πως πάσχει από καρκίνο του μαστού, τον οποίο και ξεπέρασε.

nixon

Το 2003 ο Robert De Niro διαγνώστηκε με καρκίνο στον προστάτη, τον οποίο ξεπέρασε μετά από επιτυχές χειρουργείο.

ben stiller

Τρία χρόνια πιο πριν ο Ben Stiller επίσης διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη. Με την κατάλληλη αγωγή και τις χημειοθεραπείες βγήκε νικητής.

Η Marissa Jaret Winokur διαγνώστηκε με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας όταν ακόμη πρωταγωνιστούσε στο «Hairspray». Κατάφερε φυσικά να κερδίσει τη μάχη και το 2008 έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι μέσω παρένθετης μητέρας.

Το 1996 η Olivia Newton John διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Φυσικά ήταν η νικήτρια της μάχης και τώρα στα 63 της παραμένει ακόμη μια πανέμορφη γυναίκα.

Μία ακόμη star βγήκε νικήτρια το 2004 έπειτα από χειρουργείο και χημειοθεραπείες. Η Edie Falco επικράτησε του καρκίνου και λίγο αργότερα αφού είχαν περάσει ήδη 5 μήνες που το είχε ξεεπεράσει, μίλησε δημόσια για την περιπέτεια της.

Η Cybill Shepherd διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος το 2002. Βγήκε νικήτρια στη μάχη έπειτα από χημειοθεραπείες για ένα μελάνωμα που είχε στη πλάτη της.

Πιο πρόσφατη είναι ιστορία είναι αυτή του τρίχρονου γιου του Michael Buble, ο οποίος πριν από τέσσερις περίπου μήνες διαγνώστηκε με καρκίνο στο συκώτι. Μόλς εχθές η οικογένεια του ανακοίνωσε πως πλέον είναι υγιέστατος.

29FE31D900000578 3140298 image m 56 1435310920475