Συναγερμός σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Αττικής - Στον Άγιο Κοσμά έφτασε η πετρελαιοκηλίδα

Συναγερμός σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Αττικής - Στον Άγιο Κοσμά έφτασε η πετρελαιοκηλίδα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Λιμενικό Σώμα, καθώς πετρελαιοκηλίδα 400 τ.μ. εντοπίστηκε στον Άγιο Κοσμά, κοντά στην ακτή, μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» κοντά στη Σαλαμίνα.

Στην περιοχή επιχειρούν αντιρρυπαντικό σκάφος και σκάφος του Λιμενικού.

Την ίδια ώρα, οι Λιμενικές Αρχές περιπολούν συνεχώς με σκάφη όλο το παραλιακό μέτωπο στα νότια προάστια.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Στο μεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και σήμερα Τετάρτη οι προσπάθειες των σκαφών αντιρρύπανσης για την αντιμετώπιση κομματιών πετρελαιοκηλίδας που δημιουργήθηκαν στα Σελήνια και την Κυνόσουρα αλλά και σε Φρεαττύδα και Πειραϊκή.

IMG 8580 1

Νωρίτερα, στο υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της ρύπανσης.

Αποφασίστηκε εντός της ημέρας να αρχίσουν οι εργασίες απάντλησης καυσίμων από το βυθισμένο πλοίο, καθώς στις δεξαμενές του βρίσκονται 2.570 τόνοι καύσιμα.

Στην ενημέρωση, που αφορούσε τις περιοχές Σελήνια, Κυνοσούρα, Φρεαττύδα και Πειραϊκή, συμμετείχαν οι γ.γ. του υπ. Ναυτιλίας, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος και ανώτεροι αξιωματικοί, ενώ από πλευρά αυτοδιοίκησης ο περιφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος, οι δήμαρχοι Περάματος και Σαλαμίνας, Γιάννης Λαγουδάκης και Ισιδώρα Νάννου-Παπαθανασίου, ο αντιδήμαρχος του δήμου Πειραιά, Αλέξανδρος Αργουδέλης, βουλευτές της Περιφέρειας Πειραιά και εκπρόσωποι των εταιρειών αντιρρύπανσης.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr