Η «Λεονόρα», του Μπετόβεν με την Μάρλις Πέτερσεν στο Μέγαρο

Η «Λεονόρα», του Μπετόβεν με την Μάρλις Πέτερσεν στο Μέγαρο

Συνεχίζοντας το ευρωπαϊκό ταξίδι της, η «Λεονόρα», μετά τη στάση της στην Αίθουσα Κονσέρτχεμπαου του Άμστερνταμ και λίγο πριν την επιστροφή της στη Γερμανία, θα βρεθεί στην Αθήνα τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου για μία μόνο βραδιά στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Το έργο παρουσιάζεται με ελληνικούς υπέρτιτλους και εντάσσεται στις εκδηλώσεις των κύκλων Μεγάλες Ορχήστρες – Μεγάλοι Μαέστροι και Όπερα Μουσικό Θέατρο.

«Λεονόρα», ένα λυρικό έργο εντυπωσιακής ορμητικότητας από τον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση. Μια παρτιτούρα με τη σαγήνη ενός κρυμμένου θησαυρού, μια φορτισμένη συναισθηματικά πρώτη εκδοχή του «Φιντέλιο»(1805) που ξεχειλίζει από αμεσότητα, ένταση και αυθεντικότητα. Γι’ αυτό και η «Λεονόρα» ασκεί ιδιαίτερη έλξη σε μαέστρους της εποχής μας, όπως ο Ρενέ Γιάκομπς, που ανακαλύπτουν εκ νέου την ξεχωριστή γοητεία της. Ένας αρχιμουσικός-αυθεντία στο μπαρόκ και στο κλασικό ρεπερτόριο με ιδιαίτερη αγάπη στα σπάνια πετράδια της μουσικής και με 260 ηχογραφήσεις στο ενεργητικό του.

Μια όπερα με λάμψη διαχρονική που αναδεικνύεται από την κρυστάλλινη φωνή και την έντονη θεατρικότητα μιας αγαπημένης φίλης του ελληνικού κοινού, της Μάρλις Πέτερσεν. Και ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό σύνολο ειδικευμένο στις ιστορικές ερμηνείες που παίζει σε όργανα εποχής, η Ορχήστρα Μπαρόκ του Φράιμπουργκ.

περισσότερα στο culturenow.gr