Σεμινάριο Δραματοποίησης & Θεατρικού Παιχνιδιού

Σεμινάριο Δραματοποίησης & Θεατρικού Παιχνιδιού

Έναρξη: Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2017

Το Θεατρικό Παιχνίδι επιτρέπει στον άνθρωπο να εκφραστεί συνολικά, να διοχετεύσει δημιουργικά την ενέργειά του, να ευαισθητοποιηθεί και να επικοινωνήσει. Επιπλέον, δυναμώνει και δένει μια ομάδα που πρόκειται να δουλέψει μαζί π.χ. μία σχολική τάξη.

Ο Τομέας Εκπαίδευσης-Ειδικής Αγωγής του Mediterranean Professional Studies (του Κ.Δ.Β.Μ2 του Mediterranean College) ανακοινώνει την έναρξη ΝΕΟΥ ΚΥΚΛΟΥ για το Σεμινάριο Δραματοποίησης & Θεατρικού Παιχνιδιού.

Το σεμινάριο είναι συνολικής διάρκειας 30 ωρών, ξεκινά το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2017 & κάθε Σάββατο (10.00-15.00), με εισηγήτρια-εμψυχώτρια την κα. Ανδρομάχη Παπαδοπούλου, Θεατρολόγο-Ηθοποιό.

Η εμπέδωση της τεχνικής του θεατρικού παιχνιδιού επιβάλλει το ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ χαρακτήρα του σεμιναρίου, γεγονός που καθιστά τους συμμετέχοντες ικανούς να αξιοποιούν το εκπαιδευτικό υλικό και να οργανώνουν δημιουργικές δραστηριότητες.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τόσο θεωρητικές όσο και πρακτικές δεξιότητες με στόχο να αποτελέσει ένα απαραίτητο εργαλείο στα χέρια κάθε παιδαγωγού, καθώς και των ανθρώπων που διαχειρίζονται ανθρώπινο δυναμικό σε οποιοδήποτε εργασιακό χώρο κι αν κινούνται.

Οι συμμετέχοντες θα μελετήσουν και τα 3 επίπεδα λειτουργίας του Θεατρικού Παιχνιδιού:

deltio tupou theatriko paixnidi
  • Το παιδαγωγικό, το οποίο βοηθά παιδιά ή ενήλικες να αναπτύξουν κώδικες επικοινωνίας
  • Το θεατρικό, το οποίο μέσα από παιχνίδια ρόλων βοηθά τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν, να ανταποκριθούν και να αποδεχθούν υποθετικές δοσμένες συνθήκες
  • Το ψυχολογικό, το οποίο με δημιουργική παρουσία και παρέμβαση δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας έτσι ώστε να προωθηθεί η απελευθέρωση που οδηγεί στη δημιουργία.

Το Βιωματικό Σεμινάριο Δραματοποίησης & Θεατρικού Παιχνιδιού απευθύνεται σε:

  • Σε φοιτητές και πτυχιούχους παιδαγωγικών & ανθρωπιστικών επιστημών που πρόκειται να ασχοληθούν με παιδιά και εφήβους
  • Σε παιδαγωγούς & εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων: δασκάλους, νηπιαγωγούς, καθηγητές μέσης εκπαίδευσης
  • Σε ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές
  • Σε ψυχολόγους
  • Σε γονείς
  • Στο ευρύτερο κοινό για λόγους προσωπικής ή/και επαγγελματικής ανάπτυξης

Το συνολικό κόστος παρακολούθησης ανέρχεται στα 290€ (για ενδιαφερόμενους εκτός Κολεγίου) & 240€ (για φοιτητές/ απόφοιτους MC & M.P.S.).

Στους συμμετέχοντες απονέμονται οι κάτωθι πιστοποιήσεις:

  • Βεβαίωση παρακολούθησης από το Mediterranean Professional Studies, εγκεκριμένο και αδειοδοτημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων ΕΟΠΠΕΠ.
  • Βεβαίωση Pearson Assured, μετά από αξιολόγηση της Pearson, του μεγαλύτερου φορέα πιστοποίησης στην Ευρώπη (η πιστοποίηση αυτή είναι προαιρετική και ισχύουν επιπλέον fees 100€).

Πληροφορίες-Εγγραφές:

Admissions Office-Mediterranean College

Πελλήνης 8 & Πατησίων 107

210 8899600 & info@medcollege.edu.gr

www.medcollege.edu.gr