To Viber κάνει πραγματικότητα τις συνομιλίες μεταξύ εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών

To Viber κάνει πραγματικότητα τις συνομιλίες μεταξύ εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών

Το πιο πιθανό είναι να έχετε συμμετάσχει σε κάποια οnline συνομιλία όπου συμμετείχαν μερικές δεκάδες χρήστες, συνήθως από την ίδια χώρα. Ενδεχομένως, να γνωρίζετε και φίλους σας που να έχουν συμμετάσχει σε chat rooms με τη συμμετοχή μερικών εκατοντάδων ή ακόμη και χιλιάδων ανθρώπων από ολόκληρο τον κόσμο. Σε κάθε περίπτωση, το Viber, μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές επικοινωνίας παγκοσμίως, αποφάσισε να πάει τις ομαδικές συζητήσεις σε άλλο επίπεδο ανακοινώνοντας τη διαθεσιμότητα των Viber Communities, όπου οι συμμετέχοντες σε μία τέτοια συζήτηση μπορούν να φθάσουν ακόμη και το 1 δισεκατομμύριο χρήστες!

Τα Viber Communities άρχισαν να είναι διαθέσιμα από την 1η Μαρτίου και η πρώτη παρουσίαση τους έγινε στο πλαίσιο του Mobile World Congress, το οποίο πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες στην πόλη της Βαρκελώνης. Όπου βρίσκεται και η έδρα της Barcelona FC, ενός εκ των κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων παγκοσμίως, η οποία χρησιμοποιεί το Viber ως επίσημο κανάλι επικοινωνίας της. Και πρακτικά πλέον θα μπορεί να απευθυνθεί ταυτόχρονα σε όλους τους οπαδούς της παγκοσμίως, όπως και οι τελευταίοι θα μπορούν να ανταλλάξουν περιεχόμενο και μηνύματα με τους υπόλοιπους φιλάθλους της Μπάρτσα.

Η περίπτωση της Barcelona FC είναι, φυσικά, ένα απλό παράδειγμα των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα Viber Communities, τα οποία αναμένεται να δώσουν νέες ευκαιρίες εσόδων στους οργανισμούς που θα σπεύσουν να τα αξιοποιήσουν. Και ήδη υπάρχουν τέτοια παραδείγματα, όπως η Olympique de Marseille, μία από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές ομάδες της Γαλλίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα νέα μέλη σε ένα Community έχουν πρόσβαση στο πλήρες ιστορικό της κοινότητας και μπορούν να συνεισφέρουν στη συνομιλία με όλα τα χαρακτηριστικά μηνυμάτων του Viber όπως GIF, αυτοκόλλητα, εικόνες, βίντεο και, φυσικά, απλό κείμενο. Το πιο σημαντικό είναι, όμως, ότι στα Communities εμφανίζονται μόνο τα ονόματα των μελών, ενώ οι αριθμοί των τηλεφώνων τους δεν είναι ορατοί από τα άλλα μέλη. Και ο λόγος δεν είναι άλλος από την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών.

Επίσης, υπάρχουν και οι Superadmins, οι οποίοι ελέγχουν τους ρόλους των μελών του community – έχουν δηλαδή τη δυνατότητα να προσθέτουν μέλη και να τα αναβαθμίζουν σε admin ή superadmin, να απαγορεύουν τα σχόλια ή να μπλοκάρουν μέλη, να αποφασίζουν ποιοι μπορούν να συμμετέχουν σε συνομιλίες και ποιοι έχουν δικαίωμα να προσκαλούν νέα μέλη στην κοινότητα. Οι Superadmins μπορούν να αναπτύξουν περισσότερο ένα Community ενεργοποιώντας έναν σύνδεσμο κοινής χρήσης ή να αναιρέσουν αυτή τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή. Μπορούν επίσης να ενεργοποιήσουν τις δυνατότητες δημιουργίας εσόδων, σύμφωνα με την πολιτική και τον στόχο της κοινότητας και με την υποστήριξη του Viber.

Ακόμη, οι Superadmins μπορούν επίσης να αναθέτουν ρόλους admin σε άλλα μέλη για να συμβάλλουν στη διαχείρηση και την απρόσκοπτη ροή των συνομιλιών επιλέγοντας να διαγράψουν ένα ή όλα τα μηνύματα που έχουν αποσταλεί από οποιοδήποτε μέλος ή να «καρφιτσώνουν» μηνύματα για να καθοδηγούν τις συζητήσεις. Οι admins έχουν τη δυνατότητα να προσθέτουν ή να αφαιρούν μέλη όταν χρειάζεται.