Ο Eddie Redmayne αποχαιρετά τον Stephen Hawking

Ο Eddie Redmayne αποχαιρετά τον Stephen Hawking

Τι λέει ο ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ υποδυόμενος τον σπουδαίο φυσικό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

Η είδηση του θανάτου του Stephen Hawking, η ιστορία της αξιοθαύμαστης ζωής του, τα πιο σημαντικά από τα επιστημονικά του επιτεύγματα και τα πιο δημοφιλή ρητά του έχουν από το πρωί γεμίσει τα social media. Επίσης, πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στον Βρετανό θεωρητικό φυσικό, κοσμολόγο και συγγραφέα. Ανάμεσά τους ο Eddie Redmayne, ο οποίος τον υποδύθηκε στην ταινία «Η Θεωρία των Πάντων» το 2014 και κέρδισε για την ερμηνεία του το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Ο 36χρονος ηθοποιός, που μελέτησε αναλυτικά τη ζωή και το έργο του σπουδαίου επιστήμονα - και μάλιστα τον γνώρισε από κοντά- προκειμένου να αποδώσει το κινηματογραφικό του πορτρέτο, ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Χάσαμε ένα πραγματικά υπέροχο μυαλό, έναν εκπληκτικό επιστήμονα και τον πιο αστείο άνθρωπο που είχα ποτέ τη χαρά να γνωρίσω. Η αγάπη και οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του».

Felicity Jones Professor Stephen Hawking and Eddie Redmayne

Η Felicity Jones, o Stephen Hawking και ο Eddie Redmayne στη βρετανική πρεμιέρα της «Θεωρίας των Πάντων» στο Λονδίνο, τον Δεκέμβριο του 2014.

Στο χιούμορ του Hawking αναφέρθηκε όμως στη δική της ανακοίνωση και η Felicity Jones, που στην ταινία υποδύθηκε την πρώτη σύζυγο του διάσημου φυσικού, Jane: «Ήταν ένας ιδιαίτερος, εξαιρετικός άνθρωπος που μπορούσε να αντιμετωπίσει με χιούμορ ακόμα και τις στιγμές της μεγαλύτερης απελπισίας και να βρει ελπίδα στο άγνωστο. Είναι ο άνθρωπος που μας έδειξε πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Δες το τρέιλερ της ταινίας «Η Θεωρία των Πάντων»: