#TolisLovedMaria: Όταν η αγάπη είναι πιο δυνατή από το θάνατο

#TolisLovedMaria: Όταν η αγάπη είναι πιο δυνατή από το θάνατο

Και το Twitter αποκτά ένα διαφορετικό νόημα.

Ο Αποστόλης αγαπούσε τη Μαρία και η Μαρία τον Αποστόλη. Και σήμερα, η Μαρία ήταν δίπλα στον Αποστόλη όταν άφησε την τελευταία του πνοή μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο Αποστόλης είχε μια τελευταία επιθυμία όμως, πριν πεθάνει. Όταν ερχόταν η ώρα, ήθελε όλος ο κόσμος να μάθει την αγάπη του για τη σύντροφό του. Και έτσι κι έγινε.

Αυτή είναι συνοπτικά η ιστορία που συγκλόνισε και συνεχίζει να συγκλονίζει όλο τον κόσμο σήμερα, όταν σύσσωμο το ελληνικό Twitter μετατράπηκε σε ένα τεράστιο γράμμα αγάπης του Αποστόλη προς την Μαρία. Κάθε χρήστης που ακολουθούσε τον γενναίο αυτό άνθρωπο, αλλά και όσοι ούτε καν είχαν ακούσει πριν για την περίπτωσή του, χρησιμοποίησαν το hashtag που είχε ζητήσει ο Αποστόλης να δημοσιευθεί όταν θα ερχόταν αυτή η μέρα. Kαι έτσι το #TolisLovedMaria όχι μόνο γέμισε τα timeline σε όλη την Ελλάδα αλλά κατάφερε, έστω και για λίγα λεπτά, να γίνει παγκόσμιο Trending Topic, κάνοντας την αγάπη αυτών των δύο ανθρώπων αθάνατη.

Ο Αποστόλης ήταν ο χρήστης @moloch82 στο Twitter και μέσα από τις αναρτήσεις του αλλά και το προσωπικό του blog-ημερολόγιο docamiok.blogspot.gr ενημέρωνε τον κόσμο για την κατάστασή του, πότε απλά και ρεαλιστικά, πότε κάνοντας χιούμορ, μα πάντα ενθαρρύνοντας και παρακινώντας τους ανθρώπους να ζούνε τη ζωή τους στο έπακρο και να αγαπάνε. Και αυτή του η αγάπη ήταν που κατάφερε να νικήσει το θάνατο και να δώσει ένα παράδειγμα σε όλους μας -ή μια γροθιά στο στομάχι, αν θέλετε.

Όπως έγραψε και ο χρήστης @Damianos: «όχι ρε. όταν πεθαίνεις και αυτό που σκέφτεσαι είναι αυτή που αγαπάς, δε πεθαίνεις. #TolisLovedMaria»

Καλό ταξίδι Αποστόλη.

Αν θέλετε να κρατήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο ζωντανό το μήνυμα του Αποστόλη, κάντε έναν κόπο και ποστάρετε στο twitter σας το #TolisLovedMaria. Μπορεί να ζούμε σε δύσκολες, άγριες εποχές, είναι αυτές οι ιστορίες όμως που μας ξανακάνουν ανθρώπους και μας θυμίζουν πως όσο αγαπάς και αγαπιέσαι, κανείς δεν μπορεί να σε νικήσει. Ούτε ο ίδιος ο θάνατος.