LEARNING BUSINESS: Πρόγραμμα προσανατολισμού καριέρας για τους μαθητές Γυμνασίων - Λυκείων

LEARNING BUSINESS: Πρόγραμμα προσανατολισμού καριέρας για τους μαθητές Γυμνασίων - Λυκείων

Με τις αιγίδες του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδος, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του EBEN (Εuropean Business Ethics Network), με βιομηχανικoύς χορηγούς τη Mc Cain Hellas ΕΠΕ καθώς και τη μεγαλύτερη, αμιγώς ελληνική εταιρεία οικοδομικών χρωμάτων VITEX και χορηγούς επικοινωνίας το νεανικό τηλεοπτικό δίκτυο, το MAD TV και την Direction Business Network, ξεκινά, τον Νοέμβριο, η πανελλαδική δράση επαφής μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια) με την επιχειρηματικότητα.

Πρόκειται για το πρόγραμμα Learning Business το οποίο με τρόπο συντονισμένο θα βοηθά τους νέους μαθητές σε έναν πρώτο επαγγελματικό προσανατολισμό, καθώς και στο να πληροφορηθούν από τους πλέον διακεκριμένους επιχειρηματίες και από κορυφαία στελέχη της αγοράς τους τρόπους και μεθόδους εύρεσης εργασίας, σύνταξης βιογραφικού, επιλογής καριέρας κ.ά.

Όπως τονίζει η συντονίστρια του προγράμματος κα. Δέσποινα Μαγκανάρη «η δράση Learning Business χωρίζεται σε δύο επίπεδα. Το πρώτο αφορά σε ένα roadshow ανά την Ελλάδα, όπου σε κάθε σχολείο θα παρουσιάζονται καλές πρακτικές της αγοράς, καινοτομίες και πρωτοβουλίες υπέρ του κοινωνικού συνόλου. Συγκεκριμένα, γνωστοί επιχειρηματίες και μάνατζερς θα αναφέρονται στο πώς στράφηκαν στην επιχειρηματικότητα, στην προσωπική τους ιστορία κι εν τέλει στο πως ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να αλλάξει προς το θετικότερο την κοινωνία. Μέσα από βίντεο αλλά και με φυσική παρουσία επιχειρηματιών, οι μαθητές θα βλέπουν ζωντανές ιστορίες επιτυχίας και παραδείγματα που μπορούν να ακολουθήσουν. Παράλληλα θα μαθαίνουν πώς να δημιουργήσουν τη δική τους εταιρεία, να συντάσσουν ένα βιογραφικό ενώ θα ενημερώνονται για τις νέες τάσεις στην αγορά εργασίας σε μια περίοδο όπου η ανεργία αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα». Και συμπληρώνει: «Στη δεύτερη φάση θα πραγματοποιηθεί ειδική ημερίδα παρουσία επιχειρηματιών, ειδικών, πανεπιστημιακών και θεσμικών φορέων με κεντρικό της θέμα τη σύνδεση επιχειρηματικότητας κι εκπαιδευτικής κοινότητας με κατεύθυνση την τόνωση της έρευνας και της παροχής πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας. Επιπλέον, θα παρουσιαστεί το υλικό από τις επισκέψεις και τις ενημερώσεις που θα γίνουν στα σχολεία καθώς και τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με τις τάσεις και το ενδιαφέρον των μαθητών να ασχοληθούν με το επιχειρείν ή τον ιδιωτικό τομέα».

Ήδη σημαντικοί για την προσφορά τους επιχειρηματίες όπως οι Αρμόδιος Γιαννίδης της VITEX, Γιώργος Γεράρδος της ΠΛΑΙΣΙΟ Computers, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης των Φούρνων Βενέτης, και άλλοι κορυφαίοι εκπρόσωποι και στελέχη του εγχώριου επιχειρείν όπως η Ξανθή Παπαδάκη Administration Manager της Mc Cain HELLAS είναι μερικοί από τους ομιλητές που θα απαντήσουν σε απορίες των μαθητών σχετικά με την επιχειρηματικότητα και μοιραστούν μαζί τους τα μυστικά μιας επιτυχημένης πορείας.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η επιλογή επιχειρηματιών και στελεχών που συμμετέχουν στη δράση πραγματοποιείται με αυστηρά κριτήρια που αφορούν στο κοινωνικό αποτύπωμα των επιχειρήσεων, τη δράση τους προς όφελος των πολλών, την οικονομική της υγεία, την τήρηση των νόμων, το αντικείμενο της δραστηριότητας τους, μέσα από επιστημονική επεξεργασία ακαδημαϊκών που συμπράττουν με το Learning Business, αποκλείοντας επιχειρήσεις με νομικά προβλήματα ή εταιρείες που απολύουν και δεν επιδεικνύουν σωστή επιχειρηματική συμπεριφορά.
Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η εταιρεία πολιτιστικών και επιχειρηματικών εκδηλώσεων DnD Projects που επικεντρώνεται στη διασύνδεση της εκπαιδευτικής κοινότητας με το χώρο του επιχειρείν.