Ποτέ δεν είναι αργά: 3 τρόποι να πετύχεις το επαγγελματικό σου success story όσο χρονών και να είσαι

Ποτέ δεν είναι αργά: 3 τρόποι να πετύχεις το επαγγελματικό σου success story όσο χρονών και να είσαι

Έχεις δικαίωμα να αποτύχεις αλλά και να προσπαθήσεις ξανά και ξανά.

girls

Ο Ρος φώναζε στην Ρέιτσελ για να δικαιολογήσει την «απιστία» του στα Φιλαράκια «we were on a break», εμείς βάζουμε ένα «career» πριν από την τελευταία λέξη και το φωνάζουμε στην γενιά μας που είναι γεμάτη #lifegoals hashtags και εκατομμυριούχους YouTubers, που θέλουν να πετύχουν πολύ και το θέλουν ΤΩΡΑ! Αυτό όμως μήπως είναι ώρα να σταματήσει και να πατήσουμε όλοι μαζί το pause; Μέσα από την στασιμότητα, τις αποτυχίες και τις επαγγελματικές κακοτοπιές, μπορείς να βρεις τον τρόπο να αλλάξεις καριέρα και να κυνηγήσεις τα όνειρά σου. Ζούμε σε μία ανταγωνιστική κοινωνία και είναι δύσκολο να ορίσουμε την επιτυχία με τον προσωπικό, δικό μας τρόπο. Αλλά από την άλλη είναι παράλογο να θεωρούμαστε αποτυχημένοι αν στα εικοσιδύο μας δεν έχουμε βγάλει τα εκατομμύριο που έχει βγάλει η Rihanna. Αφήνουμε εκατό διαφορετικούς ανθρώπους γύρω μας να μας επιβραβεύσουν ή να μας αποδοκιμάσουν αν δεν πετύχουμε αυτό που θα θέλαμε, αλλά εμείς είμαστε οι τελευταίοι που λέμε στον εαυτό μας τι είναι αληθινή επιτυχία ή αποτυχία. Ποτέ δεν είναι αργά να δημιουργήσεις το προσωπικό σου success story όσο χρονών και να είσαι και όσες «αποτυχίες» μετράς στο ενεργητικό σου, αρκεί να έχει πίστη στην αλλαγή, υπομονή και ψυχική δύναμη. Αν ναι, και να διαβάσεις τα 3 πρακτικά tips μας παρακάτω.

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ
Κάνε στον εαυτό σου κάποιες δύσκολες ερωτήσεις

girls tv show image

Δεν είμαστε εξοικειωμένοι με το να κάνουμε στον εαυτό μας ερωτήσεις που αφορούν το μέλλον μας σε δεκαπέντε χρόνια από τώρα. Το θεωρούμε προσωπική μας αποτυχία να θέτουμε τόσο μακροπρόθεσμους επαγγελματικούς στόχους. Σκοπός είναι να πετύχουμε ό,τι θέλουμε εδώ και τώρα. Έτσι έχουμε μάθει να ορίζουμε την επιτυχία, συναρτήσει της ταχύτητας και αυτό είναι καιρός να αλλάξει. Αν ανατρέξουμε στις βαθύτερες μνήμες μας και κάτσουμε να σκεφτούμε και τα όνειρα που κάναμε μικρές, ανεπηρέαστες από εξωτερικούς παράγοντες τότε μόνο θα δούμε σε τι αξίζει να επιμείνουμε και να αφιερώσουμε χρόνο και ενέργεια. Μπορεί να ακούγεται γλυκανάλατο αλλά ο μόνος τρόπος για να αποβάλλεις το άγχος της αποτυχίας από πάνω σου είναι να δεις τι πραγματικά θες εσύ. Τι ήθελες από πάντα. Οι αξίες σου μπορεί να μην έχουν να κάνουν με τα υλικά αγαθά και τις οικονομικές απολαβές, αλλά να στηρίζονται στην καλοσύνη, στην ακεραιότητα, στην αξιοπιστία. Μπορεί να μην θες η «κληρονομία σου στο σύμπαν» να είναι ένας μισθός με πολλά μηδενικά, αλλά μία δεμένη οικογένεια, μια μεγάλη παρέα φίλων, ένας κινηματογραφικός έρωτας. Δεν είναι κακό οι στόχοι μας να μην ταυτίζονται με τη δομή της ανταγωνιστικής μας κοινωνίας. Κακό είναι να μην τους αναγνωρίζουμε και να μην τους ακολουθούμε.

ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ
Άλλαξε κλαδί

Η καριέρα μας μπορεί να κρατήσει και πενήντα ολόκληρα χρόνια. Σε αυτή τη διάρκεια έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε αντικείμενο πέντε με εφτά φορές. Ε ας το κάνουμε λοιπόν. Μόνο αν «αφήσουμε το ένα κλαδί και πιαστούμε σε ένα άλλο» θα καταλάβουμε ποιος κλάδος μας ταιριάζει απόλυτα και μας βοηθά να ξεδιπλώσουμε όλα τα ταλέντα μας ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ναι το ξέρουμε πως οι αλλαγές μπορεί να είναι χαοτικές και δύσκολες αλλά στη δουλεία, όπως και στη ζωή, κερδίζει μόνο αυτός που τολμά. Το να φτιάξεις ένα βιογραφικό που να αποδεικνύει πως μπορείς να προσαρμοστείς και να αποδώσεις σε πολλά διαφορετικά αντικείμενα, μόνο καλό μπορεί να σου κάνει. Πίεσε τον εαυτό σου να δοκιμάσει αρκετά επαγγελματικά μονοπάτια πριν πάρει τον δρόμο που θα τον οδηγήσει στην κορυφή!

ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ
Είμαι επιτυχημένη όταν...

girls feb17 TopImage

Συμπλήρωσε την πρόταση! Η Denise Taylor, Ψυχολόγος και Σύμβουλός Καριέρας, μας προτρέπει να κάνουμε το παρακάτω απλό αλλά έξυπνο τεστ. Να πάρουμε ένα κομμάτι χαρτί και να γράψουμε τριάντα φορές την πρόταση «Είμαι επιτυχημένη όταν...» συμπληρώνοντας κάθε φορά κάτι διαφορετικό στο τέλος. Θα δεις πως δεν θα έχεις τριάντα διαφορετικές παρορμήσεις αλλά αρκετές φορές θα επαναλάβεις αυθόρμητα το ίδιο. Πχ. «έχω λεφτά». Ε αυτό σημαίνει ότι αυτό που επαναλαμβάνεις είναι αυτό που θες πραγματικά και πρέπει να γίνει ο στόχος ζωής σου ώστε να γίνεις κάποια στιγμή όχι μόνο επιτυχημένη, αλλά και ευτυχισμένη. Ακόμα να πιάσεις χαρτί και μολύβι;