Μια διευθύντρια HR αναλύει τι ακριβώς πρέπει να γράφεις στη συνοδευτική σου επιστολή

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Μια διευθύντρια HR αναλύει τι ακριβώς πρέπει να γράφεις στη συνοδευτική σου επιστολή

Εάν δεν γνώριζες δώσε προσοχή

Οι συνοδευτικές επιστολές είναι μια από τις πιο θορυβώδεις πτυχές μιας αίτησης για δουλειά. Πιθανότατα έχεις μια σειρά από εμπειρίες, τις οποίες θέλεις να χωρέσεις σε μια ενιαία επιστολή, με την ελπίδα να βρεις μία καλή δουλειά. Η δημιουργία για το τέλειο συνοδευτικό γράμμα είναι να είσαι ακριβής, λεπτομερής και γενικά να βγάζεις τον καλύτερο σου εαυτό. Μπορεί να είναι δελεαστικό να βλέπεις μια συνοδευτική επιστολή απλά ως μια μακροσκελή έκδοση του βιογραφικού σου, αλλά στην πραγματικότητα σου παρέχει μια πολύ πιο συναρπαστική ευκαιρία. Οι συνοδευτικές επιστολές σου επιτρέπουν να εξηγήσεις τα κενά στο βιογραφικό σου και να μιλήσεις για συγκεκριμένους λόγους που αναζητάς απασχόληση.

Είναι αλήθεια πως μία συνοδευτική επιστολή χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να συσταθεί, από το να επισυνάψεις απλά ένα βιογραφικό, ωστόσο υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που θα πρέπει πάντα να τις συμπεριλάβεις. Παρακάτω θα διαβάσεις κάποια σημαντικά tips που αναφέρει μία διευθύντρια HR πως πρέπει να περιέχει η συνοδευτική σου επιστολή.

Μία συνοδευτική επιστολή συνήθως αποτελείται από τρεις παραγράφους και είναι έκτασης μικρότερη από μία σελίδα. Η εισαγωγική παράγραφος αναφέρεται στην εργασία την οποία ενδιαφέρεσαι και κάποιες πληροφορίες για εσένα. Στη δεύτερη παράγραφο ή στο κυρίως θέμα αναφέρεσαι στα προσόντα σου, αλλά και στις προηγούμενες εμπειρίες σου πάνω σε μία συγκεκριμένη δουλειά, ενώ στην τελευταία γράφεις τις ευχαριστίες σου (τυπικά πάντα) προς τον εργοδότη για την «ευκαιρία».

Αν λοιπόν μέχρι τώρα ήθελες να στείλεις μία συνοδευτική επιστολή και απλά δεν γνώριζες τον τρόπο, τώρα ξέρεις ακριβώς τι πρέπει να κάνεις.