Γιατί ποτέ δεν είναι αργά να σπουδάσεις αυτό που πάντα ονειρευόσουν

Γιατί ποτέ δεν είναι αργά να σπουδάσεις αυτό που πάντα ονειρευόσουν

Λένε ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ακολουθήσεις αυτό που πραγματικά θέλεις και η αλήθεια είναι πως όταν έχεις να κάνεις με τα όνειρα και τα «θέλω» σου, τότε η ηλικία δεν παίζει ρόλο.

Μήπως όταν τελείωσες το σχολείο ήθελες, να σπουδάσεις Ψυχολογία αλλά οι γονείς σου σε έπεισαν να πας -για παράδειγμα- στη Νομική; Άραγε, θέλεις να «μεταπηδήσεις» σε κάποιον άλλον εργασιακό κλάδο, αλλά δεν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις; Μην ανησυχείς διότι, όπως προαναφέραμε, σε αυτή τη ζωή ποτέ δεν είναι αργά.

Ακόμη κι αν πλησιάζεις τα 30, λοιπόν, μπορείς να σπουδάσεις αυτό που πάντα ονειρευόσουν και τα μεταπτυχιακά προγράμματα, μπορούν να σου δώσουν αυτή ακριβώς την ευκαιρία! Πες το «ναι», λοιπόν, στρώσου στο διάβασμα και σύντομα θα δεις τον εαυτό σου να «πλουτίζει» πνευματικά και τις ευκαιρίες για εύρεση εργασίας να αυξάνονται. Άλλωστε, σύμφωνα με έρευνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια, οι κάτοχοι μεταπτυχιακών έχουν μικρότερα ποσοστά ανεργίας σε σύγκριση με τους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πώς θα κάνεις τη σωστή επιλογή

Κάπου εδώ, βέβαια, τα πράγματα σοβαρεύουν. Αν ξέρεις τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου, δεν θα δυσκολευτείς να βρεις το σωστό για εσένα πρόγραμμα. Τι συμβαίνει, όμως, στην περίπτωση που δεν είσαι σίγουρη; Αν δυσκολεύεσαι να κάνεις την επιλογή σου, εμείς σου παραθέτουμε μερικά tips και τις πιο σημαντικές τάσεις της εποχής στα master, για να σε διευκολύνουμε.

deree1

1. Το πρώτο βήμα για την επιλογή του μεταπτυχιακού είναι να σκεφτείς τι καριέρα θα ήθελες να ακολουθήσεις στη ζωή σου. Κλείσε τα μάτια και φαντάσου τον εαυτό σου σε 10 χρόνια από τώρα.

2. Δεύτερη κίνηση που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις τις αδυναμίες και τα δυνατά σου σημεία. Πού τα πηγαίνεις καλύτερα; Είναι σημαντικό να κάνεις την επιλογή σου με βάση τα στοιχεία αυτά.

3. Το τρίτο και σημαντικό βήμα είναι να πραγματοποιήσεις μια έρευνα αγοράς για να δεις τις ευκαιρίες που υπάρχουν και φυσικά, τις επιλογές και τις «πόρτες» που μπορεί να σου ανοίξει στο μέλλον το μεταπτυχιακό που επιθυμείς. Με βάση τα «θέλω» και τις τάσεις που υπάρχουν, θα κάνεις τη σωστή επιλογή.

4. Τέταρτο και τελευταίο βήμα, είναι να βρεις ένα καλό και αξιόπιστο εκπαιδευτικό ίδρυμα για να σπουδάσεις. Δώσε μεγάλη σημασία στο συγκεκριμένο κομμάτι διότι η καριέρα σου ίσως εξαρτηθεί από αυτό. Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, ένα από τα πλέον αξιόπιστα Ιδρύματα είναι το Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Το Deree έχει ένα δίκτυο αποφοίτων που αριθμεί γύρω στα 53.000 μέλη σε όλο τον κόσμο και τα οποία απασχολούνται σε 1.700 εταιρείες σε 60 χώρες!

deree2

Τα «must» μεταπτυχιακά

Όπως πολύ καλά γνωρίζεις, βέβαια, στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχουν πολλοί τίτλοι μεταπτυχιακών σπουδών. Επειδή, όμως, δεν έχουν όλοι την ίδια αξία, εμείς παραθέτουμε κάποια από τα πιο σημαντικά μεταπτυχιακά προγράμματα που βρήκαμε στο Deree και τα οποία, όπως όλα δείχνουν, είναι και θα είναι αρκετά δημοφιλή και τα επόμενα χρόνια.

  • Ψυχολογία

Ένας κλάδος με μέλλον είναι η Ψυχολογία, και στο Deree θα βρεις δύο σχετικά μεταπτυχιακά, ανάλογα με την κατεύθυνση που θέλεις να πάρεις.

MS in Counseling Psychology and Psychotherapy: Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κλινικής ψυχολογίας που συνδυάζει τη θεωρητική γνώση με την πρακτική εκπαίδευση.

ΜΑ in Applied Educational Psychology: Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει θεωρητική και πρακτική κατάρτιση στη σχολική ψυχολογία και σε όσους θέλουν να εργαστούν με παιδιά και εφήβους.

  • TESOL

Τι είναι το TESOL; Αν δεν έχεις ακούσει ξανά αυτήν τη λέξη, ώρα να μάθεις ότι πρόκειται για το ακρωνύμιο Teaching English to Students of Other Languages.

Συγκεκριμένα, το MA in TESOL είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα που εστιάζει στην ψηφιακή τεχνολογία και τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας και προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης της διεθνούς πιστοποίησης CertTESOL.

  • Επικοινωνία

Η επικοινωνία στην εποχή του διαδικτύου και των social media είναι μια πραγματικά καλή επιλογή για εσένα που είσαι κορίτσι digital. Δες, λοιπόν, τα δύο σχετικά μεταπτυχιακά που προσφέρει το Deree.

MA in Strategic Communication and Public Relations: Ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα επικοινωνίας που προσφέρει υψηλού επιπέδου γνώσεις με εφαρμογή σε πλήθος επαγγελματικών κλάδων.

MA in Digital Communication and Social Media: Ένα πραγματικά καινοτόμο πρόγραμμα που ενσωματώνει τις πρακτικές της αγοράς και της ψηφιακής εξέλιξης σε σπουδές υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου.

  • Data Science

Ζεις στο 2017 και σίγουρα έχεις ακούσει κάτι για τα… Big Data. Ναι, είναι ένα μεγάλο θέμα για το οποίο γίνεται μεγάλος «ντόρος», και όχι άδικα!

MS in Data Science: Το μεταπτυχιακό σε Data Science είναι ένα νέο, υπερσύγχρονο πρόγραμμα που προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις και πρακτικές ικανότητες στην επιστήμη των Big Data, τη διαχείριση δηλαδή μεγάλων όγκων δεδομένων που με τη σειρά τους θα γίνουν πληροφορίες, λύσεις και εργαλεία, χρήσιμα στη λήψη αποφάσεων σε μεγάλους οργανισμούς.

deree3

Μη χάνεις χρόνο, λοιπόν, διότι το καλοκαίρι τελειώνει! Βρες το μεταπτυχιακό που σου ταιριάζει και μην ξεχνάς ότι ποτέ δεν είναι αργά για αλλαγές και νέα ξεκινήματα!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ και στο 210 600 2208