Εκπαιδευτικές ευκαιρίες και υποτροφίες στην Ελλάδα της κρίσης

Εκπαιδευτικές ευκαιρίες και υποτροφίες στην Ελλάδα της κρίσης

Το γνωρίζεις καλά, διότι το βιώνεις κάθε μέρα. Είναι όμορφο και την ίδια ώρα δύσκολο να ζεις στην Ελλάδα του σήμερα. Η κρίση σε επηρέασε, όπως χιλιάδες άλλους νέους και νέες στη χώρα, και μέσα σε λίγα χρόνια, είδες τις προτεραιότητές σου να αλλάζουν. Προσπαθείς να εξελίσσεσαι διαρκώς, ωστόσο συνειδητοποιείς πως μερικές φορές τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα, ειδικά όταν πρόκειται για την εκπαίδευση και την επαγγελματική σου αποκατάσταση.

Ξέρεις ότι οι σπουδές είναι στοιχείο «κλειδί» για να σταδιοδρομήσεις, όμως –σε αντίθεση με πολλές χώρες του εξωτερικού– το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα παρουσιάζει σημαντικές αδυναμίες ενώ όλο και περισσότεροι νέοι αναζητούν τρόπους που θα τους δείξουν το δρόμο προς μια καλύτερη εκπαίδευση και προοπτικές.

Ίσες εκπαιδευτικές ευκαιρίες για όλους

Το ζήτημα είναι ότι όλοι δικαιούνται ίσες εκπαιδευτικές ευκαιρίες και η έλλειψη πόρων δεν πρέπει να εμποδίζει κανέναν να λαμβάνει την εκπαίδευση που θέλει και αξίζει.

Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, εσύ που επιθυμείς διακαώς να «πετάξεις», αλλά χρειάζεσαι επειγόντως μια ώθηση; Υπάρχει κάποιος στον οποίο μπορείς να απευθυνθείς για βοήθεια; Ευτυχώς, στην Ελλάδα δίνεται ακόμη πρόσβαση σε εκπαίδευση υψηλού επιπέδου σε άτομα που έχουν τις επιδόσεις και τη θέληση, αλλά ίσως όχι αρκετούς πόρους να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Ναι, στην Ελλάδα της κρίσης δίνονται καλές υποτροφίες

Κάναμε την έρευνά μας και σου παρουσιάζουμε όσα βρήκαμε, για να αρχίσεις να αισιοδοξείς. Για ξεκίνα να κοιτάς τις ευκαιρίες που έχεις, καθώς ο Σεπτέμβρης πλησιάζει και μαζί του φέρνει έναν «αέρα» ανανέωσης, σε όλους τους τομείς.

Ανακαλύψαμε, λοιπόν, ότι πολύ καλές υποτροφίες δίνει και φέτος το DereeThe American College of Greece. Για την ακρίβεια, για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2017-18, το Deree θα προσφέρει 3,8 εκατομμύρια ευρώ σε σπουδαστές μέσω ακαδημαϊκών υποτροφιών, υποτροφιών οικονομικής στήριξης και μέσω ενός εκτεταμένου προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης!

Αν αναλογιστείς ότι το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, περίπου 9 στους 10 σπουδαστές που αιτήθηκαν κάποιου είδους οικονομική στήριξη, την έλαβαν, τότε σίγουρα αξίζει να εξετάσεις αυτήν τη λύση! Ας δούμε, λοιπόν, μία προς μία τις επιλογές που έχεις με το Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης του Deree.

Ακαδημαϊκές Υποτροφίες

Αν έχεις καλό βαθμό απολυτηρίου, τότε μπορείς να δεις τις ακαδημαϊκές υποτροφίες του Deree. Τα πράγματα είναι απλά. Κάθε υποψήφιος με βαθμό μεγαλύτερο του 19 δικαιούται 50% έκπτωση διδάκτρων, ενώ υποψήφιοι με βαθμό 18-19 και 17-18 δικαιούνται 35% και 25% έκπτωση αντίστοιχα.

mmmsdyuwqgd

Οικονομική στήριξη μέσω υποτροφιών και μειώσεων διδάκτρων

Αν δεν διαθέτεις τους πόρους που χρειάζεσαι για τις σπουδές σου, τότε αξίζει να μάθεις πως στο Deree υπάρχει η δυνατότητα οικονομικής στήριξης μέσω υποτροφιών και μειώσεων διδάκτρων. Οι συγκεκριμένες υποτροφίες μπορούν να καλύψουν έως και 100% των διδάκτρων και δίδονται βάσει αποδεδειγμένης οικονομικής ανάγκης αλλά και άλλων κριτηρίων. Όσον αφορά στις μειώσεις διδάκτρων, καλύπτουν από 10% έως 50% των διδάκτρων και ανανεώνονται κάθε χρόνο.

ddd

Work study

Τι θα έλεγες αν εργαζόσουν παράλληλα με τις σπουδές σου; Είναι μια πραγματικά καλή ευκαιρία για να αποκτήσεις την οικονομική στήριξη που θέλεις και την πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία που χρειάζεσαι! Αν σε εξυπηρετεί αυτή η επιλογή, τότε θα μπορούσες να εργαστείς στα διοικητικά γραφεία του Deree κατά τη διάρκεια των σπουδών σου, πάντα βάσει ενός ελαστικού προγράμματος για να παρακολουθείς και τα μαθήματά σου!

ffff

Και άλλες εκπτώσεις διδάκτρων

Παράλληλα, υπάρχουν και οι εκπτώσεις διδάκτρων που γίνονται σε εξειδικευμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα, στην περίπτωση φοίτησης στο Deree άλλου μέλους της οικογένειας ή στην περίπτωση αποφοίτων του Pierce – Γυμνασίου και Λυκείου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Μήπως μπορείς να τις εκμεταλλευτείς; Για ψάξ’ το!

9999

Πρόγραμμα Υποτροφιών «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

Μην ξεχνάς, επίσης, ότι υπάρχει και το Πρόγραμμα Υποτροφιών «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» το οποίο δίνει υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων για Παράλληλες Σπουδές στο Deree. Μελέτησε τις προϋποθέσεις και κάνε την αίτησή σου. Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18, προσφέρει 84 υποτροφίες!

0000

Ναι, δίνονται τελικά ίσες ευκαιρίες και στην Ελλάδα του σήμερα. Εμείς τις προτάσεις μας σου τις κάναμε, αν όμως δεν είσαι σίγουρη για το κατάλληλο πρόγραμμα, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις με τους συμβούλους υποτροφιών του Deree. Θα σε βοηθήσουν να βρεις το πρόγραμμα στήριξης που ταιριάζει στις ανάγκες και τις απαιτήσεις σου!

www

Τηλ.: 210 600 9800 εσωτ. 1304, 1305, 1306, 1327

e-mail: financialassistance@acg.edu