4 φυτά που μπορείς να έχεις στο γραφείο σου και αυξάνουν την αποδοτικότητα σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
4 φυτά που μπορείς να έχεις στο γραφείο σου και αυξάνουν την αποδοτικότητα σου

Γιατί πάντα θέλουμε λίγο πράσινο στον χώρο μας

Είναι Πέμπτη, η εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και όπως καταλαβαίνεις υπάρχει μια διάχυτη χαρά στην ατμόσφαιρα γύρω μας, γι’ αυτό και δεν θα πούμε ψέματα σήμερα. Πάντα όταν πλησιάζει το Σαββατοκύριακο ψάχνουμε χίλιες δυο δικαιολογίες για να σηκωνόμαστε από το γραφείο μας και να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα γίνεται.

Προτιμούμε κυρίως να κάνουμε πεντάλεπτες βόλτες, προκειμένου να ενισχύσουμε την παραγωγικότητα μας, γιατί ξέρεις πως το να κάθεσαι όλη μέρα στο γραφείο δεν βοηθάει και πολύ. Εκτός από τις βόλτες όμως βρήκαμε κάτι ακόμη που μπορεί να σε βοηθήσει να αποδόσεις καλύτερα. Και αυτό δεν είναι άλλο από τα φυτά.

Υπάρχουν λοιπόν κάποια φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία είναι αρκετά ανθεκτικά και θα διατηρηθούν για πολύ στο γραφείο σου, ενώ υπόσχονται να αυξήσουν και την αποδοτικότητα σου στη δουλειά. Αν λοιπόν κι εσύ κάνεις όλα τα παραπάνω, τότε διάλεξε ένα από τα 4 φυτά και διακόσμησε τον χώρο σου.

Σανσεβιέρια: Περίεργο όνομα, όμως είναι ένα φυτό φίλος. Η σανσεβιέρια είναι γνωστή και ως «γλώσσα της πεθεράς» ή «φυτό φίδι», ωστόσο δεν είναι τόσο εχθρικό όσο ακούγεται. Φιλτράρει τοξικές ουσίες όπως η φορμαλδεΰδη, το βενζόλιο κ.α., τα οποία απελευθερώνονται στον αέρα από κοινά αντικείμενα όπως το μελάνι, ο αφρός ή οι πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούμε στο σπίτι και στο γραφείο μας. Δεν χρειάζεται πολύ πότισμα -μπορείς να την αφήσεις μέχρι και δύο μήνες χωρίς νερό και να αντέξει- ενώ παράγει καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας οξυγόνο.

Ζαμιοκούλκας: Ακόμη ένα περίεργο φυτό (στο όνομα μόνο) μπορεί να μπει στο γραφείο σου και να το ομορφύνει. Ο ζαμιοκούλκας είναι ένα από τα αγαπημένα φυτά εσωτερικού χώρου και το συναντάμε συχνά σε μοντέρνα σαλόνια σπιτιών, σε επαγγελματικούς χώρους και σε γραφεία.

Πεπερόμια: Η πεπερόμια ή peperomia προέρχεται από τα τροπικά δάση της Αμερικής και ανήκει στην οικογένεια των πεπεριδών. Είναι φυλλώδες φυτό και τα φύλλα του έχουν σχήμα καρδιάς. Καταλαβαίνεις πως μόνο και μόνο που θα βλέπεις αυτό το φυτό δίπλα σου, θα φτιάχνει η διάθεση σου.

Πόθος: Αυτό το φυτό το γνωρίζεις σίγουρα, αφού ουκ ολίγες φορές το έχεις δει σε διάφορα μπαλκόνια. Μπορεί ακόμη και η μαμά σου να το έχει στην αυλή σας/ βεράντα και να μην το έχεις παρατηρήσει. Και ο πόθος έχει φύλλα με σχήμα καρδιάς, είναι αρκετά φυλλώδες και αν μη τι άλλο θα δώσεις στο γραφείο σου μια νότα χαράς.