Αυτές είναι οι 10 εταιρείες που όλες θα θέλουμε να δουλέψουμε το 2018

Αυτές είναι οι 10 εταιρείες που όλες θα θέλουμε να δουλέψουμε το 2018

Και στις παρουσιάζουμε αμέσως.

wethepeoplestyle 15 12 2017 14 58 20 591
wethepeoplestyle 15 12 2017 15 1 29 423

Το Glassdoor, μία από τις μεγαλύτερες και δημοφιλέστερες ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας, έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια λίστα με τις εταιρείες που προσφέρουν τις καλύτερες εργασιακές συνθήκες (κτηριακές υποδομές, απολαβές εργαζομένων, δωρεάν προνόμια και υπηρεσίες, δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης κτλ.). Επομένως, αν σκέφτεσαι να πας στα ξένα για να αναζητήσεις εργασία, ρίξε μια ματιά (ή μπορείς απλώς να μελαγχολήσεις κάνοντας της συγκρίσεις με το δικό σου εργασιακό περιβάλλον). Για το 2017, το Facebook αναδείχθηκε ως η καλύτερη εταιρεία για να εργάζεσαι. Μάλιστα, αυτή είναι η τρίτη φορά τα τελευταία 10 χρόνια που η εταιρεία του Mark Zuckerberg βρίσκεται στην κορυφή αυτής της κατάταξης και συνολικά η 8η, στο ίδιο διάστημα, που καταλαμβάνει μία από τις πρώτες δέκα θέσεις.

Το Glassdoor αξιολόγησε 100 μεγάλες εταιρείες μέσα από ένα σύνολο 700.000 εργοδοτών με τους οποίους συνεργάζεται, με μοναδικό κριτήριο τα σχόλια και το feedback που έδωσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι κατά το τρέχον έτος. Τα στοιχεία προήλθαν από ερωτηματολόγια που απέστειλε το site και στα οποία οι εργαζόμενοι έπρεπε να αξιολογήσουν το εργασιακό τους περιβάλλον, να αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους κάποιος θα έχει οφέλη αν επιλέξει να εργαστεί σε αυτές καθώς και ποια πράγματα πρέπει να βελτιωθούν ως προς την εργασιακή καθημερινότητα.
Η πρωτιά του Facebook ήταν περίπου αυτονόητη διότι προσφέρει μια σειρά προνομίων στους εργαζομένους του που δεν την συναντάς εύκολα άλλου, όπως δωρεάν γεύματα, ιατρικό κέντρο εντός των εγκαταστάσεων της εταιρείας, διάφορες δωρεάν υπηρεσίες (πλυντήρια, γυμναστήρια κτλ) και εξαιρετικά γενναιόδωρες γονικές άδειες. Όπως επισημαίνει το Glassdoor, οι εργαζόμενοι στο Facebook εργάζονται με συναδέλφους που διαπνέονται από πνεύμα καινοτομίας, ενώ τους παρέχονται σπουδαίες ευκαιρίες για επαγγελματική ανέλιξη.

Εκτός από το Facebook, οι υπόλοιπες 9 εταιρείες που απαρτίζουν το top 10 της λίστας είναι οι ακόλουθες:

  • Bain & Company
  • Boston Consulting Group
  • In-N-Out Burger
  • Google
  • Lululemon
  • HubSpot
  • World Wide Technology
  • St. Jude Children's Research Hospital
  • Ultimate Software