Θέλεις προαγωγή; Διεκδίκησέ την!

Θέλεις προαγωγή; Διεκδίκησέ την!

Tα SOS tips που θα σε ανταμοίψουν

Τι πρέπει τελικά να διαθέτει ένας υπάλληλος προκειμένου να αναγνωριστεί η εργασία του και να ξεχωρίσει ανάμεσα στους συναδέλφους του δεχόμενος τα εύσημα και γιατί όχι μία προαγωγή ή αύξηση από το αφεντικό του; Τι μπορείς να κάνεις εσύ για να αυξήσεις αυτές τις πιθανότητες;

- Ζήτα αυτό που θέλεις, ακόμη και αν είναι αύξηση ή προαγωγή. Δεν λέμε να το απαιτήσεις αυτή τη δύσκολη περίοδο αλλά σίγουρα καλό είναι να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου για ανώτερες θέσεις.

- Δημιούργησε μία θετική εξωτερική εικόνα. Προτίμησε ένα ετοιμοπόλεμο και κλασικό στυλ που προσδίδει κύρος, χωρίς υπερβολές χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα σε κολακεύει.

- Ξεκίνα πιο νωρίς, δούλεψε πιο σκληρά, φύγε πιο αργά. Οι πιο σημαντικοί άνθρωποι σε μία εταιρία είναι αυτοί που δουλεύουν πιο σκληρά,αλλά τήρησε τα δικά σου όρια στον... εθελοντισμό για να μη γίνει θύμα.

- Ανέλαβε περισσότερες ευθύνες. Κάθε φορά που κάτι καινούριο εμφανίζεται προσπάθησε να προσφέρεσαι να το αναλάβεις. Έτσι, θα δημιουργήσεις την εντύπωση ότι αν θέλει κάποιος να γίνει κάτι γρήγορα εσύ είσαι το σωστό άτομο για να το αναλάβει.

- Βρες έναν κλάδο που αναπτύσσεται γρήγορα και εντόπισε τις κυρίαρχες εταιρίες σε αυτό τον κλάδο. Σίγουρα σε αυτές τις εταιρείες υπάρχουν καλύτερες ηγετικές θέσεις, προσφέρονται καλύτερες υπηρεσίες, καλύτερη τεχνολογία και κυρίως ένα καλύτερο μέλλον.

-Προσοχή στο αφεντικό. Προσπάθησε να μάθεις ακριβή στοιχεία για το αφεντικό σου καθώς και να μιλήσεις με ανθρώπους που έχουν δουλέψει γι' αυτόν.Το αφεντικό σου μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο στην καριέρα σου, καθώς από αυτό εξαρτάται το αν θα πάρεις προαγωγή ή αύξηση και πόσο γρήγορα θα γίνει αυτό. Καλό είναι να είναι ένας άνθρωπος με ισχυρό όνομα, θετική φήμη που θα σε αντιμετωπίζει φιλικά και δίνει ευκαιρίες σε νέους.

-Ό, τι και αν κάνεις φρόντισε να το κάνεις με ευχάριστη διάθεση και καλή ψυχολογία. Ακόμη και στα δύσκολα, όποιος κρατά την ψυχραιμία του και τις ισορροπίες θα ξεχωρίσει.

Διαβάστε ακόμη:
Ανακύκλωση στο γραφείο: 4 απλές συμβουλές για «πράσινη» εργασία

Μην περιφρονείτε τις θέσεις μερικής απασχόλησης, ίσως είναι ο δρόμος προς την μόνιμη πρόσληψη!