Τι να κάνετε για να διασφαλίσετε τη δουλειά σας;

Τι να κάνετε για να διασφαλίσετε τη δουλειά σας;

Στο βαθμό πάντα που είναι αυτό δυνατόν!

Σίγουρα ο φόβος της απόλυσης δεν είναι καθόλου ωραίο συναίσθημα. Τουλάχιστον, προσπαθήστε να κάνετε το καλύτερο δυνατόν για να διασφαλίσετε της θέση σας σε αυτή την τόσο ανταγωνιστική και δύσκολη περίοδο, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

1. Να είστε συνεπείς στην ώρα που πρέπει να βρίσκεστε στο χώρο εργασίας προκειμένου να ξεκινήσετε τη δουλειά σας. Είναι μεγάλης σημασίας 'λεπτομέρεια'.

2. Ξεχάστε τις ώρες που περνάτε (ενδεχομένως) στο facebook, twitter & pinterest ή αν ανήκετε στους παλιομοδίτες... στην πασιέντζα. Δεν νομίζουμε πως το αφεντικό σας έχει αυτές τις ασχολίες σας υπόψιν όταν καταθέτει το μηνιάτικο.

3. Μην εκτελείτε σαν ρομπότ καθημερινά της δουλειές. Όσο κι αν έχετε κουραστεί, λίγη σκέψη και έλεγχος πρέπει να υπάρχει. Όσο πιο μονότονη είναι άλλωστε μια εργασία τόσο περισσότερα μπορεί να μας ξεφύγουν λόγω κούρασης...

4. Αντί να παραπονιέστε για κάτι που δεν πάει καλά, προσπαθήστε να το αλλάξετε και να το αντιμετωπίσετε. Προτείνετε λύση στη διοίκηση ή στους ανωτέρους σας και μη σπαταλάτε χρόνο γκρινιάζοντας ότι δεν μπορείτε να εργαστείτε όπως θα θέλατε.

5. Αν κάποιος που εκτελεί μικρές δουλειές για εσάς αργεί ή δεν προλαβαίνει, πάρτε τα ηνία και κάντε το. Βγάλτε φωτοτυπίες, πάρτε τηλέφωνο να ρωτήσετε πως βαίνει μία διαδικασία και μην περιμένετε το αποτέλεσμα απλά.

6. Αν ανήκετε στους τυχερούς που έχουν δουλειά και πληρώνονται, μην παραπονιέστε και εξετάστε τα θετικά της θέσης σαν χωρίς παράπονα. Δεν σας απαγορεύει κανείς να ψάχνεστε, αλλά μην δυσανασχετείτε προσπαθώντας να λουφάρετε πριν βρείτε την κατάλληλη θέση. Θα το μετανιώσετε.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς να βρεθείτε πιο κοντά στη δουλειά που επιθυμείτε


Συνοδευτική επιστολή: Η λεπτομέρεια που μπορεί να κάνει τη διαφορά