ΙΕΚ ΑΚΜΗ: Eπαγγελματική αποκατάσταση εκτός συνόρων για τους αποφοίτους του

Γωγώ Φούντα
ΙΕΚ ΑΚΜΗ: Eπαγγελματική αποκατάσταση εκτός συνόρων για τους αποφοίτους του

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ ανοίγει τους ορίζοντές του και στο εξωτερικό!

Στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας και διασύνδεσης με την αγορά εργασίας και στις χώρες του εξωτερικού, κλιμάκιο ευρωπαίων επιχειρηματιών συνοδευόμενοι από στελέχη υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας χωρών της Ευρώπης, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΚΜΗ με σκοπό την εξεύρεση πλαισίου συνεργασίας ευρωπαϊκών επιχειρήσεων με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ για την απασχόληση των αποφοίτων του.

Η πρόταση ήρθε κατευθείαν από κεντρικό ευρωπαϊκό φορέα επιχειρηματιών και στελεχών επιχειρήσεων από νευραλγικούς χώρους της αγοράς εργασίας κρατών της Ε.Ε. ύστερα από το διακεκριμένο έργο που έχει επιτελέσει τα τελευταία χρόνια το ΙΕΚ ΑΚΜΗ ως κομβικός εταίρος κοινοτικών προγραμμάτων για την απασχόληση, την εργασία και την διακίνηση επαγγελματιών από και προς την Ευρώπη.

Κατά τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους εκπαίδευσης και κατάρτισης και στα εργαστήρια του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και αναπτύχθηκε όλο το πλαίσιο της στρατηγικής εκπαίδευσης που έχει υιοθετήσει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ τα τελευταία χρόνια και το έχει κατατάξει ανάμεσα στα κορυφαία ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Πρόδηλος ήταν ο ενθουσιασμός όλων από τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό, ενώ το πρόγραμμα σπουδών που βασίζεται σε πολλές ώρες πρακτικής σε συναφείς κλάδους τέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων που επακολούθησαν.

Στους τομείς ενδιαφέροντος για την εξεύρεση στελεχών, συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων ο τομέας του τουρισμού και της εστίασης, της υγείας, των μηχανολογικών και τεχνολογικών επαγγελμάτων, της επικοινωνίας και των οπτικοκοακουστικών μέσων και της Οικονομίας και Διοίκησης ευρύτερα.

Ο Dr Norbert Heller-Δ/ντής Υπουργείου Οικονομικών του κρατιδίου της Σαξωνίας τόνισε χαρακτηριστικά :«Είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι από την υποδομή του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, πρωτόγνωρης ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Είμαστε βέβαιοι ότι ανοίγουμε ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο συνεργασίας με την Ελλάδα ίσως με τον πιο αξιόπιστο συνεργάτη της στο χώρο της εκπαίδευσης και κατάρτισης».

Ο Σύμβουλος Διοίκησης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κος Ευάγγελος Κ. Ροδόπουλος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σε εποχές που η επιχειρηματική διορατικότητα είναι επιβεβλημένη και ταυτόχρονα για όσους δραστηριοποιούμαστε στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, επιβεβλημένη είναι και η εξεύρεση νέων οδών επαγγελματικής αποκατάστασης των σπουδαστών, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και πάλι ηγείται των εξελίξεων και προχωρά σε συνεργασία με επιχειρήσεις της Ευρώπης για πρακτική αλλά και εργασία των αποφοίτων του, δίνοντας ξεκάθαρη οπτική για επαγγελματική διέξοδο για εργασία και εκτός συνόρων της Ελλάδας στους σπουδαστές του.»