Χάσατε την ψυχραιμία σας στη δουλειά; 5 λόγοι να μην στείλετε τις σκέψεις σας σε mail

Χάσατε την ψυχραιμία σας στη δουλειά; 5 λόγοι να μην στείλετε τις σκέψεις σας σε mail

Μήπως να το ξανασκεφτόσασταν;

Είναι εύκολο, αν δουλεύουμε υπό πίεση, να χάσουμε, πολλές φορές, την ψυχραιμία μας. Προσπαθώντας να επικοίνωνήσουμε με τους συναδέλφους μας, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι τσακωμοί και οι διαφωνίες, τις οποίες οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε όσο πιο επαγγελματικά γίνεται. Αν, σε αυτές τις περιπτώσεις, η πρώτη σας σκέψη είναι να γράψετε ένα οργισμένο mail, για να εκφράσετε τα συναισθήματα αλλά και τουςμ λόγους που σας έφεραν εκτός εαυτού, μήπως να το ξανασκεφτόσασταν; Πριν πατήσετε το «send», αποθηκεύστε το mail με τις σκέψεις σας στα drafts και ξανασκεφτείτε το ψύχραιμα.


1) Μπορείτε να λύσετε την παρεξήγηση με διάλογο;
Η αντιμετώπιση του θέματος με αυτό τον τρόπο θα επιτρέψει στον συνάδελφο με τον οποίο έχετε παρεξηγηθεί να σας εξηγήσει την συμπεριφορά του αλλά και να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

2) Αξίζει τον κόπο;
Είναι σημαντικό να ξέρετε τι μέτωπα ανοίγετε. Μήπως, όσο κι αν σας έχει φέρει εκτός εαυτού, η κατάσταση να μην αξίζει; Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Σκεφτείτε το καλύτερα, πριν ανοίξετε το κουτί της Πανδόρας.


3) Διατηρείστε τον τόνο επαγγελματικό
Αν, τελικά, αποφασίσετε να στείλετε το mail, ξαναδιαβάστε το προσεκτικά και φέρτε τον εαυτό σας στην θέση του παραλήπτη. Προσέξτε τις εκφράσεις σας και κρατήστε το ύφος σας επαγγελματικό. Είναι πάντα προς όφελός σας να δείχνετε ανωτερότητα.


4) Τα γραπτά μένουν
Τα mail Μπορούν να προωθηθούν σε οποιονδήποτε μέσα στην εταιρεία. Και πολλές φορές το ύφος τους μπορεί να είναι περισσότερο αυστηρό απ' όσο απαιτεί η περίσταση. Μην το ξεχνάτε αυτό, και σκεφτείτε το πριν αποφασίσετε την αποστολή.


5) Μήπως είστε εκτός θέματος;
Όταν είμαστε εν βρασμώ μπορεί να μην είστε σε θέση να εκφράσετε ακριβώς τις σκέψεις σας. Μην ξεχάσετε να εκφράσετε τις θέσεις σας σαν την δική σας ματιά των γεγονότων και όχι σαν κατηγορίες.

Διαβάστε ακόμα:
Πώς να έχετε μια τέλεια ημέρα στη δουλειά
2 πράγματα που σας κρατάνε μακριά από την επιτυχία
To 60% των γυναικών είναι χαρούμενες με τη δουλειά και τη ζωή τους, αντίθετα οι άνδρες...