Πίστευες ποτέ πως μια selfie με το σήμα της νίκης μπορεί να αποβεί μοιραία για σένα;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Πίστευες ποτέ πως μια selfie με το σήμα της νίκης μπορεί να αποβεί μοιραία για σένα;

Διάβασε και θα καταλάβεις...

Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε μία είδηση που δεν ήταν καθόλου ευχάριστη για τους selfie-lovers, που κοινοποιούν φωτογραφίες στα social media τους και κυρίως σε αυτές τις φωτογραφίες που κάνεις την πιο χαρακτηριστική κίνηση, το σήμα νίκης.

e09b97d0d92a98c0eaa2a99049820061

Πολλοί λοιπόν, ήταν αυτοί που έγραψαν πως βγάζοντας μία selfie, κάνοντας το σήμα της νίκης επέτρεπες σε πολλούς επιτήδειους να κλέψουν τα δακτυλικά σου αποτυπώματα. Το Εθνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής της Ιαπωνίας μετά από πολλές ιστορίες και μελέτες ανέφερε, πως «οι κλέφτες του κυβερνοχώρου μπορεί να άρουν τα δακτυλικά σου αποτυπώματα από μια φωτογραφία, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε βιομετρικά προστατευόμενα δεδομένα σου».

Με άλλα λόγια, μερικοί «κλέφτες» του κυβερνοχώρου θα μπορούσαν να μπουν στο τηλέφωνο σου μέσω τεχνολογίας, όπως το touch ID της Apple και να έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες σου.

c4dde91bfbb7a8febcb154dd35e7c7df

Πίστευες ποτέ πως μία selfie σου μπορεί να αποβεί τόσο μοιραία; Η αλήθεια είναι όμως, πως όσο «εύκολο» και αν ακούγεται είναι εξαιρετικά απίθανο αυτό να συμβεί γιατί στην πραγματικότητα, είναι αρκετά δύσκολο για τους χάκερ να πάρουν το δακτυλικό σου αποτύπωμα από μία selfie.

Οπότε ο συναγερμός είναι άκυρος! Μπορείς να συνεχίσεις ακάθεκτη να τραβάς οποιουδήποτε είδους selfie θέλεις!