School's out forever!

Νικολέττα Ράλλη
School's out forever!

Καλη σχολική χρονιά σε όλους!!! Μέρες σαν και αυτες εκατοντάδες είναι οι αναμνήσεις που μας κατακλύζουν, έτσι και εγώ αποφάσισα να μοιραστώ μαζι σας τις δικές μου "καλές" σχολικές χρονιές ή πιο σωστά, περιόδους...Ειμαι σίγουρη ότι πολλές από εσάς τις ζήσατε με τον δικό σας μοναδικό τρόπο, αλλά σίγουρα κάπου συναντηθήκαμε...

Καλή σχολική χρονιά σε όσες πάτε πρώτη φορά σχολείο!!!

1

Φωτογραφία ντοκουμέντο για τις χορευτικές μου ικανότητες

Πρώτος σταθμός στην μαθητική μας καριέρα το νηπιαγωγείο! Η μανούλα θα σε πιάσει από το χέρι και θα σε αφήσει για πρώτη φορά τόσες ώρες μακριά της, σε ένα άγνωστο τελείως για εσένα περιβάλλον. Εκεί τα δυο έως τρία χρόνια, θα κυλήσουν όμορφα και νεραϊδένια!!! Ο Άγιος Βασίλης θα συνεχίζει να σου φέρνει υπέροχα δώρα, τις απόκριες θα σε ντύσουν ντομάτα, φραουλίτσα ή νούφαρο και τα πουλάκια θα κελαηδήσουν την Άνοιξη με τον ερχομό του Απρίλη!! Όσο αφορά την μάθησή σου θα διδαχτείς χειροτεχνία και να κόβεις για πρώτη φορά με ψαλίδι (η κυρία Ντίνα έλεγε πάντα τα καλύτερα στην μαμά μου για την δεξιοτεχνία μου), θα διδαχτείς την τέχνη της πλαστελίνης και θα μάθεις να τραγουδάς κουκου-βα και ντρουβου ντρουβου ντου, τα βραχιόλα της βροντούν!

Σημείωση: Μεγάλος σταθμός της κοινωνικοποίησής σου το νηπιαγωγείο, αφού για πρώτη και τελευταία φορά θα πηγαίνεις τουαλέτα σε έναν χώρο με καμιά δεκαριά mini λεκανίτσες, για αγόρια και κορίτσια και θα πιάνετε και small talk κατά την διάρκεια της ανάγκης σας.

Καλή σχολική χρονιά σε εσάς που ξεκινάτε δημοτικό σχολείο!

6

Πρώτη δημοτικού (το πριν)

Η καθημερινότητά σας παύει να είναι αυτή που είχατε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Ένας κύριος με τρομαχτική φωνή θα φωνάζει κάθε πρωί "στοιχηθείτε" (ότι τι?), ενώ το μικρομέγαλο του σχολείου θα λέει την προσευχή, ενώ εσείς θα ψάχνετε ακόμα ποιο είναι το δεξί και ποιο το αριστερό χέρι. Οι στιλιστικές ανησυχίες θα μπουν για τα καλά στην ζωή σας και εκεί που η γιαγιά σας, σας σήκωνε μαζί με το καλσόν για να βεβαιωθεί ότι εφάρμοσε σωστά, πλέον έχετε άποψη και σετάρετε την λαμπάντα φούστα με το καναρινί φούτερ. Must have στα σχολικά, υπερπαραγωγή κασετίνα με διπλό φερμουάρ και την Barbie παντού και διάφανη αυτοκόλλητη ταινία για το ντύσιμο των αγαπημένων σου σχολικών βιβλίων για να μείνουν για πάντα καινούργια.

Σημείωση: Πάντα έχουμε στην σάκα μας αλληλογραφία με την Barbie (always!) που μυρίζει υπέροχα και αυτοκόλλητα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη για την καθιερωμένη ανταλλαγή στα διαλείμματα.

5

Εκτη Δημοτικού (και το μετα)

Ένα μουσικό διάλειμμα με NIRVANA, γιατί όσα χρόνια και αν περάσουν τα τραγούδια τους, πάντα θα μου θυμίζουν πολλές σχολικές στιγμές (εκδρομές, πάρτι, χορούς, κοπάνες κ.α) και γιατί Smells Like Teen Spirit

{youtube}hTWKbfoikeg{/youtube}

Καλή σχολική χρονιά σε όσες θα πάτε γυμνάσιο!

Και ναι λοιπόν μεγάλωσες! Είσαι στο γυμνάσιο! Δεν θα μπω καθόλου σε λεπτομέρειες για το τι μαθήματα θα έχεις (τα πάντα) αλλά ότι το συναισθηματικό σου κομμάτι θα αρχίσει να σε κυριεύει και ότι ο μικρός Κώστας από το δημοτικό (πήγε σε άλλο γυμνάσιο) θα παραμείνει μονάχα μια γλυκιά ανάμνηση. Καλύτερα να βάλετε στο μάτι κάποιο αγόρι από άλλο τμήμα έτσι ώστε να έχετε ένα κίνητρο να ξυπνάτε στην ώρα σας, για να μην χάνετε τα 10 λεπτά προσευχή/μπλα μπλα οπού θα έχετε την ευκαιρία να τον "χαζεύετε" με την ησυχία σας.

Σημείωση: Σε θέλω δυνατή, πράγματα θα αρχίσουν να αλλάζουν ...Λογικά θα αδιαθετήσεις για πρώτη φορά, ενώ το κορμί σου θα αρχίσει να αποκτά νέες διαστάσεις ...

4

Αν θυμάμαι καλά, σε αυτη την φώτο διανύω την περίοδο raver

High School Musical

Και φτάσαμε στο Λύκειο! Πολλοί από τους παλιούς μας συμμαθητές, αλλάζουν σχολείο και επιλέγουν τον δρόμο τον ΤΕΕ. Έτσι αυτός που ήταν ο ωραίος του Γυμνασίου, φοιτά κάπου στους Αμπελόκηπους για να γίνει μηχανικός υπολογιστών, που είναι και της μόδας. Εσύ από την άλλη συνεχίζεις κανονικά το τελευταίο στάδιο των μαθητικών σου χρόνων, με περισσότερες καταλήψεις λόγω του νέου συστήματος και λιγότερο μάθημα. Είσαι στην φάση που ασχολείσαι αρκετά με την εμφάνισή σου, σε σημείο (που δεν κατάλαβα ποτέ), να μην πηγαίνεις με την φόρμα την ημέρα που είχε γυμναστική το πρόγραμμα, αλλά να την παίρνεις ξεχωριστά, σε σακούλα γνωστού σούπερ μάρκετ μαζί με τα αθλητικά παπούτσια, γιατί δεν μπορούσες να αποχωριστείς ούτε τα κίτρινα μποτάκια Timberland.

Σημείωση: Διάβασμα, διάβασμα, Πανελλήνιες...

3

Οι καταλήψεις που λέγαμε..

Επάγγελμα: Φοιτητρια

Θα κλείσω με μια φωτογραφία από τα φοιτητικά μου χρόνια. Δεν συγκρίνονται με τα μαθητικά αλλά παραμένουν εξίσου σημαντικά, για αυτό θα ασχοληθώ αποκλειστικά μαζί τους στο πρόσεχες μέλλον ...

2

By the way, Geology really rocks

Ι hope you enjoyed...

Υγ: Ηλία μου σε ευχαριστώ για την φωτογραφία...

Επικοινωνείτε μαζι μου στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikoletta-Ralli/268690299831566?ref=bookmarks

Με ακολουθείτε στο twitter στο: https://twitter.com/nikolettaralli

Θαυμαζετε τις φανταστικές μου φωτογραφίες στο instagram: http://instagram.com/nikolettaralli