Θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας!!!

Νικολέττα Ράλλη
Θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας!!!

Η πιο νόστιμη συνταγή για μακαρόνια με κιμά...

Μετά από ένα εξαντλητικό Σαββατοκύριακο, με εμένα κλινήρη στο κρεβάτι του πόνου, με οξεία αμυγδαλίτιδα, αποφάσισα να ασχοληθώ στο σημερινό μου post με την διατροφή μας. Φυσικά και δεν θα ασχοληθούμε με δίαιτες για να χωρέσουμε στο μπικίνι που θα είναι και τέλειο κορίτσια, αλλά με μια συνταγή τίμιου ελληνικού φαγητού. Ύστερα από 100άδες έρευνες και δοκιμές, στην κουζίνα μου, αλλά και σε αυτή της Μαρίας και της Ρομίνας, βρήκα τις μυστικές αναλογίες, για την "απόλυτη" μακαρονάδα με κιμά και σας τις παρουσιάζω.

Υλικά (4 άτομα)

1 πακέτο μακαρόνια (νούμερο ανάλογα με την προτίμηση σας)
βούτυρο ότι έχετε, για το "κάψιμο"

Για την σάλτσα
μισό ποτήρι κρασιού λάδι
500-600γρ. κιμά
1 μεγάλο ξηρό κρεμυδι
1 κουταλιά τησ σούπας μαύρη ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
αλάτι, πιπέρι
6-7 μπαχάρι
3/4 από το κουτί ντομάτα στον τρίφτη ή τον χυμό από δυο μεσαίες, ώριμες ντομάτες, με λίγο πελτέ

Παρασκευή
Σε μια κατσαρολίτσα ξεκινάμε να φτιάχνουμε την σάλτσα μας. Τα υλικά μπαίνουν με την σειρά που είναι γραμμένα. Αφού τσιγαριστεί ο κιμάς, βάζουμε μετά το κρεμμυδάκι μας ψιλοκομμένο, για να μην γίνει βαρύ το φαγητό. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας, ανακατεύουμε για να δέσουν οι γεύσεις για πέντε λεπτά και προσθέτουμε τον τοματοχυμό. Αφήνουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Ελέγχουμε πάντα!

Τα μακαρόνια μας τα βράζουμε βάση των οδηγιών του πακέτου. Σε περίπτωση που αναγράφεται χρόνος βρασίματος 6-8 λεπτά, στα 7 λεπτά έχετε το τέλειο βράσιμο για όλα τα γούστα.

Σερβίρουμε με τυράκι τριμμένο. Πεκορίνο Αμφιλοχίας για πιο πιπεράτη γεύση ή Gouda light για πιο γλυκιά.

Επτά στους δέκα Έλληνες, στην ερώτηση ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό, απάντησαν "Τα μακαρόνια με κιμά". Θες επειδή είναι ο συνδυασμός των αγαπημένων σε όλους ζυμαρικών, με κρέας; Ίσως για το γεγονός ότι είναι ένα από εκείνα τα φαγητά που μας φέρνουν παιδικές αναμνήσεις και εικόνες στο μυαλό; Το συγκεκριμένο γεύμα, είναι κάτι που οφείλουμε, για να μην πω επιβάλλεται να ξέρουμε να το μαγειρεύουμε όλες μας. Προτείνεται ιδανικά για ατελείωτες μοναχικές γουρουνιές, για μάζωξη με φίλες στο σπίτι, αλλά και για ρομαντικό πρώτο δείπνο συνοδευόμενο από δροσερή σαλάτα και ροζέ κρασί. Κάλο θα ήταν να το αποφύγετε αν ο καλός σας ανήκει στο ζώδιο του Καρκίνου, γιατί θα του θυμίσετε την μάνα του και για αυτό θα σας αγαπάει..

Μην ξεχνάτε:
Ο Σάκης Ρουβάς πολύ σωστά είχε πει "Θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας", εμεις όμως συμπληρώνουμε: "Θα σου κάνει και μασάζ στα πόδια σου αν πονάς", για τον κόπο σας και την νοικοκυροσύνη σας!!!

......................

Πριν τεζαριστώ πρόλαβα και πήγα και Θέατρο. Είδα το Συρανό Ντε Μπερζεράκ! Εξαιρετική υπερπαραγωγή παράσταση που δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα, εκείνες του Broadway ή του Picadilly. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Μην το χάσετε!!!

photo 3 b671b

Επικοινωνείτε μαζι μου στο facebook

Με ακολουθείτε στο twitter

Θαυμαζετε τις φανταστικές μου φωτογραφίες στο Instagram