Συνταγή για Μαραθοκεφτεδές από την κυρία Νίκη!

Νικολέττα Ράλλη
Συνταγή για Μαραθοκεφτεδές από την κυρία Νίκη!

Επιστροφή στο χωριό (μου)

Με αφορμή το δημοψήφισμα της Κυριακής, είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το πανέμορφο χωριό μου, τον Πλάτανο, Αχαΐας. Με ένα άγνωστο αύριο να ξημερώνει και μακριά από social media (πιο τραγικά από ποτέ), επιδόθηκα σε περιπάτους στην φύση, αλλά και σε μαραθώνιους φαγητού, ΠΟΛΥ φαγητού.


Είμαι πολύ τυχερή, γιατί πρώτα από όλα, έχω χωριό, κάτι που όταν ήμουν μικρή, το θεωρούσα δεδομένο για όλους και γιατί το δικό μου, ακόμη και αν αποφάσιζες να κάτσεις 20 μέρες για διακοπές, θα μπορούσες να κάνεις κάθε μέρα και μια διαφορετική δραστηριότητα, να τρως κάτι τελείως διαφορετικό και γενικότερα να μην βαρεθείς ποτέ, ακόμα και αν είσαι στην εφηβική ή μετεφηβική ηλικία. Σήμερα θα σταθώ στο φαγητό και ανάλογα με το τι δοκίμασα και θα δοκιμάσω φέτος το καλοκαίρι, από την κυρία Βούλα στην αρχή του χωριού, από την κυρία Σοφία στην πιο όμορφη πλατεία της Πελοποννήσου ή την κυρία Νίκη, το τελευταίο μαγαζί αριστερά θα φροντίσω να "κλέψω" συνταγές και εικόνες και να τις μοιραστώ μαζί σας. Στο σημερινό μου post, την τιμητική τους θα έχουν οι πιο νόστιμοι μαραθοκεφτέδες (δεν έχω ξαναφάει αλλού), αυτοί της κυρίας Νίκης!

Καλή σας απόλαυση!

Θα χρειαστείτε:

1 φλυτζάνι μάραθο, ψιλοκομμένο

μισό ποτήρι κρασιού λάδι

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 αυγό

1/2 φλυτζάνι αλευρί

1 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη

Ανακατεύουμε καλά, όλα τα υλικά μας και πλάθουμε τους μαραθοκεφτέδες, στο μέγεθος που επιθυμούμε. Τηγανίζουμε σε λάδι, μέχρι να ροδίσουν και τους σερβίρουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας, για να "πάρει" το περιττό λάδι.

IMG 2943 4be1b

Επικοινωνείτε μαζί μου στο facebook

Με ακολουθείτε στο twitter

Θαυμάζετε τις φανταστικές μου φωτογραφίες στο Instagram