Η πιο γλυκιά καλοκαιρινή ανάμνηση

Νικολέττα Ράλλη
Η πιο γλυκιά καλοκαιρινή ανάμνηση

Καλό φθινόπωρο! Και ενώ είχα σκοπό να μοιραστώ μαζί σας εικόνες και ιστορίες από τις καλοκαιρινές μου διακοπές, αποφάσισα να μοιραστώ κάτι άλλο, που είμαι σίγουρη πως θα σας γλυκάνει. Μια περίοδο, σαν αυτή που ξεκινά, μεταβατική, με νευρά για όποιον μας εύχεται «Άντε και καλό χειμώνα» ή ακόμα και εμάς τους ίδιους να απορούμε για το πως είναι δυνατόν να πέρασε τόσο γρηγορά αυτό το καλοκαίρι, τι το καλύτερο από το να γλυκαθείτε με την πιο λαχταριστή δική μου ανάμνηση από το φετινό μου καλοκαίρι. Φυσικά και πρόκειται να σας παρουσιάσω μια συνταγή! Και όχι μια οποιαδήποτε συνταγή, αλλά την παρασκευή του αγαπημένου μας μωσαϊκού, σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή, χωρίς να χάνονται τα γαργαλητά στον ουρανίσκο και ξυπνώντας δεκάδες παιδικές αναμνήσεις. Ευχαριστώ πολύ τον τον μάγειρα του KIVOTOS, Ιωάννης Πικάκος, που την μοιράστηκε μαζί μου, με κάθε λεπτομέρεια Καλή σας απόλαυση!!!

Για το μωσαϊκό
Υλικά
600 γρ. μαύρη κουβερτούρα
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
2 πακέτα μπισκότα dijestive
200 γρ φουντούκι αποφλιωμένο ψίχα
600γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βαζουμε την κρέμα γάλακτος σε δυνατή φωτιά να βράσει. Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο μπολ ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες σε μικρά κομματάκια. Μόλις πάρει βράση η κρέμα, την προσθέτουμε καυτή στην ψιλοκομένη σοκολάτα και ανακατέυουμε με μαρίζ εως ότου γίνει ομοιογενές μείγμα. ‘Υστερα προσθέτουμε τα φουντούκια χοντροκομένα και τα μπισκότα σπασμένα στα 4. Ανακατεύουμε καλά και το απλώνουμε σε μεσαίου μεγέθους ταψάκι με λαδόκολα, να καλύπτει τα τοιχώματα και τον πάτο του. Το βάζουμε, στην κατάψυξη για 3 ώρες και ύστερα το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε σε κύβους. Διατηρείται στην κατάψυξη.

IMG 20160827 182927

Για την σούπα λευκής σοκολάτας
Υλικά
200γρ.κρέμα γάλακτος
200γρ. γάλα φρέσκο πλήρες
200γρ. ψιλοκομένη λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε μέτρια φωτια να ζεσταθούν. Λίγο πρίν βράσει το μείγμα αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα σταδιακά ανακατεύοντας με μαρίζ. Ύστερα την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και την ανακατέυουμε με σύρμα. Έπειτα την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον και πρίν το σερβίρισμα ανακατεύουμε καλα με συρμα να σπάσουν τυχόν σβώλοι.

IMG 20160827 182818

Σερβίρεται οπως ακριβώς και στην εικόνα. Γαρνίρεται με φράουλες, ενώ τρώγεται με κουτάλι (μεγάλο!)...

IMG 20160827 183017

Επικοινωνείτε μαζί μου στο Facebook

Με ακολουθείτε στο Twitter

Θαυμάζετε τις φανταστικές μου φωτογραφίες στο Instagram