Το πιο νόστιμο και εύκολο Banoffe από τα χεράκια μου

Νικολέττα Ράλλη
Το πιο νόστιμο και εύκολο Banoffe από τα χεράκια μου

Καλησπέρα φίλες μου!!! Για κάποια στιγμή νόμιζα ότι την έχω ανεβάσει την αγαπημένη μου συνταγή για το γλυκό Banoffe, αλλά κάπου μπερδεύτηκα με τα μπισκότα digestive και το τέλειο τσιζκεικ που είχα μοιραστεί με εσάς, παλαιότερα.

Το Banoffe είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά, και παρότι έχει 1 δις θερμίδες θεωρώ ότι το γαργαλητό αυτό, που αφήνει στον ουρανίσκο πρέπει να το νιώσουμε όλες μας. Θα μοιραστώ μαζί σας, μια κλασσική version για το γλυκό αυτό, όπως την κάνω εγώ και σε λιγότερο από 24 ώρες εξαφανίζεται!!! Καλή σας απόλαυση και αν πλησιάζει και κανένα κάλεσμα ή γενέθλια, το banofee είναι ιδανική λύση για τούρτα.

Θα χρειαστείτε:

• Μια αντικολλητική φόρμα τάρτας με αποσπώμενη βάση
• Μίξερ
• Τρίφτης χειρός

Υλικά:

Για βάση
400 γρ. μπισκότα digestive
200 γρ. βούτυρο (επιλογής σας)
τριμμένη σοκολάτα με καραμέλα (Toblerone)

Για κρέμα

2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
2 μπανάνες

Για topping

250 γρ. κρέμα γάλακτος (ΟΧΙ light)
ζάχαρη αχνή
τριμμένη σοκολάτα με καραμέλα (Toblerone)

Let’s do this!

• Πριν ξεκινήσουμε την παρασκευή του γλυκού μας, πρέπει να φτιάξουμε την καραμέλα μας και θέλει ώρα πολύ, αλλά χωρίς να κάνουμε απολύτως τίποτα! Τοποθετείστε τα κουτάκια ζαχαρούχο, όπως είναι κλειστά μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που να τα καλύπτει και αφήστε να βράσουν για τρεις ώρες. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε την πιο τελειά καραμέλα γάλακτος για γλυκά ή πιο σωστά Dulce de Leche.
Προσοχη! Δεν ανοίγουμε ποτέ τα κουτάκια μετά το βράσιμο, περιμένουμε να περάσει τουλάχιστον μισή ώρα. Για οικονομία στο ρεύμα και για εξτρά απόθεμα, βάλτε παραπάνω από τα κουτάκια ζαχαρούχο που χρειάζεστε. Διατηρούνται κανονικότατα σαν το ζαχαρούχο και θα τα έχετε έτοιμα για την επόμενη φορά, που πιστέψτε με θα έρθει σύντομα.

• Για την βάση μας τώρα, θα χρειαστεί να τρίψουμε τα μπισκότα digestive, ενώ σε ένα μικρό κατσαρόλι να λιώσουμε το βούτυρο. Τα ρίχνουμε όλα μαζί στην αποσπώμενη βάση, πλάθουμε με τα χεριά μας και πιέζουμε προς τα κάτω το μείγμα δημιουργώντας ομοιόμορφο πάχος για την βάση μας. Βάζουμε στο ψυγείο για δέκα λεπτά, αφού έχουμε τρίψει μπόλικη από την σοκολάτα μας.

• Αφού περάσουν τα δέκα λεπτά για την μπισοκτενια βάση μας, την βγάζουμε από το φύγει. Κόβουμε σε ροδέλες την μπανάνα και καλύπτουμε σχεδόν ολύ την βάση. Ανοίγουμε τα κουτιά με την καραμέλα γάλακτος, και με μια σπάτουλα , την απλώνουμε παντού.

• Σε ένα μίξερ αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος, την οποία έχουμε αφήσει για μια ώρα στην κατάψυξη. Στα τρία με τέσσερα λεπτά χτυπήματος (θέλει χρόνο) και αφού έχουμε ρίξει δυο γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, η σαντιγί μας είναι έτοιμη. Την απλώνουμε πάνω στο γλυκό, τρίβουμε και μπόλικη σοκολάτα. Και το γλυκό μας είναι έτοιμο, να φαγωθεί και αμέσως!

cover banoffe

Επικοινωνείτε μαζί μου στο Facebook

Με ακολουθείτε στο Twitter

Θαυμάζετε τις φανταστικές μου φωτογραφίες στο Instagram