Εσύ ξέρεις ποιο είναι το γλυκό που κάνει καλό;

Νικολέττα Ράλλη
Εσύ ξέρεις ποιο είναι το γλυκό που κάνει καλό;

Η απορία του σαββατοκύριακου, που εξελίχθηκε σε άρθρο γι’ αυτή την εβδομάδα είναι η εξής: γιατί έχουμε κατατάξει στο μυαλό μας το γλυκό ως την πιο αμαρτωλή για τον οργανισμό απόλαυση;

Μήπως δεν έχουμε αναζητήσει επιλογές γλυκών που να μας χαρίζουν απόλαυση ενώ ταυτόχρονα να προσφέρουν θρεπτικά οφέλη;

Κατέληξα: ένα είναι το γλυκό που μας κάνει πραγματικά καλό και δεν είναι άλλο από τον Μακεδονικό Χαλβά!

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο χαλβάς από ταχίνι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών και ιχνοστοιχείων, όπως ασβέστιο, σίδηρο, φυλλικό οξύ και βιταμίνη Ε, ενώ αποτελεί πραγματικά σημαντικό συμπλήρωμα για τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού μας.

IMG 8916 new


Προσωπικά, απ’ όταν ανακάλυψα την υψηλή θρεπτική του αξία αλλά και τις αμέτρητες γεύσεις που υπάρχουν, δεν τον έχω αποχωριστεί καμία μέρα του χρόνου από το διατροφικό μου πρόγραμμα! Να κι άλλη μια απορία: για ποιο λόγο να περιμένουμε την Καθαρά Δευτέρα, για να τον τιμήσουμε; Νόστιμο, υγιεινό και θρεπτικό; Απόλαυση όλο τον χρόνο! Εντάξει, δεν λέω να έχεις στην τσάντα σου τη μεγάλη συσκευασία των 400 γρ. και να κόβεις κομματάκι, όποτε έχεις επιθυμία για γλυκό ή ανάγκη για boostαρισμα! Προτείνω όμως να αναζητήσεις τις νέες, πρακτικές συσκευασίες των 40 γρ. ώστε εύκολα και γρήγορα, όπου κι αν βρίσκεσαι, όποια στιγμή της ημέρας και αν έχεις ανάγκη για λίγη ενέργεια ακόμη, να μπορείς να απολαύσεις μια μερίδα Μακεδονικού Χαλβά και να πάρεις τα πάνω σου στη στιγμή!

Μικρές δόσεις ενέργειας σε μερίδες των 40 γραμμαριών που κυκλοφορούν σε 4 γεύσεις: Μακεδονικός Χαλβάς με γεύση Βανίλια, με Σοκολάτα (η δική μου αγαπημένη), με Espresso ή με Φουντούκια και Κακάο. Σου εγγυώμαι ότι δεν θα ξέρεις ποια να πρωτοδιαλέξεις!

T12A4389 new

Extra Tip

Μία μερίδα Μακεδονικού Χαλβά προσφέρει το ασβέστιο που μπορεί να μην καλύφθηκε από τα γαλακτοκομικά της ημέρας, τον σίδηρο και την πρωτεΐνη που μπορεί να υπολείπονται από το κρέας και τα όσπρια της ημέρας, την Β6 και το φυλλικό οξύ που βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας. Είναι τελικά ο Μακεδονικός Χαλβάς το πιο απολαυστικό συμπλήρωμα διατροφής και σίγουρα.. το γλυκό που κάνει καλό!