Κριθαρώτο με λαχανικά!

Νικολέττα Ράλλη
Κριθαρώτο με λαχανικά!

Καλημέρα φίλες μου! Είχα καιρό να μοιραστώ μαζί σας κάποια συνταγή και αυτό αποφάσισα να κάνω σήμερα. Πειραματιζόμενη στην κουζίνα με το φαγητάκι που έμεινε από την προηγούμενη μέρα, κατέληξα σε ένα πεντανόστιμο κριθαράκι με λαχανικά, το οποίο και θα μπορούσατε να το καθιερώσετε στο εβδομαδιαίο μενού. Καταρχήν να σας πω ότι το φαγητό που μου είχε περισσέψει, ήταν διαφορά λαχανικά με σάλτσα ντομάτα, με τα οποία είχα συνοδεύσει κάτι μπριζόλες το προηγούμενο βράδυ, άρα η συνταγή θα ξεκινήσει κάπως ανάποδα. Υποθέτω επίσης ότι αντίστοιχα μπορεί να συμβεί και με το μπριάμ της προηγούμενης μέρας.

Μαγειρεύοντας τα λαχανικά:

Μισή μελιτζάνα σε κύβους

1 κολοκυθάκι σε κομματάκια

5 μανιτάρια σε φέτες

1 πιπεριά Φλώρινας σε ροδέλες

1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

Χυμός ντομάτας

Λαδάκι, αλάτι πιπέρι

Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και αρχίζουμε να προσθέτουμε τα λαχανικά με αυτή την σειρά, και την διαδικασία "τσιγάρισμα και το επόμενο". Μελιτζάνα, πιπεριά, κολοκύθι, μανιτάρια. Στο τέλος προσθέτω το χυμό ντομάτας, αλάτι πιπέρι και αφήνω να βράσουν για κανένα μισάωρο. Προσθέτω βραστό νερό εάν χρειαστεί. Εγώ από χυμό ντομάτας έβαλα μια μικρή συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη.

Και πάμε τώρα στο Κριθαρώτο μας!

Θα χρειαστείτε:

Μια γενναία γεμάτη κούπα κριθαράκι μέτριο

Λίγο βούτυρο

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο μας. Αφού αρχίσει και κάνει τσιρ τσιρ ρίχνουμε το κριθαράκι μας και αρχίζουμε και μετράμε από τώρα 15 λεπτά. Αφού βουτυρώσει, βάζουμε τα μαγειρεμένα (χθεσινά λαχανικά) ρίχνουμε και μπόλικο βραστό νερό και ανακατεύουμε μην κολλήσουν. Το προσέχουμε και τα 15 λεπτά και προσθέτουμε νερό εάν χρειαστεί.

Καλή σας όρεξη!!!

Επικοινωνείτε μαζί μου στο Facebook

Με ακολουθείτε στο Twitter

Θαυμάζετε τις φανταστικές μου φωτογραφίες στο Instagram