Το πιο νόστιμο ογκρατέν! Αυτό με το μπρόκολο

Νικολέττα Ράλλη
Το πιο νόστιμο ογκρατέν! Αυτό με το μπρόκολο

Καλημέρα φίλες μου! Αισθάνεστε και εσείς τα Χριστούγεννα πιο κοντά από ποτέ; ´Η μόνο εγώ έχω να μοιραστώ μαζί σας αυτήν την ευφορία των εορτών και της στολισμένης πόλης; Σε επόμενο άρθρο νομίζω ότι αξίζει να αφιερώσω λίγες γραμμές ή και πολλές για την πιο υπέροχη εποχή του χρόνου, γιατί σήμερα θέλω να μοιραστώ κάτι άλλο μαζί σας. Την δοκιμασμένη, πετυχημένη μου συνταγή για το πιο λαχταριστό ογκρατέν, με μπρόκολο! Ναι, εκείνο το πλούσιο σε βιταμίνη C λαχανικό, που πολύ κακώς αποφεύγεις! Θα σου προτείνω έναν τρόπο μαγειρικής του, γρήγορο αλλά και που θα σε κανει να ανυπομονείς για να το ξαναφάς!

Η συνταγή είναι για δυο ατομικά σκεύη του σουφλέ.

Υλικά

1 μπρόκολο (σαν της φωτογραφίας)

1 κρέμα γάλακτος 250ml light

Τυριά τριμμένα, ότι έχεις στο ψυγείο! Κατά προτίμηση: ρεγκάτο, γκούντα, ενταμ (σε ποσότητα, υπολόγισε μια χούφτα τυρί, ανα σκεύος)

Αλάτι και πιπέρι

Βούτυρο

Διαδικασία

Κόβουμε το μπρόκολο μας σε κομματάκια και βράζουμε για 15 λεπτά. Αφού βράσει, το μοιράζουμε στα δυο σκεύη. Προσθέτουμε τα τυριά, μια κουτάλια του γλυκού βούτυρο, στο κάθε σκεύος, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι, όσο επιθυμούμε και περίχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, 125 ml ανα σκεύος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, μέχρι να ροδοκοκκινησει η επιφάνεια. Υπολογίστε μισή ωρίτσα.

gvhgv

Καλή σας απόλαυση!