Αυτό που βλέπεις στη φωτογραφία, χωρίς κανέναν άλλο τίτλο

Νικολέττα Ράλλη
Αυτό που βλέπεις στη φωτογραφία, χωρίς κανέναν άλλο τίτλο

Καλημέρα κορίτσια μου! Σας έχω τάξει εδώ και πολύ καιρό και ντροπή μου που άργησα τα πιο τέλεια και φανταστικά pancakes, για το κυριακάτικο brunch. Προμηθευτείτε λοιπόν τα απαραίτητα από το σούπερ μάρκετ και βρείτε εάν δεν έχετε γνωρίσει ήδη, το καταλληλότερο άτομο για να μοιραστείτε μαζί του, το πιο τέλειο πρωινό.

Pancakes με κρέμα τυριού και φρούτα του δάσους.

Για τη ζύμη

200 γρ. αλεύρι

3 κ.γ. baking powder

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. ζάχαρη

220 ml γάλα

2 αυγά

3 κ.σ. βούτυρο

Για την κρέμα τυριού

1 συσκευασία Φιλαδέλφεια

250 ml κρέμα γάλακτος

Ζάχαρη άχνη

Για το γαρνίρισμα

Φράουλες

Βατόμουρα

Μύρτιλα

Ζάχαρη άχνη

Η ώρα του γλυκού...

Ρίξτε όλα τα στέρεα υλικά σε ένα μπολ (το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, την ζάχαρη) και ανακατέψτε τα.

Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε το αυγό, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Αρχίστε να ρίχνετε τα στερεά στα υγρά και ανακατέψτε καλά. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι, ένας χυλός.

pancakes

Αλείφετε ένα τηγάνι με βούτυρο (θα σας βοηθούσε να το κάνετε με ένα κομμάτι βαμβάκι, για να μην σας πέσει πολύ). Μόλις κάψει το τηγάνι, ρίχνετε από το μείγμα. Γεμίστε ένα φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ με το υλικό σας, για να έχετε την ακριβή ποσότητα. Κουνήστε το τηγάνι να απλώσει λίγο το μείγμα και να έχετε ένα στρογγυλό πιτάκι. Ψήνετε όσο πρέπει και αλλάζετε πλευρά. Έχετε το νου σας μην καεί και να έχει ψηθεί και εσωτερικά. Συνήθως το πρώτο pancake είναι άσχημο, αλλά αγαπήστε το, τοποθετώντας το στην βάση του πύργου σας. Συνεχίστε την διαδικασία, μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.

Φτιάχνοντας την κρέμα σας

Ανακατέψτε το τυρί Φιλαδέλφεια, με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Για πιο γλυκιά γεύση ρίξτε όση ζάχαρη άχνη θέλετε και ανακατέψτε ξανά.

Aλείψτε ανάμεσα από κάθε pancake την κρέμα τυριού και τοποθετείστε από πάνω τα φρούτα. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.