Ρώτησα και έμαθα (όπως είχα υποσχεθεί) τον τρόπο για να μακρύνουν επιτέλους τα μαλλιά σου!

Νικολέττα Ράλλη
Ρώτησα και έμαθα (όπως είχα υποσχεθεί) τον τρόπο για να μακρύνουν επιτέλους τα μαλλιά σου!

Διάβασε τις συμβουλές που θα σου αλλάξουν τη ζωή!

Καλημέρα κορίτσια μου:) Να σας θυμίσω καταρχήν ότι αυτή είναι και δικαιωματικά η εβδομάδα μας, μιας και αύριο είναι η τόσο σημαντική παγκοσμίως μέρα, η Μέρα της γυναίκας! Έχω ετοιμάσει κάτι πολύ ενδιαφέρον για την ημέρα αυτή, που θα ήθελα να πιστεύω ότι αφορά όλες μας και με το οποίο θα επανέλθω στο “Love, Laugh, Live” αυτή την Πέμπτη.

Πάμε τώρα στα νέα της ημέρας όμως, τα οποία και είναι εξίσου σημαντικά και όπως σας είχα τάξεις από την περασμένη εβδομάδα, αφορούν στην υγεία των μαλλιών μας. Ρώτησα φίλους μου κομμωτές για όλες εκείνες τις απορίες που έχουμε όσον αφορά την κόμη μας, αλλά και πως θα γίνει ακόμα πιο πλούσια.

me

(Τα μαλλιά μου πριν 5 χρονια!)

  • Η πρώτη μου ερώτηση ήταν η εξής: Τα λάδια που βάζουμε στα μαλλιά μας, κάνουν όντως δουλειά; Και η απάντηση ήταν: Φυσικά και κάνουν! Αρκεί να μην υπερβάλουμε στην ποσότητα. Να το χρησιμοποιούμε σε νωπά μαλλιά κάνοντας μασάζ στις άκρες των μαλλιών μας και βρίσκοντας φυσικά εκείνο το λάδι που ταιριάζει στα μαλλιά μας. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία, μιας και υπάρχουν αξιοπρεπέστατα προϊόντα και στα σούπερ μάρκετ, ενώ μπορείτε να φτιάξετε και μόνες σας!
  • Μην χρησιμοποιείτε σεσουάρ μαλλιών χωρίς λόγο! Εάν π.χ έχετε λουστεί και θα είστε στο σπίτι, αφήστε τα μαλλιά σας μέσα στην πετσέτα και στην συνέχεια αφήστε τα να ισιώσουν με φυσικό τρόπο.
wethair
  • Πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία τον μαλλιών σας, παίζει και το σκούπισμα. Γενικά μην τα «δίνετε» όλα με την πετσέτα. Τα μαλλιά θέλουν ένα απαλό «ταμπονάρισμα» να φύγουν τα πολλά νερά και στην συνέχεια μπορείτε απλά να σκεπάσετε το κεφάλι σας.
  • Το σωστό το λούσιμο είναι εκείνο που τρίζουν τα μαλλιά από καθαριότητα από την ρίζα μέχρι τις άκρες και που προσθέτοντας απλά την μαλακτική (αυστηρά στο τελείωμα τον μαλλιών σας) θα έχετε το τέλειο αποτέλεσμα. Τα σαμπουάν που συνήθως καθαρίζουν σε βάθος τα μαλλιά είναι τα διάφανα και όχι εκείνα γαλακτερού χρώματος.
  • Μην παραλείπετε να "καθαρίζετε¨ τις άκρες των μαλλιών σας και κυρίως την ψαλίδα. Όσο και να λυπάστε τα μαλλάκια σας, έτσι δεν πρόκειται να μακρύνουν ποτέ. Απεναντίας με το συχνό καθάρισμα, θα έχετε θεαματικά αποτελέσματα.
  • Κάτι το οποίο αλλάζει θεαματικά την εμφάνιση μας προς το καλό, είναι τα χτενισμένα και περιποιημένα μαλλιά. Για να μη χρειάζεται να πηγαίνετε στο κομμωτήριο συνέχεια ή να χρησιμοποιείται μόνες σας πιστολάκι, ψαλίδια κτλ έχω να σας προτείνω το εξής: αφού στεγνώσουν τα μαλλιά σας με τον φυσικό τρόπο που ανέφερα παραπάνω, χτενίστε και πιάστε τα σε έναν σφιχτό κότσο όπως της μπαλαρίνας. Κοιμηθείτε έτσι και την επόμενη μέρα, θα έχετε τέλεια κυματιστά μαλλιά.
ThinkstockPhotos 86512708
  • Μην παραλείπετε να αρωματίζετε τα μαλλιά σας. Εάν είναι αρκετά ταλαιπωρημένα, δυστυχώς ό, τι σαμπουάν και να χρησιμοποιήσετε, δεν θα «μείνει» καμία μυρωδιά. Με τα λαδάκια που σας ανέφερα στην αρχή ή ακόμα και ένα ψέκασμα από το άρωμά σας, θα με θυμηθείτε αφενός και αφετέρου αυτός που θα τα μυρίσει δε θα σας ξεχάσει και ποτέ.

Καλή συνέχεια κορίτσια μου και Χρόνια Πολλά για αύριο, αλλά και για κάθε μέρα, γιατί έτσι...

Το Instagram μου

IMG 1693