Do it alone: Συνταγή για παγωτό φουστικοβούτυρο με μπανάνα

Ερμιόνη Σαρρή
Do it alone: Συνταγή για παγωτό φουστικοβούτυρο με μπανάνα

Μία κρίση υπογλυκαιμίας την έπαθα αμέσως μόλις ξεκίνησα το «τελετουργικό» αυτού του άρθρου. Μόναχα η λέξη παγωτό μπορεί να κάνει μία καρδιά να φτερουγίσει καθώς διανύουμε έναν από τους πιο θερμούς μήνες του χρόνου. Ποια μπορεί να αντισταθεί σε μία μπάλα παγωτό; Καμία και σε παρακαλώ να μην ψεύδεσαι!

Η παρακάτω συνταγή είναι «βγαλμένη από το διάστημα» και φίλοι και γνωστοί λένε πως είναι πεντανόστιμη. Περιμένω τις εντυπώσεις σου και φυσικά ένα μικρό πλαστικό κουτάκι στο γραφείο μου. Θα είμαι εδώ μερικές ημέρες ακόμη και θα το περιμένω. Σε εμπιστεύομαι, μην με προδώσεις!

Buckeye Fudge Ice Cream 5

Υλικά:

2 μπανάνες

1 κ σ φυστικοβούτυρο

κομμάτια μπισκότου ή φουντυουκιού

Buckeye Fudge Ice Cream 2

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Έπειτα, τις τοποθετούμε για έξι με επτά ώρες μέσα στην κατάψυξη ώστε να παγώσουν αρκετά.

Ρίχνουμε τις μπανάνες μέσα σε ένα μπλέντερ και τις χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα. Με τη βοήθεια της σπάτουλας σπρώχνουμε το μείγμα από τα τοιχώματα και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να δούμε τις μπανάνες να παίρνουν κρεμώδης υφή.

Μόλις το μείγμα μας είναι κρεμώδες, ρίχνουμε το φυστικοβούτυρο και το ανακατεύουμε για ελάχιστα λεπτά ξανά. Τέλος, λίγο πριν το βάλουμε ξανά στην κατάψυξη ρίχνουμε κομματάκια μπισκότου ή φουντουκιού.

Καλή όρεξη!