Σπιτικό παγωτό κανέλα

Σπιτικό παγωτό κανέλα

Υπέροχο παγωτό κανέλα, ιδανικό για να συνοδέψετε ζεστές μηλόπιτες.

Φτιάξτε αυτό το σπιτικό παγωτό κανέλα και απολαύστε το με δυο κουταλιές γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας.

Υλικά
6 κρόκοι αυγών
120 γραμμάρια «ψιλή» ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού κορνφλάουρ
300 ml γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος με 20% περιεκτικότητα σε λιπαρά
2 ξυλάκια κανέλας
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
300 ml κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά

Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ σε ένα μπολ και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να έχετε ένα μείγμα χλωμό και «παχύ» σε υφή.
2. Τοποθετήστε το γάλα, την κρέμα γάλακτος με τα λιγότερα λιπαρά, τα ξυλάκια και την σκόνη κανέλας σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετε μέχρι λίγο πριν το σημείο βρασμού.
3. Προσεκτικά χύστε το μείγμα σε αυτό των αυγών χτυπώντας ελαφρά.
4. Επιστρέψτε το μείγμα σας στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει (προσοχή να μην βράσει το μείγμα σας). Χύστε το πηχτό σας μείγμα σε ένα μπολ και καλύψτε το αμέσως με διάφανη μεμβράνη. Αφήστε το να κρυώσει και βάλτε το στο ψυγείο για να κρυώσει εντελώς.
5. Χτυπήστε την κρέμα σας με τα περισσότερα λιπαρά μέχρι να πήξει. Σουρώστε το μείγμα που είχατε στο ψυγείο και ανακατέψτε το ελαφρά με την χτυπημένη κρέμα. Χύστε το νέο σας μείγμα σε ένα ρηχό μπολ και βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν οι άκρες του.
6. Αφαιρέστε από την κατάψυξη και χτυπήστε το μείγμα σας καλά. Επιστρέψτε το στο μπολ σας και στην κατάψυξη. Επαναλάβετε άλλες 3 φορές.
7. Σερβίρετε το παγωτό σας με γλυκό του κουταλιού.

Διαβάστε επίσης:

Σπιτικό παγωτό βανίλια με λικέρ αμαρέτο

Παγωτό φράουλα με ξίδι βαλσάμικο

Mousse λευκής σοκολάτας με βατόμουρα