Χριστούγεννα με βούτυρο Ήπειρος και γεύση από παράδοση!

Χριστούγεννα με βούτυρο Ήπειρος και γεύση από παράδοση!

Βούτυρο. Ρόλος αναντικατάστατος και γεύση αξέχαστη. Τώρα, μάλιστα, που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, έχει την τιμητική του!

Κουραμπιέδες, κουλουράκια, τσουρέκια και δεκάδες άλλες λαχταριστές γιορτινές δημιουργίες μας περιμένουν να τις γευτούμε και πιστέψτε με, το βούτυρο παίζει έναν μεγάλο ρόλο στο αποτέλεσμα!

Μέσα σε κάθε κουτάκι ή βαζάκι με λιωμένο βούτυρο γάλακτος κρύβεται μια γεύση πλούσια, μεστή, που αφήνει μια ζεστασιά στο στόμα. Μια γεύση που φέρνει μαζί τις αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων . Τότε που το άρωμα του αυθεντικού βουτύρου ξεγλιστρούσε μέσα από το φούρνο και έκοβε βόλτες στο σπίτι, για να βρει το δρόμο του και να τρυπώσει για πάντα στην καρδιά μας...

iio.io

Εσείς γνωρίζατε πόσες βιταμίνες περιέχει το βούτυρο;

Μια κουταλιά βούτυρο Ήπειρος συμβάλει στην ικανοποίηση και των πιο απαιτητικών ουρανίσκων! Ξεχωρίζει για τη φίνα αξεπέραστη γεύση του και τη σταθερή του ποιότητα. Είναι μια απόλαυση κρυμμένη στη γεύση που δίνει άλλη αίσθηση γι’ αυτό και φέτος τα Χριστούγεννα, αξίζει να φτιάξετε τις δημιουργίες σας χρησιμοποιώντας το.

Και αν δεν το γνωρίζατε, εκτός από την υπέροχη γεύση του, το φρέσκο βούτυρο κατέχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση στη σωστή διατροφή ενός ανθρώπου καθώς περιέχει βιταμίνη Α, βιταμίνη Ε, βήτα καροτίνη, βιταμίνες Κ και D!

Πώς να πετύχετε καλύτερο «δέσιμο» των υλικών στα κέικ

Για το καλύτερο «δέσιμο» των υλικών σε κέικ, μπισκότα αλλά και σε κάθε γαστρονομική μας περιπλάνηση το βούτυρο είναι το καλύτερο συστατικό, κάνοντας γλυκά και αλμυρά να μοσχομυρίζουν και χαρίζοντας τους υπέροχη γεύση και άρωμα που μένουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη μικρών και μεγάλων.

Μάθετε επίσης πως υπάρχουν δύο τύποι βουτύρου: Το λιωμένο, μαγειρικό βούτυρο (98% λίπος) και το σκληρό που καταναλώνεται ως έχει στη μαγειρική ή τη ζαχαροπλαστική.

4efrhe4uil

Βούτυρα Ήπειρος: Με μεράκι και σεβασμό στην παράδοση!

Με μεράκι και σεβασμό στην παράδοση η βουτυρένια «οικογένεια» Ήπειρος, περιλαμβάνει το Λιωμένο Βούτυρο Ήπειρος που παράγεται με την παραδοσιακή συνταγή, από 100% φρέσκο πρόβειο και γίδινο γάλα.

Χρησιμοποιείται στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική, χαρίζοντας πλούσια γεύση αλλά και μοναδικό άρωμα σε όλες συνταγές. Επίσης η Ήπειρος ΑΕΒΕ παράγει σύμφωνα με την αυθεντική συνταγή, το Βούτυρο τύπου Κερκύρας σε δύο τύπους: από 100% αγελαδινό γάλα και 50% αιγοπρόβειο-50% αγελαδινό γάλα. Το βούτυρο τύπου Κερκύρας είναι γνωστό για την ιδιαίτερη γεύση του, για αυθεντικές, παραδοσιακές απολαύσεις, χρησιμοποιείται στο ψωμί, στα γλυκά και τη μαγειρική.

Γιατί λατρέψαμε το λιωμένο βούτυρο Ήπειρος

Το λιωμένο βούτυρο Ήπειρος είναι το μυστικό που οι «γνώστες» της κουζίνας πάντα χρησιμοποιούσαν για να δώσουν στα φαγητά και τα γλυκά τους γεύση από Ελλάδα. Φτιαγμένο από 100% αιγοπρόβειο γάλα, όπου μπει, δίνει το στίγμα του.

Προσφέρει πλούσια και τέλεια γεύση, βοηθάει στο δέσιμο των σαλτσών, χαρίζοντας κρεμώδη υφή, ενώ συμβάλλει επίσης και στην εξισορρόπηση των γεύσεων. Η μορφή του είναι αρκετά παχύρευστη όταν βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου. Έχει έντονο άρωμα και γεύση ενώ το χρώμα του είναι κίτρινο.

Το βούτυρο ισορροπεί εκπληκτικά τις βασικές γεύσεις: γλυκό, αλμυρό, πικρό, ξινό! Είναι τόσο μοσχοβολιστό, που αρκεί μια σταλιά για να δώσει άρωμα σε φαγητά και γλυκά. Μια κουταλιά αγνό βούτυρο πάνω από ένα φρεσκομαγειρεμένο φαγητό, δίνει εύρος και γευστική ένταση, ανεβάζει την ηδονική του διάσταση και εντείνει τον σπιτικό του χαρακτήρα. Ρόλος αναντικατάστατος και γεύση αξέχαστη.

iooio8pfgy

Για την ιστορία

Η προέλευση του βουτύρου δεν είναι βέβαιη, ωστόσο, πιθανολογείται ότι οι Χαλδαίοι και οι Βαβυλώνιοι ήταν οι πρώτοι που παρασκεύασαν βούτυρο πριν από 5.000 χρόνια. Οι μεγάλοι πολιτισμοί της αρχαιότητας, όπως ο Αρχαίος Ελληνικός, αγνοούσαν το βούτυρο, κυρίως γιατί είχαν εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις για τον εμπλουτισμό της διατροφής τους με λίπη, όπως το ελαιόλαδο. Αργότερα το βούτυρο διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο και παραμένει μέχρι και σήμερα ένα σημαντικότατο υλικό στη διατροφή μας.

Όσον αφορά στην κατεργασία του βουτύρου, παλαιότερα γινόταν με χτύπημα μέσα σε ειδικά ξύλινα δοχεία, τις γνωστές καρδάρες. Σήμερα πρώτα παράγεται το ανθόγαλα που είναι η πρώτη ύλη για την παραγωγή του βουτύρου, στη συνέχεια παστεριώνεται και ψύχεται και τότε είναι έτοιμο για φυγοκέντριση!

ioioi

Βάλτε κι εσείς το Βούτυρο Ήπειρος στη ζωή σας και νιώστε τη μαγεία των Χριστουγέννων, γιατί αυτό το βούτυρο φτιάχνεται με μεράκι και σεβασμό στην παράδοση!