Πώς θα φτιάξεις το τέλειο γιορτινό μενού με λίγα μόνο «κλικ»

Πώς θα φτιάξεις το τέλειο γιορτινό μενού με λίγα μόνο «κλικ»

Μπορεί να μην φημίζομαι για τις μαγειρικές μου ικανότητες, ωστόσο, τα… προβλήματά μου με την κουζίνα δεν με εμπόδισαν αυτές τις γιορτινές ημέρες από το να καλέσω στο σπίτι μου λίγους καλούς φίλους και να τους προσφέρω ένα δείπνο το οποίο τους έμεινε αξέχαστο (με την καλή έννοια)!

Πώς έφτιαξα το τέλειο γιορτινό μενού με λίγα μόνο «κλικ»

Τι έφτιαξα και έκανε τους καλεσμένους μου να ενθουσιαστούν; Για ορεκτικό είχα χούμους και αραβικά πιτάκια και κολοκυθάκια γεμιστά με κουσκούς. Όσον αφορά στο κυρίως πιάτο, οι χορτοφάγοι φίλοι μου απόλαυσαν ριζότο με μανιτάρια και οι λάτρεις του κρέατος αρνάκι ραγού με ελιές και ντομάτες. Το δείπνο ολοκληρώθηκε με ένα υπέροχο σοκολατένιο κέικ!

ukyh

Όλα αυτά τα ετοίμασα χωρίς άγχος και κούραση και με λίγα μόνο κλικ, χάρη στον πολυμάγειρα AutoCook Pro της Bosch που μου «έλυσε» τα χέρια.

Το «μυστικό» ενός τέλειου ριζότο

Ας δούμε, όμως, αναλυτικά πώς μαγείρεψα το ριζότο μου με τη βοήθεια της μοναδικής αυτής συσκευής η οποία δίνει τη δυνατότητα για εύκολο μαγείρεμα με το πάτημα ενός κουμπιού αφού έχει 50 προγράμματα συνταγών με καθοδήγηση βήμα προς βήμα!

Τι θα χρειαστείς: Για τη συνταγή θα χρειαστείς ένα κρεμμύδι, δύο σκελίδες σκόρδο και 400 γραμμάρια μανιτάρια, λίγο λάδι, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, 300 γραμμάρια ρύζι για ριζότο, 100 ml λευκό κρασί, 900 ml ζωμό λαχανικών ή κότας, 100 γραμμάρια παρμεζάνα και δύο με τρεις κουταλιές βούτυρο.

wedwed

Η εκτέλεση της συνταγής: Ξεφλουδίζεις το κρεμμύδι και τις σκελίδες από το σκόρδο και τα κόβεις σε κυβάκια. Στη συνέχεια καθαρίζεις τα μανιτάρια και τα κόβεις σε μεγάλα κομμάτια.

Προσθέτεις δύο κουταλιές λάδι στον πολυμάγειρα AutoCook και με ένα «κλικ» επιλέγεις το πρόγραμμα για το ριζότο.

Βάλε στο τηγάνι τα μισά από τα μανιτάρια που έκοψες και ανακάτεψε για περίπου έξι λεπτά με ανοιχτό το καπάκι. Πρόσθεσε λίγο θυμάρι, αλάτι και φρέσκο πιπέρι. Απομάκρυνε τα μανιτάρια και τοποθέτησέ τα σε ένα μπολ.

Πρόσθεσε άλλες δύο κουταλιές λάδι και τα υπόλοιπα μανιτάρια στο τηγάνι του AutoCook και ανακάτεψε για άλλα έξι λεπτά. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το ρύζι για το ριζότο, το κρεμμύδι και τα σκόρδο και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να ακούσεις τον ήχο της συσκευής (θα χρειαστούν μόλις 15 λεπτά) που σε ειδοποιεί ότι η πρώτη φάση ετοιμασίας του ριζότο ολοκληρώθηκε!

Βάλε 100ml λευκό κρασί και τον ζωμό κότας, κλείσε το καπάκι και πάτα το κατάλληλο κουμπί για να περάσεις στο δεύτερο στάδιο. Χαλάρωσε και όταν έρθει η ώρα να ανοίξεις ξανά το καπάκι το AutoCook Pro θα σε ειδοποιήσει.

jklkiului

Πρόσθεσε στο τηγάνι τα μανιτάρια που άφησες στο μπολ, δύο κουταλάκια βούτυρο, παρμεζάνα, λίγο ακόμη αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Κλείσε το καπάκι και πίεσε το κουμπί για να μπεις στην τρίτη φάση. Σε πέντε λεπτά το τέλειο ριζότο σου είναι έτοιμο και πεντανόστιμο!

Η εφαρμογή που με μετέτρεψε στη… μαγείρισσα που ονειρευόμουν!

Και αν δεν γνωρίζετε αρκετές συνταγές και δεν είστε σίγουρες για το πώς θα τις πετύχετε, δεν χρειάζεται να αγχώνεστε γιατί υπάρχει μια εξαιρετική εφαρμογή για κινητά η οποία περιλαμβάνει βίντεο με συνταγές τα οποία δείχνουν βήμα προς βήμα την εκτέλεση των συνταγών, για τα καλύτερα και πιο γευστικά αποτελέσματα. Πρόκειται για το AutoCook mobile app, μια εφαρμογή με τη βοήθεια της οποίας, όλες μας μπορούμε να γίνουμε οι… μαγείρισσες που ονειρευόμασταν.

Ένας σεφ στην κουζίνα μας

Με το απίστευτα εύχρηστο AutoCook Pro μπορείς να απολαύσεις μία μεγάλη ποικιλία γευμάτων και γλυκών και να εξοικονομήσεις χρόνο όσο μαγειρεύεις διότι η συσκευή αυτή λειτουργεί ως τηγάνι, κατσαρόλα, χύτρα ταχύτητας και ατμομάγειρας, ενώ έρχεται μαζί και με ένα δωρεάν βιβλίο συνταγών για την προετοιμασία και το μαγείρεμα μιας τεράστιας ποικιλίας φαγητών και γλυκών.

Παράλληλα, διαθέτει αυτόματη λειτουργία διατήρησης ζεστού φαγητού, λειτουργίες τσιγαρίσματος, σοταρίσματος, αργού μαγειρέματος, βρασίματος και ατμού, ρυζιού, σούπας, ριζότου, πιλαφιού, χυλού βρώμης, ψησίματος αλλά και γιαουρτιού!

Ένας πραγματικός σύμμαχος στο μαγείρεμα

Ναι, το AutoCook Pro της Bosch αποδείχθηκε για εμένα ένας πραγματικός σύμμαχος στο μαγείρεμα και με βοήθησε να υιοθετήσω έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής αφού δεν έχω πλέον δικαιολογία για να μην μαγειρέψω. Κάθε συνταγή γίνεται εύκολα και γρήγορα και χωρίς να λερώνω την κουζίνα μου!